søndag 26. august 2012

Sommerstrikk

En del av sommerens strikk har vært å strikke kluter/kopptuer i restebomullsgarnet etter min farmor. Det har blitt en del, men fortsatt er det ikke tomt, så jeg blir nok å strikke noen av disse innimellom fortsatt. Det er litt ymse hvor mye garn som er igjen, så størrelsen på disse varierer en god del, men det er jo ikke så nøye når jeg skal ha de selv.




Denne turkisen  var den første jeg strikket i sommer og den ble strikket etter denne oppskriften. Men jeg synes den ble litt for innviklet, jeg var ute etter noe som jeg kunne strikke nesten helt uten å tenke....




Denne kopptua ble strikka i fjor sommer i to tråder, hvilket mønster jeg brukte da husker jeg ikke lenger. Denne har nemlig ligget ferdig strikket i kurven min uten å blitt tatt i bruk før nå.




Denne bunken med kopptuer er strikket i en enda enklere utgave. Jeg googlet etter mønster på kopptuer og fant blandt annet dette som jeg brukte. Her er det fullt mulig å strikke nesten helt uten å tenke. Veldig kjekt når man trenger et enkelt strikkkeprosjekt til å ha med seg bort.

Nå er jeg som så mange andre rundt om i landet i gang med å strikke Skappelgenseren. Bilder av det prosjektet kommer vel etterhvert tenker jeg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 23. august 2012

Fjortis i huset

I dag har vi fjortis i huset. Så langt har det ikke vært mye fjortisfakter på denne gutten. Han er en særdeles rolig og avslappet gutt. Stresser verken med det ene eller andre og tar livet med ro. Har han tilgang på en pc eller en spillmaskin er han storfornøyd og forlanger ikke noe mer.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Gratulere så masse med dagen gutten min, håpe du får en flott dag!

søndag 19. august 2012

Mer ferie

Litt flere bilder fra ferieturen sånn helt på tampen av ferien. Disse bildene er også fra campingturen til Rattvik. Der hadde vi en topp ferie uke både i år og i fjor.




Noen dager var det godt å ikke gjøre noe som helst bare sløve rundt på campingen, mens ungene lekte seg, badet og kosa seg. Herlig med campingferie altså.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Nå er det vel straks på tide å finne sengen, i morgen er ferien over for hele familien. Har en 4.klassing og en 9.klassing i morgen. Hoi hvor tiden går. Selv skal jeg starte i et kort vikariat, så får vi se hvor lenge det blir jobbing på meg. Har jo noen studie bøker som jeg har en plan om å få lest litt i også, så jeg har vel alltids noe å henge fingrene i om det skulle bli lite jobbing framover.

onsdag 15. august 2012

Leksand sommarland

Her kommer omsider noen bilder fra ferieturen vår til Sverige. Vi hadde en hel dag med kjempevær i Leksand sommarland. Dagens bilder er et lite sammensurium fra den dagen, som dere ser vi hadde strålende vær og mye moro å finne på.



De første timene etter at vi kom dit tilbragte vi i "sjørøverland". Der var det mange fine lekeapparater til ungene, båter de kunne ro med, tau bane over bukta og mye annet.




Mads ble rodd ut til tårnet, men hadde litt problemer med å komme seg til land igjen. Heldigvis kom Thomas han til unnsetning slik at han slapp å sitte der så veldig mye lenger.




Kræsjbåter med vannkanoner var veldig populært. Det samme var karusellene, både de små og de store.




Badelandet var vel høydepunktet for barna, at det var litt kaldere i lufta akkurat da så ikke ut til å ha noen betydning for dem. At de var i ferd med å bli blå på leppene var visst også ubetydelig.




Her fikk de iallefall lekt seg en god stund, både med sklier og hopping i vannet.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


På slutten av dagen fikk barna prøvd gokart for første gang, noe jeg tror falt i smak. Foruten disse aktivitene var det mye annet barna prøvde, som hoppeslott,trampoliner, sklier. Itillegg var det og noe vi ikke rakk over, jeg tror at to dager må til i slike parker om man skal rekke over alt. Men alt i alt var både små og store veldig fornøyd etter en  dag også.


tirsdag 14. august 2012

Ferie 2012

På tur hjem fra campingturen vår i Sverige stoppet vi på Hummelfjell på hytta til lillebror Eskild med familie. Sist vi var der var det bare grunnmuren på hytta, så de er ikke plaget med at vi renner ned dørene til dem akkurat. Vi satser på at det ikke blir like lenge til neste gang vi tar turen igjen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Vi koste oss skikkelig mens vi var der, ungene leika seg og fikk prøvd seg på rulleskøyter, noe som var veldig populært. Vi voksne koste oss vi også, så hit vil vi gjerne ta turen igjen ja :)

onsdag 8. august 2012

Ingrid 9år

Lille jenta vår er i ferd med å bli stor jente og bursdagen ble i år feiret på campingtur. Sånn er det å ha bursdag midt i fellesferien.



