onsdag 29. februar 2012

Siste rest av julestrikk

Vel, det sies at jula varer helt til påske, så da har jeg vel egentlig god tid på meg. Begge disse to er strikket for en stund siden, men siden det har vært litt dårlig med blogginnlegg  fra denne fronten,  så har disse blitt avglemt. 



Denne nissevinskjuleren er den andre jeg strikker, den forrige ble gitt bort i julegave og den rakk jeg ikke å ta bilde av. Nå ble den også litt mer vel lykket  enn denne. Jeg driver jo å strikker restegarn for tiden, så for å unngå å kjøpe nytt rødt garn brukte jeg bare noe som jeg hadde liggende og som var i omtrent samme farge.  Det viste seg å ikke være så lurt, for garnresten var i superwash og tovet veldig dårlig. Så dermed ble luetoppen noe slapp. Ja, ja sånn kan det gå. 




Til slutt var det disse nissehode gryteklutene, ble ikke helt fornøyd med de heller, det mangler på en måte noe . Jeg vurderer litt om jeg skal brodere på noen øyne eller nå sånt. Men det blir ikke før det nærmer seg jul igjen, disse er nå pakket ned sammen med julepynten  på mørkloftet. Nå blir det tid til litt strikking før middag og zumba i kveld. Jeg er nemlig igang med påskestrikken, og det er nok lurt, ukene går fort mot påskeferie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 23. februar 2012

Ting tar tid, noen ganger veeeldig lang tid

At jeg er den som er den raskeste på avtrekkeren er vel å ta litt hardt i, men jeg prøver nå så godt jeg kan. Men noen ganger er det nå engang slik at ting tar tid og kanskje ekstra lang tid også. Jeg har bestandig så veldig mange planer på gang og noen ganger blir det vel litt for mange også, iallefall i følge noen....
Men til poenget, denne mariusgenseren  som dere ser under her begynte jeg på en gang i fjor høst. Nå først er den ferdig strikket. At det er en genser i voksen størrelse er nå en ting, men det er vel strengt tatt ikke nødvendig å bruke bortimot 6 mnd på å få den ferdig. Nå er det flere grunner til at det har tatt så lang tid, for det første er det utrolig mye ensfarget strikk før man kommer til mønsteret ( som er det som er gøy å strikke...) så da ble det til at den ble lagt bort innimellom, det ble jo rett og slett kjedelig. Nå ble jeg omsider ferdig en gang i mellomjula og da jeg skulle dampe den oppdaget jeg at det var farge forskjell på den gråfargen på bolen. Ahhh, utrolig mye frustrasjon som fikk utløp da gitt. Det var ikke mye forskjell, men nok til at jeg så det og når jeg visste om det klarte jeg heller ikke å la det være. Det ble til at genseren ble liggende langt nede i en kurv i flere uker før jeg i det hele tatt orket å se på den igjen. Jeg kjøpte nye nøster og rakk opp nedenifra for å slippe å strikke mønsteret på nytt. Utrolig mange timer med bannskap er  det blitt etter den tid, for jeg ble selvsagt ikke helt fornøyd. Syntes jo at jeg helt tiden så at det var en liten farge forskjell, noe det mest sannsynlig ikke er nå lengre. Uansett  sitt helg ble genseren ferdig på nytt og er nå dampet og klar til bruk. Men akkurat nå er jeg så lei av den at det ikke frister på bruke den i det hele tatt.





Fargen på bildet lyver litt for den er mørkere i fargene, både den rosa og den grå. Noe av det garnet jeg rakk opp måtte jeg jo bruke til noe, så da ble det årets første par med ullsokker. Mønsteret til disse sokkene fant jeg på Drops design(www.garnstudio.com), som forøvrig har veldig mye fint det går an å strikke.


 

 Jeg er iallefall mye mer fornøyd med sokkene enn med genseren, så de blir nok brukt mye mer flittig tenker jeg. Fikk samtidig trua på å strikke mer sokker, for disse gikk unna på kun noen dager. Så vil tiden vise om det blir flere sokker fra denne kanten.
Nå skal jeg nyte vinterferie i regn og vind og kose meg i sofaen med strikkinga mi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 22. februar 2012

UKM

Tidligere denne måneden var gutten i huset med på UKM ( ungdommens kulturmønstring) for første gang. Så da måtte vi selvsagt være med og se på. Utrolig gøy var det, for vi har utrolig mye flink og flott ungdom i kommunen vår. Nå gikk ikke bandet til junior videre, men jeg tror det var en flott opplevelse bare å få være med. De kan jo prøve på nytt til neste år.




