torsdag 31. mars 2011

Påskegavekalender

Brit som har denne flotte bloggen har satt i gang noe så genialt som en påskegavekalender. Om du tar en titt inne på bloggen hennes så kan du være med i trekningen av din egen påskegavekalender. Jeg håper virkelig jeg vinner for dette synes jeg var en kjempe god ide. Så om noen føler sterkt for å lage en slik kalender til meg så er det fritt fram altså ;) Ute er det foresten et flott påskevær. Solen har vært fremme i hele dag og man kjenner faktisk at solen varmer. Så herlig altså, så nå er det håp om vår her også. Får håpe vi får slikt flott vær til påsken også, og nå er det kun to jobbe uker igjen så er det påskeferie her i gården. Det skal bli godt, gleder meg masse :)
Related Posts with Thumbnails

onsdag 30. mars 2011

Små strikk

For tiden går det i små strikkeprosjekter her. Jeg har et par storeprosjekter jeg kunne ha tenkt meg å begynne på, men vet med meg selv at det kan være lurt å ta litt småtteri nå, så har jeg mulighet til å fullføre også. Dermed prøver jeg å bruke litt av alt garnet jeg har liggende også, og det er jo ikke lite akkurat. Det er i allefall mange muligheter. I helgen fikk jeg bla strikket denne lille lua. Har strikket er skjerf også, men har ikke rotet meg til å fotografere det ennå. Får vel prøve å få gjort det snart. Disse lommetøflene er det en liten stund siden jeg strikket, men de har ligget umontert i kurven. I helgen derimot tok jeg meg sammen å fikk gjort de ferdige. De lilla var det blitt fargeforskjell på også, ikke fordi jeg har strikket de i fra forskjellig fargeparti, men rett og slett fordi de har ligget fram på bordet her når solen har stått på en hel dag. Vår solen kan jammen meg være skarp. Disse blir nok ikke lagt i gaveesken, jeg får vel heller bruke de selv. Og så får jeg passe meg for å legge strikketøyet mitt fram nå som solen stadig står høyere på himmelen. Vel, det avhenger vel av at det slutter og snø snart. For her fortsetter det nemelig bare å komme mer og mer snø. Nå har vi like mye om ikke mer enn hva vi hadde før snøsmeltingen startet. Håper stadig at det skal gi seg og vi skal få vår, er mer enn nok fornøyd med snø og snømåkking for lange tider nå. Dagen i dag er min første fri onsdag på lenge lenge. Ingrid har jo skolefri om onsdagene, men siden jeg har jobbet på onsdag har hun vært på sfo de dagene. Nå derimot skal vi to har fri resten av onsdagene dette skoleåret. Det tror jeg blir godt til oss begge to. I dag har vi ikke lagt noen planer, vi blir nok å kose oss hjemme og gjøre det vi har lyst til tenker jeg. Godt med slike pauser midt i uka :)
Related Posts with Thumbnails

søndag 27. mars 2011

Været

Den siste uka har som tidligere fortalt inneholdt ganske mye vær. Og med fjorden rett nedenfor stuevinduet ser vi godt hvordan været er. Det har til tider blåst ganske mye denne uka så det har vært mange forskjellige skuer her ute. Når det regnet og det meste av vinden hadde gitt seg begynnte det å snø. Og snø har det jammen meg gjort også. Tidlig i uken var verandaen her snøfri i tillegg begynnte det meste av plenen også å komme frem, og jeg øynet et håp om vår. Jeg har til og med vært og kjøpt jord og blomsterfrø og var klar for å forberedre sommerens blomster. Men akkurat nå virker det som om det kan bli lenge til det blir vår. Disse snø bildene er tatt før helgen, nå er det i allefall det dobbelte med snø her ute. Jeg var ute å måkket frem bilen min og gårdsplassen i går formiddag. Men det var jo nesten bortkastet. For om jeg ser ut av vinduet nå så ser det ikke ut som om det har vært folk utendørs her på flere dager. Det er nemelig kommet enorme mengder meg snø. Jeg bør vel snart ta en ny tur med snøskuffa slik at det er håp om å finne bilen til jeg skal på jobb i morgen tidlig. Men når det er slik dystert vær ute, så får vi kose oss ekstra mye inne isteden. Jeg hadde jo tro på vår for noen uker siden og fikk da opp lilla gardiner på stua. Var på tide med litt farger nå følte jeg. Gleder meg masse til det blir vår og sommer nå altså, for denne vinteren har vært ekstra lang. Snøen har jo ligget siden starten på november og det er heller uvanlig her så nærme sjøen.
Vel, nå ble det mye syting om været her altså, men det er nå engang sånn at man blir ganske opptatt av dette været enten man vill eller ikke. Satser på at neste uke blir bedre vær messig sett og at vi snart får vår, vi har nå i allefall stilt klokka mot sommeren nå, så da må det vel snart bli bedre.



Tenker at denne dagen også for det meste blir tilbrakt innendørs med diverse strikkeprosjekter i armene. Må vel bare ta en liten tur med snø måkking i mellom slagene så vi ikke snør inn.
Related Posts with Thumbnails

fredag 25. mars 2011

Svisj...

Synes dagene og ukene suser avgårde. Men noen vår ser det ikke ut som om vi får. Den siste uka har vært meget spesiell vær messig sett. Fra masse regn i starten av uka til mengder med snø nå mot helgen. I tillegg har vi hatt mye vind noe vi har fått merket ganske godt vi som bor på "feil" side av fjorden. Ferjene har på ingen måte gått som de skulle ha gjort og i tillegg har de innimellom vært innstilt også. Er veldig glad jeg ikke pendler til byen og kan bestemme selv når jeg vil over fjorden. Heldigvis har vi ikke hatt noen ærend til byen denne uken, og satser på at været har snudd innen vi skal ta turen over.



Vel, med dritt vær ute kan man kose seg inne meg håndarbeid med god samvittighet. Litt strikk er det blitt på meg de siste ukene også. Pannebåndet på bildet over her ( som egentlig er mer rosa enn hva det ser ut til) har jeg strikke to av av restegarn. Det første ble for lite til Ingrid så da fikk Camilla det i steden. Har en plan om å strikke flere siden det går fort og er en flott måte å få unna litt restegarn på.


Hello Kitty undelaget som jeg strikka for leeenge siden til Ingrid er omsider påsydd ansikt. Jeg ble litt oppgitt siden jeg hadde montert på ørene på feil side og ikke oppdaget det før etter at jeg hadde tøvet det. Så da ble det lagt bort, men Ingrid fant det liggende i kurven min og lurte på hvorfor hun ikke kunne få det. Så da fikk jeg bare gjøre det ferdig slik som det var. Hun har nå allerde brukt det på skolens skidag i forrige uke så hun ble i allefall svært så fornøyd.
Jeg har også fått fedig noen andre prosjekter, men de får jeg komme tilbake til ved en senere anledning. Nå er det straks klart for middag og så skal jeg på jentekveld til en god vennine. Gleder meg masse :)
Ha ei flott helg alle sammen!

Related Posts with Thumbnails

søndag 20. mars 2011

Gratulere

Gratulere så masse med dagen kjæresten min!




Prøvde å finne et "skikkelig" bilde, men av en eller annen grunn så var det svært så vanskelig. De fleste bildene var i en kategori som kanskje ikke egner seg særlig til fremvisning her på bloggen. Her er kakene ferdig bakt så nå blir det bare kos resten av dagen, regner med det kommer en og annen innom på kaffe i løpet av ettermiddagen. Så her blir det høy trifselsfaktor i dag.
Related Posts with Thumbnails

fredag 18. mars 2011

Japan

Har den siste uken sett masse på nyhetssendinger i fra Japan og blir nok engang minnet på at jeg er utrolig heldig som bor her i Norge, vi har det tross alt ganske bra. Så i da gjør jeg som så mange andre bloggere og har en dag i stilhet for Japan, kommer sterker tilbake i morgen.





Related Posts with Thumbnails

tirsdag 15. mars 2011

Gjør en god gjerning

På facebook på strikkeverden sin side er det kommet i gang et flott prosjekt som jeg mer enn gjerne reklamerer litt for. NFI prosjektet står for nyfødtintensiv. Har du masse reste garn liggende så er små ting til premature babyer en flott måte å få brukt opp noe av det. Det skal jo ikke mange gram til før mang har en lue, sokker e.l til små babyer. Jeg skal i allefall prøve å få brukt opp noe av lageret mitt.




