tirsdag 15. desember 2009

Riga

Da var vi vel hjemme i fra Riga, hvor vi har kosa oss en masse. Jeg tror nok vi alle fire har fått fyllt kvoten vår med shopping, god mat og drikke og gåing for en god stund framover.




Her sitter gjengen på Værnes og venter på flyet, mon tro om noen var litt spent??




Første dag i Riga ble brukt til å orientere oss om shopping muligheter. Første stopp var Stockman senteret, men der ble vi ikke lenge, for vi fant for ut at butikkene der hadde en helt anne prisklasse enn hva vi hadde råd til. Skulle vi handle der kom vi ikke til å få med oss mye hjem...


Men rett over gata fant vi Origo senteret, det var der de hadde disse fine juledekorasjonene. Origo var er kjempe senter, City Syd ble lite i forhold ja. Der fant vi da noe å bruke pengene våre på. Under her ser dere et lite utvalg av første dag med shopping.


Dag to startet vi i gamlebyen for å prøve å få med oss noe annet enn innsiden av et kjøpesenter. Det var nesten så vi angret oss etter 15 min, for det var atskillig kaldere enn her i trøndelag. Men vi fikk nå sett noen flotte bygninger allikevel.
Ved domkirkeplassen fant vi et julemarked, så der fikk vi kjøpt oss strikka votter og sokker som vi kunne ha på oss slik at vi ikke frøys oss fordervet. Masse annet fint var det og å se der. Men vi ble mer imponert over sentralmarkedet som strakte seg over fem store haller (gamle hangarer) Der var det bod etter bod hvor de solgte frukt og grønnsaker samt all slags kjøtt og fisk. Godt blandet med små boder hvor de solgte vesker, klær og annet nips. Lukta der inne var helt ubeskrivelig, men jeg tror nesten vi ble vant med den etter en stund.
All denne gåinga gjorde ikke bare at vi ble fryktelig slitne i føttene, men også at vi ble sultne. Å kjøpe noe av maten på sentralmarkedet var uaktuelt, så da fant vi oss heller en restaurant der vi kunne spise isteden, samt kvile slitne føtter. Jeg tror jammen vi fant rette plass og spise på, for maten var kjempe god.
Etter å ha gått ute i flere timer var vi klare for å gå litt innendørs igjen, og etter å ha oppdaget et nytt kjøpesenter var vi ( altså jeg og Signe Lise )veldig klare for mer shopping. Mannfolka ble sittende for påfyll av flytende føde. Inne på Galleri senteret så vi en kjempe flott pepperkakeby, bildet viser bare en liten del.
Etter en lang lørdag i byen, ble søndagen startet litt roligere. Ikke fullt så tidlig oppe og vi drøyde den ennå litt før vi dro inn til byen. Også søndag fant vi gode spise steder, vi var så fornøyd at vi spiste både lunch og middag på samme plass.
Desserten ble kanskje litt i mektigste laget, men sånn er det vel ofte når øynene vil ha mer enn magen....
Søndag var visst ikke noen helligdag i Riga, butikkene var i allefall åpne, noe som vi var svært fornøyde med. Terje og Svein Olav fikk også "lov" å være med på shopping denne dagen, med noe varierende interesse. Terje fant i allefall noe som var "spennende"......


Søndagen gikk mot slutten før vi omsider beveget oss i retning hotellet igjen. Da sliten i både føttene og armene, men veldig fornøyde ellers. Dette imponerende bygget er nasjonal operaen i Latvia, den oppdaget vi desverre ikke før det var blitt mørkt. Skulle gjerne ha hatt et bilde av den i dagslys også.




Alt i alt hadde vi en herlig tur. Vi har spist masse god mat og god drikke, og vi har fått med oss masse nytt hjem i kofferten, vi berget til og med uten overlast. Slike turer er slitsomme mens de står på, men er gode å ha å se tilbake når hverdagen innhenter oss igjen. Jeg tror nok vi skal prøve å få til en tur til neste år også.

Ingen kommentarer: