onsdag 31. august 2011

Vindusramme

I fjor sommer dro jeg med meg en gammel vindusramme hjem i fra Wågøya. Pappa ristet passe oppgitt på hodet og skjønte ikke helt vitsen med å ta med seg gammel skrap hjem derifra. Bedre ble det heller ikke da jeg kom hjem. Min bedre halvdel så heller ikke skjønnheten i denne vindusrammen slik jeg gjorde.




Men jeg hadde en plan med den, det har bare tatt litt tid å få utført den i praksis. I løpet av sommeren har den altså fått noen strøk med hvit maling og fremstår nesten som ny. Så da var det bare å fortsette med planene mine.



Jeg har en eller annen plass på nett ( husker selvsagt ikke hvor...) sett noen som brukte en gammel vindusramme til bilderamme. Det likte jeg og bestemte meg for at det skulle jammen meg jeg også. Så nå har jeg omsider fått noen bilder fra bryllupet vårt innrammet.



I dag har jeg omsider fullført prosjektet og er kjempe fornøyd med den. Nå gjenstår det bare å få den opp på veggen. Får satse på at det ikke tar like lang tid.

Men nå er det straks tid for å hente frøkena som er på kornett øvelse, før det blir siste del av bursdagsfeiring til ulykkesfuglen vår Mads. Han går fortiden med venstre hånd i gips etter å ha ramlet på skolen på mandag. Heldigvis ikke brudd,  kun forstuing, men ganske så forslått og hoven var han, så nå blir det en liten uke i gips før han forhåpentligvis er like pigg som før igjen.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 28. august 2011

Frøyatur

Sist helg hadde vi nok en flott helg på Frøya, egentlig helt utrolig hvor heldige vi er med været hver gang vi reiser utover. Nå hadde vi litt regn på lørdag, men ellers var været flott.



Torsdag kveld var vi en snartur på Wågøya. Blekk stille sjø og flott solnedgang fikk vi også med oss.




Fredag var været like strålende som torsdag. Mads og Martin padlet kajak fra hytta og til Sætra, der koste vi oss med kaffe og saft i solveggen til tante Olaug.




Senere på fredag kom også mine brødre med famile på hytta, og selvsagt var lille Cecilie også med. Hun hadde til og med på seg strikke jakka og lua som jeg har strikket til henne. Moro å se og det varmer selvsagt et tante hjerte å se lille gull i mine strikke kreasjoner.



Ingrid og Mathias fikk prøve sitte onkel sin motorsykkel noe som var veldig populært. Hadde helt sikkert blitt med på en kjøretur og disse to om de hadde fått muligheten.


På søndag fikk vi også tid til en tur til Wågøya, noe som er populært for både store og små. Båtturen er heller ikke å forrakte, litt vindfullt akkurat her, men været ble bare bedre og bedre utover dagen.


Tilbake på Dyrøya igjen var det omsider Ingrid sin tur til å få prøve kajak. Noe hun hadde mast om siden torsdag. Mor var ikke særlig høy i hatten, men jenta hadde full kontroll hun. Ikke veltet hun og padlinga hadde hun også full kontroll på. Det blir nok flere turer neste sommer tenker jeg, og kanskje skal jeg driste meg til å prøve også.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette ble nok mest sannsynlig årets siste tur for vår del, mye som skjer i helgene framover nå. Men vi kommer sterkt tilbake igjen til neste år.
Nå skal vi nyte siste rest av helgen, for denne har gått litt i raskeste laget med fullt program både fredag, lørdag og i dag.

torsdag 25. august 2011

Korps jente

Ingrid har lenge hatt lyst til å begynne i skolekorpset, og nå er det endelig hennes tur. I går var hun på sin første øvelse gjennom kulturskolen, og kom stolt hjem med kornetten sin.




Det meste av ettermiddagen i går gikk med til å øve, og siden læreren hadde sagt at det kunne være lurt å se seg selv i speilet mens man spilte ( for å få inn bollekinnene) okkuperte hun badet over lengre tid. Fortsetter hun å være like ivrig så kommer hun nok til å bli god. Vi har rukket å overvære en mini konsert før hun dro til skolen i dag også, så her er det snakk om maksimal utnyttelse av tiden.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 23. august 2011

Tenåring



I dag er det bursdag her på Tranghaugen. Nå har vi tenåring i huset, rart å tenke på at han er blitt så stor. Synes jo ikke det er lenge siden jeg selv var tenåring, men når jeg ser rundt meg skjønner jeg jo at det må faktisk være en stund siden. Vi tar en liten mini feiring i ettermiddag, mens den store feiringen tar vi til helgen.




