mandag 31. oktober 2011

Mer fra Praha

Tenkte jeg skulle vise litt mer bilder i fra ferieturen vår, vi har jo tatt masse bilder som vanlig, så noen må jeg jo vise fram. Dette bildet er  i fra hotellrommet. Helt greit, ikke av de mest luksuriøse, men pent og rent og det er jo det viktigste. Det var jo ikke der vi skulle tilbringe det meste av tiden uansett.



Men det var utrolig godt å finne senga etter en lang dag med mye gåing og mange inntrykk. Dusjen var ikke å forakte den heller. Dette hotellet kan jeg gjerne anbefale til andre som vil bo på et billig å bra hotell sentralt i Praha. Nabolaget er vel det man gjerne kaller litt belastet med hvertfall to strippeklubber som nærmeste nabo, men det var ikke noe problem. Går man alene forbi som mann på kveldstid må man nok regne med å få noen tilbud, men det er ikke værre enn å si nei,eller sørge for å gå flere samlet. Noe bråk merket vi ikke noe til, men så hadde vi også rommene mot bakgården bort i fra gatene.




Det astronomiske uret hører med til noe av det man bør få med seg når man er i Praha, og det var det tydeligvis mange flere enn oss som visste. Det var masse folk der og vi kom ca et kvarter før kl var hel og da var det nesten fullt på plassen foran kirken.




Denne kirken aner jeg ikke hva heter, men den er uansett flott og se på. Litt merkelig bygge skikk de har i Praha ihvertfall, de fleste bygningene er bygd tett i tett og gjerne framfor noen andre, som denne kirken som vi ikke så alt av fordi et annet bygg var bygd framom.




Store muligheter for billig shopping var det iallefall om man kom seg litt unna de største turist områdene. Krystall og glass var det å finne omtrent i annenhver butikk så her var det bare å velge og vrake, utvalget var veldig likt. Noen påstod at de hadde super tilbud kun denne uka, men jeg tror nok enkelte av plakatene hadde hengt en stund, da de var noe solbleket.




Disse vasene likte jeg veldig godt, men de ble ikke med hjem de heller. Får satse på at det blir flere turer til Praha, slik at det blir muligheter for å handle med seg noe krystall eller glass hjem fra Praha.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 30. oktober 2011

Praha

Så var vi hjemme igjen etter noen herlige dager i Praha. Vi har gått masse, sett masse, spist masse god mat og shoppet masse. Med andre ord en tur helt etter planen.



Her er jeg rett nedenfor Nasjonal museumet som ligger øverst i "hovedgata". For å komme dit var det kun en to minutters gåtur i fra hotellet, så vi bodde ganske så sentralt.


Dag to gikk vi masse, her står vi og ser utover den flotte byen. Været var litt grått, men det regnet ikke ( noe det gjorde dagen før ) så vi var fornøyd. Temperaturen var det heller ikke noe å si på, gikk fint uten vinterjakke iallefall.



Oppe ved borgen var det mange flotte bygninger å se på, hovde attraksjonen må nå sies å være katedralen. Nidarosdomen blir liten til sammenligning.




 Katedralen er så høy at det er vanskelig å få med hele på et og samme bilde, prøvde å sette meg ned på huk, men det hjalp liksom ikke så mye. Vi var en tur inne og så også, utrolig flotte glassmalerier over alt. Regner med det er brukt enormt mange timer på å bygge katedralen.



Innen vi var på tur hjem igjen, var det blitt mørkt og borgen og katedralen var flott opplyst. Det tar nemlig lang tid å komme seg på hjemtur når man skal se på "alt " og ta noen pauser under veis.
Anbefaler alle som ikke har vært i Praha og ta turen dit, det er en flott by med mye å se på i tillegg er det billig  mat og drikke og du kan helt klart gjøre noen shoppingkupp også. Dette var andre gang jeg var i Praha og jeg kan mer enn gjerne tenke meg å ta turen tilbake ved en senere anledning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 26. oktober 2011

off we go

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Da drar vi til Praha for noen dager. Skal kose oss masse, spise god mat, se på flotte bygninger og ikke minst shopppe. I tillegg skal vi feire Tsjekkias nasjonaldag som er på fredag. Det blir spennende.  Gleder meg masse. Full rapport kommer etter helgen tenker jeg :)

mandag 24. oktober 2011

Aspirantkorpset

I går var vi på korpskonsert i samfunnshuset hvor Ingrid og resten av aspirantene i korpset ble presentert. En liten låt spilte de også. Må si jeg var imponert, for de hadde kun hatt en felles øvelse. Moro var det iallefall og så heldige som vi er som har et aspirant/junior korps som teller hele 18 stk. Det er det ikke så mange små plasser som kan skryte av. Håper bare at flesteparten av disse holder ut så lenge at de blir med videre til hovedkorpset.


Nå skal jeg finne sengen, tror jeg har en lang dag framom meg i morgen. Da blir det først jobb, så støttekontakt jobb, kombinert med lekser,middag, baking til korøvelse og kjøring av barna til fritidsaktiviteter. Samtidlig skal vi prøve å få kjørt campingvognen på vinterlagring før det blir for mørkt, oppi det hele så må jeg pakke litt, hvertfall til barna. For onsdagsmorgen reiser vi til Praha ( juuhuuu) og barna dra til farmor og farfar allerede i morgen kveld. Regner med tiden går sånn passe fort fram til vi sitter på flyet. Gleder meg veldig mye til shopping i Praha!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 19. oktober 2011

"Ny" sofa

Så var det tid for bildene fra kjellerstua. Sofaen fra Ikea er blitt byttet ut til en litt eldre sofa. Denne tror jeg faktisk er fra 50 eller 60 tallet og passer godt inn sammen med alle de andre gamle møblene jeg har der nede. Ikke er den mye slitt heller, så denne blir nok stående en stund. Må bare kjøpe meg tekstil lim slik at jeg får limt på båndene som er rundt putene for de har løsnet litt.  Så blir nok sofaen tipp topp tenker jeg.




Jeg har en plan og et teaksalongbord også, men har ennå ikke somla meg til å henta det. Tror jeg skal se om jeg finner meg et teak bord som jeg kan ha tv`n på også etterhvert, for dette fra Ikea passer liksom ikke inn noe lengre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Putene kan snus og brukes på begge sider. Den andre siden har en flott mørk rød farge, så dette passer perfekt til julen. Uansett, kjekt med litt variasjon. Er veldig fornøyd med hvordan det ble på kjellerstua nå iallefall, ryddet og vasket er det også. Så der nede trenger jeg ikke å tenke på å vaske noe annet en gulvet når vi nærmer oss julen. Deilig med alt som er unnagjort.

mandag 17. oktober 2011

Hobbyrom

Nå begynner omsider ting og komme på plass nede i kjelleren, det har tatt sin tid, men jeg er i allefall svært så   fornøyd med resultatet så langt. Nå gjelder det bare å få det siste rotet på plass så blir det helt bra.  Om vi skal hive oss på oppussing av vaskerommet med det samme er nok noe usikkert, kanskje like greit å vente til etter jul. For julen kommer jo så altfor fort nå.



Bildet over er av rommet før det ble byttet vindu. Da var det for det meste et rot rom, vi hadde en vegg med bokhyller og en server der inne, ellers ble rot og ting vi ikke helt visste hva vi skulle gjøre med plassert der inne. 