En lettere trøtt frøken blir vekt med bursdagssang av mor og far. Storebror var ennå trøttere og så ikke helt vitsen i denne morgen aktiviteten.




 Stor og blid bursdagsjente :)




Magisk gele hører med til bursdagsfeiring enten man er på camping eller ei. Gele og is var iallefall stor suksess til alle 12barna som var med på feiringa.




Vi var fire vennepar som dro på tur sammen så vi var en bra gjeng med barn og voksne som deltok på bursdag til frøkena vår. Heldig med været var vi også, så selskapet foregikk utendørs. Konklusjonen er vel at det går helt fint å feire bursdag på camping.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 7. august 2012

Ny campingvogn

Dagen før vi skulle reise på ferietur endte det opp med at vi kjøpte "ny" campingvogn. Vi har lenge kikket etter en nyere vogn, men har ikke funnet noe som helt har passet oss. De vi har likt har enten vært alt for dyre eller så langt unna. Men så fant vi altså denne vogna kun en liten times kjøretur i fra oss, og da var det mer aktuelt å kjøre å se på den også.



Så da ble det ny vogn på kvelden før vi skulle kjøre på tur. Det ble litt kaotisk her en stund da, siden jeg allerede hadde begynt å gjøre klar den gamle vogna for ferietur. Dessuten var det jo ikke plass til to campingvogner i gårdsplassen her, så da ble den nye vogna plassert hos svoger og svigerinne. På morgenen avreise dagen pakket vi ferdig det vi skulle ha med oss i den gamle vognen, dro den med oss til svoger og svigerinne, lastet om pikk pakket vårt inn i den nye vognen og parkerte den gamle vognen der isteden, så var vi klare for tur :)



Litt små svett og litt forsinket i forhold til tenkt avreise var vi omsider klare for ferietur til Sverige.
Så litt om vogna, det er en 2007modell av merket Burstner, som vi bare blir mer og mer fornøyd med. Bildet over her er tatt i fra salongen. Da er døra ut til høyre og så ser dere kjøkkenet og skimter soverommet. Bak døra er rommet til ungene, det rommer tre køyer. En mer enn vi har bruk for, men det gjør ikke noe. Ingrid var iallefall svært så fornøyd, for da kunne hun jo ha overnattingsbesøk også :)




På bildet over her ser dere salongen, her har vi god plass til å spise frokosten vår. Nå blir det ikke til at vi sitter så veldig mye inne i vogna mens vi er på tur, er ikke været tipp topp så blir det gjerne til at vi bruker forteltet.
Hvordan vi hadde det på ferieturen vår kommer jeg tilbake til ved en senere anledning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 5. august 2012

Sommerprosjekter

Da er det vel på tide med litt oppdatering fra denne kanten igjen. Tenkte jeg skulle vise frem noen av prosjektene jeg har holdt på med denne sommeren. Disse potetkassene var jeg så heldig å få hos svigerinna mi, de har jo massevis av slike gamle potetkassser i fjøset.




Har pynta de opp litt med noen sommerblomster, hjerter og lykter, og ble i grunnen svært så fornøyd. Ikke så mye som skal til for å pynte opp litt. Eneste minuset er vel at vi ikke har sittet noe særlig utendørs i sommer, iallefall ikke på kveldstid. For når det først har vært fint sommervær en dag så har ikke temperaturen holdt seg til kvelden. Vi er ganske så langt unna noen som minner om tropenatt iallefall.




Vel, vi gir jo ikke opp håpet og har troen på at august vil gi oss litt sommervarme. 
Et annet og litt større prosjekt jeg har holdt på med er denne pallesofaen. Det tok litt tid, men den ble omsider ferdig. Etter at dette bildet ble tatt har jeg flyttet "sofaen" inn i pavliongen og fått en annen madrass til den. Planen var og sy ett trekk til madrassen, men så langt har jeg ikke kommet. Jeg kjøpte meg "vanntett" stoff på ikea, slik at den skal tåle å stå ute i trøndersommeren, og det ser ut som om jeg trenger det også.



Satser på at det blir mer bruk for denne i løpet av august ellers så får vi vel bare håpe på en bedre sommer til neste år.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...