Related Posts with Thumbnails

søndag 13. mars 2011

3 års dag

I dag fyller tantes lille ( store) gull 3 år og vi benyttet går dagen til å feire han. Rart å tenke på at det er 3 år siden han kom til verden, den dagen han kom til var jeg nemelig i Praha og gikk spent og ventet på nyheter hjemmefra. Bursdagsfeiringen i går var i allefall vellykket og jeg tror det var en liten gutt som var svært så fornøyd med dagen.




Jeg har i løpet av uka som gikk strikket denne Nemo lua til Mathias, men guttten fikk så mye annet fin og som var langt mer spennende en denne lua. Så noe bilde av gutten med lua har jeg ikke fått til. Detter er den tredje Nemo lua jeg har strikket og ennå har jeg mer garn igjen, så da blir det muligheter for ennå en.

Dagen i dag tror jeg blir tilbringt med strikketøyet i hendene, huset er ryddet og vasket til helga så da kan jeg gjøre det med ekstra god samvittighet. Mulig det blir en tur til svigers på ettermiddagen, for der er det visst kommet besøk nordfra.
Ha en fin søndag folkens!
Related Posts with Thumbnails

mandag 7. mars 2011

Jeg rakk det akkurat

Med intensiv strikking i helga rakk jeg akkurat å strikke ferdig genseren til Ingrid før avslutningssermonien til VM var over i går ettermiddag. Så da hadde jeg stor tro på at jeg skulle klare å montere den ferdig også i går kveld. Men det gikk ikke helt etter planen, for jeg er jo ikke så veldig glad i å montere. Og når øynene begynnte å sige igjen mens jeg satt å sydde fast armene, var det egentlig best å finne sengen. Men jeg sto opp litt tidligere i dag tidlig og fikk genseren klar til frøkena skulle på skolen. Jeg var jo så kjepphøy i går kveld og fortalte hun at jeg nok skulle klare å bli ferdig med den.


Hun var i allefall svært så fornøyd med genseren og har fortalt at den skal hun ha på i morgen også. Nå skal jeg satse på litt små strikk som luer og sitteunderlag en stund fremover før jeg kanskje slår til med en Marius genser til meg selv også. Det var jo en fin en i forrige ukes familien, i tillegg til mange andre fine oppskrifter. Men nå, tilbake til strikkinga :)
Related Posts with Thumbnails

torsdag 3. mars 2011

"Ny" skål

Jeg driver visst stadig vekk å fyller opp skapene her, selv om de i utgangspunktet egentlig er fulle fra før. Jeg er ikke like flink til å plukke ut ting som ikke er i bruk lengre. Men jeg må vel ta meg en "rassia" snart kanskje. Denne skåla er etter min mormor. Den fant jeg hjemme hos mamma i vinterferien. Husker godt at mormor brukte å lage sitronfromasj som hun hadde i denne skåla. Jeg for min del har aldri prøvd å lage det, men kanskje jeg skulle prøve meg på det en gang. Foreløpig står skålen til pynt i glass skapet. Fargen på bildet lyver litt for den er mye skarpere i virkeligheten enn på bildet. Skikkelig flott turkis farge er det på den.


Det går sakte men sikkert fremover med Marius genseren til Ingrid også, nå er jeg kommet så langt at jeg kan begynne på mønstret på den første ermen, så det er nå i allefall håp om at jeg kan klare å bli ferdig før vm er over.

Related Posts with Thumbnails

tirsdag 1. mars 2011

Vinhøne

Uka før vinterferien strikka jeg ei vinhøne igjen, men blogginga ble det dårlig med da gitt. Men her kommer den i allefall. Planen med denne var jo en bursdagsgave, nå er nå den tenkte dagen over for lengst, så det spørs om jeg ikke må sende denne høna ut på en aldri så liten tur med posten. Har ei vinku som å ble strikk i samme slengen, men den har jeg ikke kommet så langt med at jeg har montert. Men det må det vel bli ei rå med etterhvert.




Så til slutt et bilde av genseren til Ingrid. Har begynnt på den første arma nå i ettermiddag/kveld, men vet med meg selv at det har en tendens til å ta litt tid. Men målet er søndag når VM er over. Så får tiden vise hvordan det går.