Nå er bokhyllene flyttet til kjellergangen og rommet er igjen oppstått som hobbyrom. Har en plan om at det skal bli enklere å sette seg med med kortlaging, scrappbooking, symaskina og andre hobbysysler jeg måtte ha. Nå står i allefall alt utstyret veldig lett tilgjengelig, så da har jeg ikke det å skylde på noe lengre iallefall.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...En aldri så liten sofa har jeg fått plass til der inne også. Planen var egentlig å selge den, men så langt har jeg ikke kommet ennå, så inntil videre får den stå der. Tidligere sto den på kjellerstua, men der har jeg nå en "ny" sofa, så da måtte denne vike plassen. Jeg har omsider klart å bli ferdig med ryddingen på kjellerstua og nå, så da er det vel på tide med bilder derifra en dag snart også.

lørdag 15. oktober 2011

Julegavekalender gi bort

I år som i fjor har Brit julegavekalender lotteri, og jeg er selvfølgelig med. Tenk å kunne vinne sin egnen kalender da, jeg er ikke mer voksen enn at jeg mer enn gjerne ønsker meg min helt egen kalender til jul. Tenk så spennende da gitt :) Vel jeg har iallefall gjort det som skal til for å være med i trekningen, er du snar kan du også ha en sjanse, fristen går ikke ut før i morgen, og det er bare å gå inn her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 12. oktober 2011

Strikkemodus

I løpet av høsten har jeg stortsett brukt tiden på småstrikk. Det har vært veldig mye annet som har opptatt tiden min, og da liker jeg best å ha småprosjekter på pinnene. Jeg må se at det blir fremgang, ellers mister jeg helt motivasjonen. 



Nå er jeg jo så heldig å ha Ingrid som til stadighet kommer med ønsker om hva jeg skal strikke, og innimellom må  jeg jo høre på henne også. I tillegg vil hun jo mer enn gjerne stille opp som modell og vise fram hva jeg har strikket også. Slike pulsvarmere og pannebånd som hun har på seg på bildene her har jeg strikket en del av, for hun mente jeg burde strikke slike til alle vennene hennes. Nå tror jeg ikke det blir slik at  alle vennene får slike da, men noen har det jo blitt.


 Dette settet fikk hvit kant også på pannebåndet etter at bildet her er tatt. Den hvite kanten på pulsvarmerne laget jeg for å få nok garn, dette er nemlig noe av hva restegarnet mitt går til. Om jeg skal få det til å minke ennå mer i den kurven, blir det nok en del slike sett framover. Jeg får vel heller se om jeg ikke finner noe annet smått jeg kan strikke.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Mini utgave av lommetøfler har jeg og strikket i restegarn. Har ikke prøvd de på foten til noen søte små ennå, men jeg tror nok disse blir til små barn ja. Foreløpig ligger de i kurven med ferdige produkter som jeg ikke har noen plan med.




Kanskje disse blir fine til å ha med i barnehagen? Vel jeg får vel finne noen små føtter å prøve de på.




Så har jeg omsider fått ferdig ennå en Kvikk Lunsj lue. Denne ble påbegynt på ferieturen i sommer og jeg var nesten ferdig da jeg oppdaget av jeg hadde strikket bokstavene i kvikk med feil farge. Så da var det bare å rekke opp igjen da. Det endte i allefall med at den ble liggende ganske lenge før jeg orket å gjøre den ferdig. Men nå venter den på jul og på å glede mottakeren som jeg vet har ønsket seg en slik lue lenge.


tirsdag 11. oktober 2011

Høstferiemodus


Her i huset har jeg og barna høstferie denne uken, ute er det skikkelig høst også. Det blåser og regner og er surt og kaldt. Så her er det for det meste inne aktiviteter kombinert med vedfyring. Vi sover lenge og har lite eller ingen planer, noe som passer meg helt perfekt.  I går hadde vi svigerinne og søskenbarn på besøk og kosa oss med vaffler til formiddagsmat. Så godt å ta livet med ro og gjøre akkurat hva vi har lyst til.



