onsdag 30. november 2011

Har for lite timer i døgnet

Åhh, dagene går så altfor fort. I morgen er det 1 desember igjen, og jeg rekker ikke alt jeg så gjerne skulle ha gjort. Skulle gjerne hatt noen flere timer i døgnet ( uten at jeg ble mer sliten av den grunn...) så kanskje jeg hadde fått unna noen planer. Vel, jeg er vel ikke alene om å ha det slik. Uansett så er det litt irriterende. 




 Men det er vel ikke noen vits i å irritere seg over det, man får gjøre det beste ut av den tiden man har. I går fikk jeg pakket inn kalendergavene til frøkena her, og  bare det er ikke værst. Det er slikt jeg har sittet med til langt på natt den 30, i år er til og med alle pakkene på plass før 1 des og. Er meget fornøyd med meg selv på det området nå. Den ene av luene på bildet over her befinner seg i en av gavene som er pakket inn og den andre er allerede gitt bort. Lua var kjapp og strikke, så det kan nok hende det blir fler slike, oppskriften for de som har lyst å prøve finner dere HER.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Når jeg nå først er i gang med å skryte av alt jeg har gjort så må jeg ta med at jeg så og si er ferdig med julegavene. Det er tidlig til meg å være altså, men utrolig godt da. Nå gjenstår det bare å finne en kveld hvor jeg kan begynne å pakke inn også. Luen over her blir nok å finne seg i en av de gavene også, regner med at det blir suksess. Ellers så har jeg noen andre prosjekt på pinnene også, men om de blir ferdige til jul er høyst usikkert. Det får tiden vise. Nå er det straks middagstid her, så jeg bør vel komme igang med noe av det som står på " too do " lista mi. I kveld skal jeg nemlig å prøve zumba for første gang, litt spent kan man si...

søndag 27. november 2011

Adventshælg


Da har vi tent det første lyset i adventsstaken og den første helgen er snart over. Vi har pyntet litt i heimen og begynner nå så smått å glede oss til jul. I dag tidlig kom jo også den første snøen, så da kom omsider den etterlengtede julestemningen også.




Prøvde meg på en ny vri på adventsstaken i år, og ble svært så fornøyd med resultatet. Er jo veldig glad i lilla for tiden, så advent er jo helt topp her i huset.




I dag har vi hatt besøk av lillebror Eskild med familie. Mathias har vært med meg og Ingrid i samfunnshuset på konsert med Rasmus og verdens beste band. Stor stemning og veldig fornøyde barn etterpå. Etterpå ble det tid til litt pizza før de satte snuten mot byen igjen. Kjempe kos med besøk :)




Har som vanlig ikke rukket alt jeg hadde tenkt før advent nådde oss. Hadde jo en plan om at julegavene skulle være i boks, jeg skulle jo også ha begynt på vaskingen og bakingen, men tiden har liksom ikke vært på min side. Når jeg i tillegg ble sengeliggende i starten av denne uken, så bør jeg vel være fornøyd med at adventsstjerna er på plass og huset er ryddet og sånn noenlunde presentabelt. Har jo tross alt noen uker på meg ennå før julen kommer.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lørdag 26. november 2011

Stormen Berit



I natt har stormen Berit herjet i trøndelag. Det blåste ganske friskt her langt inne i Trondheimsfjorden. Men lenger ut på kysten har nok stormen vært ennå værre. Den kjære brygga vår på Wågøya som vi er så glad i overlevde ikke Berits herjinger i natt. Så nå blir det nok litt rart å komme ut å se. Bildet over her viser idyllen en herlig sommerdag, mens under var synet som var å se i dag tidlig. Det hele er bare så ufattelig trist. Nå skal vi vel være glad at ingen mennesker kom til skade, men det er så utrolig mange ting som var der inne som det ikke går an å erstatte. Det har vel mye større affeksjonsverdi  enn verdi i penger. Men sånn er det bare, naturkreftene rår vi ikke med...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 21. november 2011

Ønskelister

Da er det på høy tid å komme med årets ønskelister, her går dagene litt i raskeste laget, så jeg rekker ikke alt jeg tenker. Lenge siden jeg tenkte å komme med denne, men ting blir ikke som jeg tenker bestandig. Men uansett her kommer i allefall noen tips til gaver  for de voksne her på Tranghaugen.
Vi har jo noen serier som vi samler på, som ikke er komplette, så her er det muligheter til å finne noe. I Hardangerbestikk har vi ikke så mye, så her er det fritt frem, så lenge det er i serien Kristin.




Så samler vi også på Blåklokkeglass, der mangler vi noen rødvinsglass (20cl), hvitvinsglass (16cl), champagneglass (13cl) og dessertskåler.




Som middags/kaffe servise samler vi på Tid i fra Porsgrunn porselen. Der har vi det meste til middagsbespisning, mens det er dårligere med kaffe bevertningsmuligheter. Her mangler vi kaffekopp med skål 20cl, asjett 20cm og salat/dessertskål 16cm.