Her i huset er det ikke bare sønnen som har en musiker spire i seg, mannen ble nemlig så inspirert av de flotte ungdommene så da vi var i byen i går kjøpte han seg like godt en gitar. Ikke en slik kasse gitar til å klimpe litt på, nei da, han slo like godt til med en elektrisk gitar. Så mye av dagen i dag er gått med til å prøve ut vidunderet. Noe han har fått selskap av barna til, de synes det var et topp kjøp. Mor derimot er litt mer skeptisk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 20. februar 2012

Vinterferie

Her er det vinterferie på hele gjengen, mannen har til og med tatt noen dager fri, så her nyter vi å ha fri. Denne helgen har det kommet store mengder med snø, så dagen i dag har gått med til snømåkking. Jeg var ute og måkket i går kveld også, men det så ikke slik ut i dag tidlig da jeg sto opp. Ja,ja får vel se på det som gratis trim da så er det ikke helt bortkastet heller.



Litt moro må vi ha også, så når snømåkkingen var over laga vi oss en snømann. Ingrid var stor fornøyd med snø, så det blir nok flere turer ut på henne de nærmeste dagene tenker jeg. Jeg for min del synes vi har nok snø nå. Håper på at det holder seg slik en stund nå og så kan det bli vår. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 13. februar 2012

Vinterfestival


Sist uke hadde vi vinterfestivaluke på skolen. Dette er en årlig festival, med litt forskjellig tema fra år til år. I år ble festivalen lagt til samme uke som idrettslaget her fylte 100 år. Så temaet denne gangen gikk en del på vinter og vinteridrett, men også andre idretter som idrettslaget driver med ble tatt med. 




Torsdag kveld var det felles kveld for alle, med fremvisning av alt vi har drevet med denne uken og på forhånd. Feiringen torsdag kveld, startet med tenning av vår egen olympiske ild.




Rundt omkring på skoleområdet var det flere flotte utstillinger som vi kunne se, i tillegg til underholdning flere steder. Kjempe moro og gå rundt å få med seg alt det flotte elevene har laget. 




Isskulpturer







Flotte lykter som skapte fin stemning inne i lavoen.




Ingrid sin klasse hadde laget flotte vinterbilder og tovet noen helt herlige sitteunderlag. Så utrolig flinke barn, men også de voksne fortjener skryt for at de orker å ta på seg slike ekstra "jobber".




 Til slutt ble det hele avsluttet med et fantastisk fyrverkeri, ikke noe tvil om at det var feiring av en 100 åring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 8. februar 2012

TM i Olavshallen

I helgen var det Trønderskmesterskap for korps i Olavshallen, og siden Ingrid er begynt som aspirant i korpset måtte vi på det. Stadsbygd skolekorps har i et par år samarbeidet med Tillerbyen skolekorps av den enkle grunn at de har samme dirigent. Så med begge korpsene i et korps ble også aspirant/junior korpset ganske stort. 


De spillte i lillekammersal i Olavshallen og fyllte opp den og vel så det, vi fikk stå plass helt bakerst. Må si jeg var stolt over alle de flinke ungene som var med på dette. De spilte kjempe bra sammen selv om de kun har hatt to øvingslørdager sammen. I aspirant/junior klassen blir det ikke kåret noen vinner, men hvert korps får en tittel. Vårt korps ble kåret til trøndelags mest rocka korps. Noe som var vel fortjent, for de rocka virkelig.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Må skryte litt av hovedkorpset også med det samme jeg er i gang her nå. De kom på andre plass i sin klasse, kun et lite poeng bak vinneren. De var kjempe gode og laget virkelig stemning i salen. Moro å høre på korps når det svinger sånn som det gjorde i helgen. Jeg gleder meg allerede til neste år, for da tror jeg at vi vinner :)

fredag 3. februar 2012

Små strikk

Jeg har startet det nye året med å prøve å få brukt litt av garnlaget mitt. Det har nemlig hopet seg litt opp. Så nå prøver jeg å finne småtterier som jeg kan strikke med det garnet jeg har.  Jeg har sikkert hatt en plan med garnet den gangen jeg kjøpte det, men det har jeg glemt eller så ble det ikke noe av den planen. 




Men nå har jeg iallefall fått brukt noe av garnlageret. Det øverste bildet her ser dere pyntekanten som jeg har strikket til støvlettene mine. Jeg er ikke noen strømpe strikker så isteden for å strikke flotte sokker, har jeg kun strikket pyntekanten. Veldig rask strikk og kjekt for å få unna rester.




Pulsvarmere i samme garn ble strikket i påska i fjor, men er ikke helt sikker på om jeg har vist de frem her tidligere. Pulsvarmere er jo også flott strikk til å få brukt opp rester. Vel ennå er det ikke tomt av dette garnet som forresten heter det Alpha og er i fra trysil garn.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disse pulsvarmerne er strikket nå etter jul også i fra det store garnlageret. Disse er strikket i mor åse blandingsgarn fra rema. Godt og mykt garn som er veldig godt å strikke med. Har strikket noen skjerf/sjal til baby i det fra før, og ennå er ikke det lageret helt tomt. Så som dere kanskje skjønner så har jeg store muligheter med garnlageret mitt. Det gjelder bare å få tid nok.