Over ser dere bilde av vinkua mi som omsider er montert og tovet. Lenge siden den ble strikket ferdig, men så kom jeg liksom ikke noe lengre. Nå står den i allefall og følger med oss her i stua. Enkelte mener jo at det ikke er ei ku, men en hund, men det velger jeg fortsatt å overhøre. Jeg har strikket den etter oppskrift til ei ku, så da er den ei ku.Oppskriften har jeg fått tak i på denne nettsiden, masse flotte og enkle strikke oppskrifter. Har forresten flere strikkeprosjekter på gang igjen nå, bla en marius genser til meg selv, noen julegaver og bursdagsgaver. Så jeg har da litt å henge fingrene i.
Men nå skal vi ut å kjøre, har ei lita ei som maser masse på meg akkurat nå for hun skal på overnattingsbesøk til et søskenbarn, så da  er det visst viktig å komme seg avgårde snart.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 5. oktober 2011

Prosjekt oppussing

Nå kommer omsider bildene fra oppussingen  i kjelleren. Det har tatt sin tid, men vi er svært så fornøyd med det ferdige resultatet. Til og med tenåringen er fornøyd. Oppussingen førte jo til at vi fikk gått igjenom og ryddet skikkelig i alt som var på rommet. Noe ble kassert bort og byttet til noe som passet mer med alderen. Bla var han ikke så glad for å ha stjerne og måne lampe over senga fra ikea lenger. Er nok ferdig med den fasen nå, så da ble det i steden spot både i taket og over senga.



Som dere ser av bildene her så er det jo omtrent som et helt nytt rom, det ble så mye lysere og virker større enn tidligere. Nytt gulv har vi også lagt, da det gamle tregulvet som var fra før hadde mange hakk og sår. Skulle vi ha beholdt det gulvet så måtte vi ha slipt det ned og lakkert det på nytt. Den jobben orket vi ikke på akkurat nå, så da la vi klikk laminat i fullfart isteden.



Fordelen med og pusse opp sånn på høsten er jo at julevasken er unnagjort der nede nå. Kjekt med alt som er unnagjort. Jeg skal da alltids få noe å henge fingrene i i tiden før jul uansett. Resten av rydde prosjektet i kjelleren går sakte men sikkert framover. Lover å komme med bilder fra resten av rommene når jeg etterhvert blir ferdig.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nå skal jeg nyte en etterlengtet fridag med pusling i hjemmet. I morgen er det jobb igjen, men snart er det høstferie her, så da har vi noe godt å se frem i mot.

tirsdag 4. oktober 2011

Plutselig så var det oktober

Som tidligere nevnt går dagene litt i raskeste laget her for tiden. September forsvant inn i historien uten at jeg egentlig har fått med meg at vi har vært innom denne mnd. Vel, litt har jeg jo fått med meg, men dagene går i allefall fort. Oppussingen i kjelleren har tatt en god del av tiden vår forrige mnd, så det kan nok ha sin medvirkende årsak til at dagene går så fort.  Nå er vi så godt som ferdig der nede, i allefall i denne omgangen. Det er jo flere rom der som vi etterhvert bør gjøre noe med, men det blir ikke med engang for vi bør vel få igjen pusten først tenker jeg.




Nå er det kun litt små rydding som gjenstår før alt er på plass, og det bør vi vel klare å få gjort i løpet av denne uka. Dagens bilder er i fra rommene før nye vinduer var kommet på plass. Etter at nye vinduer kom på plass har vi ( eller jeg....) vasket ned rommene. Skjæring i mur fører nemelig til en god del støv rundt omkring.  Rommet til Mads har i tillegg fått nytt gulv og noen strøk med hvitmaling.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Det andre rommet har vi ikke gjort noe annet med enn å vaske det. Her hadde jeg hatt på panlehvitt fra før, så det får holde enn så lenge. Dette rommet blir ikke så mye brukt, så med nytt vindu er det jo som et helt annet rom allikevel. Har en plan om å få montert opp symaskinen min der, samt ha en god del hobby ting stående framme. Kanskje blir det da lettere å få unna noen av alle mine planer på den fronten.
Bilder av de ferdige rommene kommer en dag senere.