fredag 23. desember 2011

Snart alt klart til jul

Da begynner ting å komme på plass her i huset. Alle gaver er pakket inn og overlevert, maten er handlet inn, det meste av huset er vasket og ryddet. Nå blir det vel ikke lenge til treet kommer inn i hus, så da blir vel siste rest unna gjort i løpet av kvelden tenker jeg. Så da blir det jul i år også.



Ønsker alle venner og kjente ei riktig god jul!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 18. desember 2011

Dagene går alt for fort

Her (som sikkert mange andre steder) går dagene frem mot jul alt for fort. Jeg har bestandig så mye planer de siste ukene før jul, og døgnet har rett og slett ikke nok timer. Men det blir vel jul allikevel. Tidligere denne uka hadde jeg en dag hvor jeg fikk unna mye av det som har ligget på vent i lengre tid. Under her ser dere flaske nissene som jeg strikket tidlig i november. Nå er de omsider ferdig tøvet og står å skaper litt julestemning. Ble så fornøyd med de.




Denne nissen er det også en stund siden jeg strikket ferdig, men av en eller annen grunn blir slike ting liggende i kurven og vente på siste finish før jeg får tovet de. Tror jeg må ha et nyttårsforsett på å gjøre ferdig påbegynte prosjekt og ikke legge de bort i "glemmekurven". Denne nissemannen har jeg strikket kona til tidligere, men hun har fått et nytt hjem hos noen andre, så her må han nok klare seg alene. Han skjuler nemlig en vindunk inne i kroppen, men jeg treger jo strengt tatt ikke så mye vin til julen, så da ble det kona som måtte flytte.


Denne helgen har vi brukt på baking, rydding og strikking, men ennå er vi ikke helt i mål. Satser på at et par fridager neste uke gjør at vi kommer i mål i år også. I dag tror jeg at vi skal ta oss en tur i kirka på julekonsert, så tror jeg at julestemningen kommer iallefall. 
Ha ei fin førjulstid alle der ute!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 6. desember 2011

Julekalendere

Med desember hører også barnas julekalendere, men i år var det ikke bare barna som fikk kalender her i huset. Mannen fikk også sin helt egen kalender i form av forskjellig øl pakket inn. Planen var der allerede i fjor, men da rotet jeg slik at jeg ikke rakk det. Nå er det ikke plass til 24 flasker i kurven min, men kun 8 så her blir det påfyll etterhvert. Den falt iallefall i smak hos mannen :)



Ingrid sin kalender er stapp full av gaver( noe som jeg tror er første året på leeenge at jeg har klart å fått til før 1des.) og jeg var en stund redd for at vekten skulle bli for stor. Men den henger nå der ennå, og nå minsker det jo gaver i rekord fart.




Mads sin kalender derimot er det ikke fullt så mange pakker på. Vi er nemlig blitt enige om at han får gaver kun fredag,lørdag og søndag i år. Gutten begynner jo å bli så stor nå, så det går fint.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jeg er vel den eneste her i huset som ikke har julekalender, så til neste år ønsker jeg meg det også altså. Men nå er det pause i juleforberedelser( i dag har vi faktisk stekt krumkaker, så nå er jeg i gang ) og håndball vm på tv. Ha en fin førjulskveld :)

søndag 4. desember 2011

Vårres jul

I går kveld var vi på Vårres Jul konsert med Hans Rotmo i Rissahallen. Dette var årets julegave til de ansatte i kommunen. Kjempe flott konsert og en julegave som jeg likte veldig godt iallefall. Litt julestemning på en litt annerledes måte, herlig. Hallen var fylt opp med 1200 feststemte mennesker, så stemningen var stor. Først var vi hjemme hos sjefen til mannen på en aldeles nydelig juletapas. God og mett ble vi iallefall.




I dag er det klart for julebasar med korpset, så da blir det nok ennå litt julestemning. Aspirantene skal gå Lucia og spille et par sanger, så dette gleder vi oss til. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 2. desember 2011

Mer om brygga

Som jeg skrev tidligere var stormen Berit ganske så merkbar her i trøndelag. Hun tok jo med seg brygga vår. Under her ser dere hvordan det ser ut når man nå kommer ned på brygga. Til venstre for vanntanken, som forunderlig nok står igjen, var inngangsdøra til brygga. Helt til høyre i bildet kunne man tidliger gå i fjærekanten bortover til noe vi kaller brutet, nå gikk vannet langt oppover , så her blir man nok våt om man våger seg bortover.




Hele denne uken har bydd på mye vær, mye vind, snø og regn og ennå så er det visst ikke over. Dette bildet av brygga er tatt i fra der hvor brygga før befant seg. Så det er ikke lange lufteturen den har hatt, men vi skulle nok helst ønsket at den ikke hadde tatt seg en tur i det hele tatt.




Denne uken har onkel med flere (bla takstmann) vært utover å sett om det er noe å berge fra brygga. De har nå fraktet brygga opp i Vågen , så når fjæra kommer ligger den vel tørt. Så da skal de vel se etter hvordan det ser ut innvendig. Er veldig spent på å høre hvordan ståa er. Har egentlig veldig lyst å ta en tur utover, men har tatt til fornuften og holdt meg hjemme. I dag har jeg for det meste tilbragt i sofaen, da formen er sjaber, med feber vond hals og rennende nese. Ikke akkurat hva jeg ønsker meg nå i førjulstiden, jeg har rett og slett ikke tid til  å bli syk. I helgen er det fullt program med julemesse både lørdag og søndag samt julebord på lørdag, så nå skal jeg bruke resten av dagen på å bli frisk slik at jeg får med meg dette.



Ha ei fin førjuls helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...