søndag 30. september 2012

15 år







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 27. september 2012

Mariuskopper

Siste investering her på Tranghaugen er disse nydelig mariuskoppene. Mariusmønsteret er mitt yndlingsmønster,  så da var jeg bare nødt til å investere i disse. Disse blir nok favoritt koppene framover tenker jeg. Skal kose meg med kaffe av disse mens jeg tar fatt på mariusstrikk i tiden framover. Jeg må bare få gjort ferdig noen av prosjektene jeg har på pinnene først.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 20. september 2012

Ønsker meg

I dag gikk det plutselig opp for meg hvor kort tid det er igjen til jul. Jeg tror jeg må begynne å skrive meg en liste over hva jeg skal gjøre før julen er her. Jeg har jo mye planer oppe i mitt lille hode, så for at det skal bli noe av det bør jeg vel få det ned på papiret. 
Så imens jeg er inne på dette med julen så tenkte jeg at jeg skulle vise frem noe av det som står på ønskelista mi for tiden.





Vannkokeren over her er en nyhet som er kommet i fra Eva Solo nå i høst, og den er helt etter min smak. Det eneste minuset med den er vel prisen, og hvertfall når jeg har en vannkoker som fungerer som den skal. Men det er jo lov å ønske seg samt å drømme litt.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Dette frokostservise så jeg i sommer da vi var på ferie i Sverige, jeg innbiller meg at dette er et gammelt servise. Mulig jeg tar feil der, men jeg tror jeg skal ta meg en tur å kikke litt om jeg finner dette neste gang jeg er i byen.

onsdag 19. september 2012

Hurtig strikk

I helgen skulle Ingrid på bursdag til en vennine, denne bursdagen kom litt fort på mor i huset som på ingen måte hadde forberedt seg på det. Så da ble det å dukke ned i garnlageret for å se om det fantes noe der. Kikka først i posen jeg har med ferdige produkter, men der var det ingen ting som kunne passe til ei jente på 7år. Så da var det bare å ta pinnene fatt da, for det var iallefall garn nok å ta av.





Siden jeg ikke hadde så alt for god tid på meg heller måtte jeg finne noe tykt garn. Fangsten denne gangen var noen nøster med viking naturgarn i flotte lilla farger. Så på denne gavestrikken som besto av ei litt baggy lue og et par nøster forsvant det nesten 200g fra garnlageret mitt. (å ikke vises det engang...)  Raskt gikk det å strikke også,strikket på pinner nr7. Pulsvantene strikket jeg i løpet av et par timer lørdagskveld, mens lua ble påbegynnt på lørdag og gjort ferdig i fullfart søndagsformiddag før bursdagen begynnte.




Ingrid som er så snill å stiller opp som modell for mamman sin kunne fortelle at sånn ønsket hun seg også. Så det spørs om jeg ikke må strikke det til hun også, selv om lue og pulsvanter ikke er mangel vare i skuffen hennes akkurat. Skal prøve å strikke opp flere sånne små ting, for det er så utrolig kjekt å ha liggende når bursdager kommer litt brått på.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 12. september 2012

Ups, ny bok i posten

Jammen dukket det ikke opp ennå en bok i posten. Dette er den tredje boken på kun kort tid. Ikke at det har noe å si egentlig, for alle bøkene er jo flotte, men det blir dyrt i lengden. Jeg klarer ikke å avbestille bøkene som kommer, de er jo så fine.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Denne gangen var det en pute bok, å så utrolig mange flotte puter da gitt. Så nå har jeg bare enda fler ting jeg gjerne skulle ha laget. Jeg tror jeg å ønske meg flere timer i døgnet til jul. Aller helst skulle jeg vel ha hatt de før jul slik at jeg blir ferdig med alle de tingene jeg har en plan om å lage før den tid. Vil du lese litt om boka og se noe av alt det flotte som er i den, ta en titt her, her finnes det noe for en hver smak. Både strikking, hekling og brodering er med. Jeg lover å komme tilbake med bilder så fort jeg har laget noe fra den.