Ellers oppdaget vi i helgen at vaffeljernet vårt er begynt å steke ujevnt, det begynner vel å ha gjort jobben sin tenker jeg. Så da kom vi på at vaffeljern er en fin ting å ønske seg til jul. Eller så blir vi jo glad for alt vi får. Nå  er det helt sikkert mer jeg kunne ha satt opp på denne listen, men så kommer jeg jo selvsagt ikke på noe akkurat nå. Jeg får vel heller oppdatere om jeg kommer på noe mer etterhvert tenker jeg. Skal prøve å få ordnet med en liste til barna også, selv om de nok er noe enklere å kjøpe gaver til enn oss. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 13. november 2011

Fotoskole

I fjor sommer kjøpte jeg meg speilreflekskamera. Jeg er så langt fornøyd med kjøpet, men jeg har nok ikke utnyttet kameraet fullt ut ennå. Her blir det ofte til at autofokus står på, å da går jeg nok glipp av mange flotte motiv.  Så nå har jeg drevet og prøvd meg litt fram de siste dagene. Det er vel sånn på dette området også at øvelse gjør mester.




Så da jeg kom over Ellens fototips, fikk jeg litt inspirasjon. Jeg kan jo ikke å bruke noen av innstillingene på kameraet. Kanskje har det en sammenheng med at jeg ikke har lest noe særlig i bruksanvisningen.  Det er vel på tide at jeg finner den fram igjen og prøver å forstå noe av det som står der.
Nå blir det en rolig søndagsformiddag med litt strikking og pusling i hjemmet før vi skal på opptreden med koret til Ingrid. Bør vel ha med meg kameraet og teste ut mine nye kunnskaper og håpe på noen blinkskudd jeg kan bruke her på bloggen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 10. november 2011

Flotte november dager

Denne høsten har vært noe utenom det vanlige, vi har omtrent ikke hatt ei frostnatt, men har isteden har høye dagtemperaturer. Dette resulterer i at sommerblomstene fortsatt blomstrer og plenen er grønn, merkelig nå som vi snart er halvveis i november og er vant med kalde og sure dager.




Jeg kan ikke annet enn å si at jeg liker dette, høsten har bestandig vært den årstiden som jeg har likt minst. Nå derimot begynner jeg og komme på litt andre tanker....
Bildet over her viser noen av markblomstene som Ingrid plukket inn på tirsdag. I bakgrunnen skimtes også den hvite julestjernen ( som nå er mer grønn enn hvit...) som jeg har klart å holde liv i helt siden sist jul, det er faktisk snart et år det. Meget fornøyd meg egen innsats, da julestjerner som regel varer høyst ei uke her i huset.
Under er bildet tatt mot Trondheim mandagsmorgen, himmelen var rett og slett ill rød. Et flott syn er det i allefall.



Dagens siste bilde er tatt i går ettermiddag og viser solnedgangen over Agdenesfjellene ( eller hva de nå heter...). Som tidligere nevnt, november viser seg fra sin flotteste side nå. Så vi bør vel bare nyte det så lenge det varer, for før vi vet ordet av det har vi vel regn og snø i vente tenker jeg. Jeg kan nå i allefall se tilbake på flotte bilder når den tid kommer.




Har tenkt å prøve ut kameraet litt senere i dag også, kom nemlig over noen tips angående bruk av speilreflekskamera, som jeg har tenkt å benytte meg av. Kommer tilbake til dette senere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 7. november 2011

Morgenstund har gull i munn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Slik så himmelen over Trondheim ut torsdags morgen, er vel etter noen syn ala dette at dette ordtaket har sin opprinnelse. Nå er det ikke hver morgen man har tid til å nyte slike syn, men når jeg så dette måtte jeg bare ta meg tid til å finne fram fotoapparatet. I dag tidlig var himmelen om mulig ennå rødere  så da var jeg ute med fotoapparatet igjen, men de bildene ligger på kamera ennå så de får jeg komme tilbake med en dag senere.
Men nå er det tid for sengen her, så kanskje det er muligheter for at jeg får med meg den flotte soloppgangen også.

lørdag 5. november 2011

Det nærmer seg jul

Så var november her også, oktober gikk vel omtrent like raskt som september. Så om november har samme tempo er det vel jul før vi vet ordet av det. Kjenner jeg ikke er helt klar for det ennå, har jo som vanlig så mye planer som skulle vært gjennomført. Tror jeg har alt for lite timer i døgnet. 




Julestrikken er forlengst påbegynt, men det går tregt. Mulig det har en sammenheng med antall prosjekt jeg har på pinnene til samme tid. Uansett nissekjerringa over her er klar til å passe på julevinen når den tid kommer. Nissekallen er også snart ferdig strikket, så da får hun forhåpentligvis selskap før julen er her.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...