søndag 9. september 2012

Mer bomullstrikk

Etter et forslag fra min mann, lette jeg opp en oppskrift på trekk til zaloflaska. Han mente at siden jeg strikket så mye, så kunne jeg jo liksågodt strikke noe fornuftig....(som om det ikke er fornuftig alt det andre jeg strikker da...hm) 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Vel, det ble i allefall trekk til zaloflaska, strikket i samme mønster som kopptuene jeg har strikket i sommer. Øverst heklet jeg en liten pyntekant, så da ble den litt dekorativ også. Ser på nett at enkelte har pyntet flaskene med hekleblomster, så det får jeg se om det blir noe av etterhvert. Jeg har også en plan om å strikket et slikt trekk til, slik at jeg har et i campingvognen også. Nå er vi vel ferdige med årets campingsesong, så da har jeg litt bedre tid på meg. Tror virkelig jeg må skrive meg en liste over ting jeg har en plan om å lage, ellers er det lett det blir avglemt, for jeg kommer jo stadig over nye ting.

torsdag 6. september 2012

Jeg fant, jeg fant

Jeg fant, jeg fant..... 
Jeg hadde visst ikke strikket bare en klut i fjor sommer, for da jeg drev å så etter noe garn her en kveld dukket disse tre klutene opp. Jeg hadde helt glemt at jeg hadde strikket de, men der lå de altså helt ferdige. Jeg hadde til og med tatt meg bryet med å hekle en kant med fastmasker rundt. Ja, ja, slike overraskelser er jo bare gledelige.




Jeg har også gjort ferdig ennå en klut, denne har ligget i veska en stund og har vært ha med bort strikkinga mi. Kjekt å ha noe som jeg slipper å følge så mye med på da. Ennå er det ikke tomt for bomullsgarn, men jeg begynner å gå litt lei av disse klutene, så det spørs om jeg isteden skal finne meg noe annet til veskestrikk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 4. september 2012

Marius strikkebok

I dag kom denne flotte boka i posten til meg, å lykke sier jeg bare. Til alle dere der ute som er glad i å strikke og som liker Mariusmønsteret i tillegg detter er bare en bok dere må ha. For uten masse fine mønster finner man masse fine bilder og historier om opprinnelsen til mønsteret med mer. 






Jeg har ikke rukket noe annet enn å bla igjenom den, men ser for meg at her har jeg noe jeg kan kose meg masse med. I tillegg har jeg fått masse ideer til strikkeprosjekter framover ( som om jeg ikke hadde nok fra før...)





Denne puffen blir nok å finne i dette huset etterhvert, for den synes jeg var kjempe fin.




 Et trekk til vinkartongen i Mariusmønster tror jeg også at jeg må ha, selv om jeg har et annet trekk fra før.



I sommer har jeg strikket noen ølvotter som jeg har tovet, men tror jammen meg at jeg skal sette en slik på to do lista mi også.
Dette var bare noen smakebiter, jeg tror det blir en del Marius strikk på meg i tiden framover.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 3. september 2012

Skappelgenseren

Jeg har som tidligere nevnt hevet meg på farsotten og strikket en Skappelgenser jeg også. Denne har jeg strikket på oppdrag fra min svigerinne. Hun påstår at hun ikke kan å strikke, men denne tror jeg at selv hun hadde klart. Det er jo kun rettstrikk hele veien. 
Denne genseren har jeg strikket i Sandnes alpakka og kitten mohair, så det ble en skikkelig myk og god og varm genser. Vurderer om jeg skal strikke en til meg selv også, men da tror jeg at jeg skal prøve i annet garn, noe billigere alternativ kanskje? Vel, vi får se, jeg har da flere prosjekter jeg kunne tenke meg å få fullført. 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...