Bildene av stor gutten vår i dag er fra turen til Frøya i helga, der fikk gutten prøve seg på å kjøre båt samt litt kajak padling. Tror nok han hadde ei like topp helg som alle oss andre. Flere bilder fra helga kommer senere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 17. august 2011

Sommerstrikk

Det har ikke blitt fullt så mye strikking i sommer som jeg hadde trodd. Men litt er det da blitt allikevel. Her ser dere et lite utvalg av småstrikkeriene jeg har holdt på med. Alt dette er strikket av garn jeg hadde liggende i en av (de mange) garnkurvene mine. Tenkte jeg skulle være flink å kun bruke fra garnlageret mitt. Så langt ser det bra ut, og fortsetter jeg slik er det vel en mulighet for at det krymper også.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Øverst til venstre er en vaskeklut strikket i bomullsgarn av ukjent opprinnelse etter oppskrift fra Allers sitt ideblad som kom ut tidligere i sommer. Øverst til høyre er et par pulsvanter og et pannebånd, strikket i masellgarn som jeg fikk tak i på bruktbutikken i vinter, herlig farge i allefall. De to nederste bildene viser babyluer strikket i babyull fra trysilgarn, mykt og godt garn og en veldig enkel oppskrift som jeg har funnet her . Luene er allerede gitt bort til nyeste til skudd i familien.
Tunikaen som jeg strikket til Ingrid er ikke med på dette bildet, men den går jo heller ikke under kategorien småstrikk. Jeg er stadig vekk på utkikk etter prosjekter som ikke tar for lang tid å full føre og som jeg kan strikke av garnlageret mitt. Akkurat nå strikker jeg vaskekluter i bomullsgarn, garn som er etter farmor ( som døde for 13 år siden..) og ennå er det ikke tomt i den kurven. Hva neste prosjekt blir gjenstår og se.

tirsdag 16. august 2011

Ferdig mala

Da er omsider alle stolene ferdig malt. Det tok sin tid, men nå er jeg i allefall ferdig. Ble som tidligere nevnt svært så fornøyd med resultatet. At ikke alle synes spisestua er finere hvit velger jeg å overhøre fullstendig.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nå er det bare å ta fatt på neste prosjekt, for ja jeg har flere prosjekter som venter. Sikkert like lurt å hive seg ut i det mens arbeidslysten fortsatt er der. Nå blir det ikke jeg som skal stå for hovedjobben på neste prosjekt, men det finnes nok ting jeg kan bidra med også. Nå skal vi omsider få satt inn nytt vindu på rommet til Mads i kjelleren og det andre kjellerrommet. Snekkern har vært her i dag og kikket litt, så nå blir det og vente på at han er klar til å starte. Tenker vi pusser opp rommet med det samme vi er igang, nytt gulv er allerede innkjøpt, så da blir det vel bra.

lørdag 13. august 2011

Svært så fornøyd

Er ikke i mål med malingen av stolene ennå, men det nærmer seg og jeg ser at jeg faktisk skal klare å få gjort det ferdig. I tillegg har jeg omsider kjøpt stoff til stolputene, så her går det virkelig fremover. Er svært så fornøyd  med det ferdige resultatet selv, føler jeg må skryte litt over at jeg har klart å få et resultat som jeg er så fornøyd med. Det er nemelig ikke ofte at ting blir slik som jeg har sett det for meg på forhånd.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Her skal goværet nytes noen timer før vi setter nesen mot byen, skal kose oss hjemme hos svigerinne og svoger i kveld, og antagelig dukker det flere svigerinner og svogere opp. Det blir nok topp ja :)

onsdag 10. august 2011

Besøk på kirkegården

Sist vi var i byen tok vi turen innom kirkegården for å besøke gravene til mine besteforeldre. Det er ikke så ofte at  vi er der og jeg ble litt usikker på om barna har vært med dit i det hele tatt.



Grunnen til at jeg hadde lyst til å dra akkurat denne dagen var at det var min mormor`s 88års dag. Men det er en stor kirkegård og ukjent som vi var hadde vi litt trøbbel med å finne fram. Graven til farmor og farfar fant jeg med engang, og  da ble jeg virkelig imponert over meg selv, for det hadde jeg ikke trodd.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jeg hadde jo en viss formening om hvor graven til mormor og morfar lå også, men der kom jeg til kort altså. Måtte til slutt ringe til mamma og få hun til å forklare meg hvor vi skulle gå. Så vi fant da frem til slutt etter mye frem og tilbake, tror nok jeg kommer til å huske det til neste gang nå i hvertfall. Barna syntes det  var spennende å være med på kirkegården og hadde masse spørsmål i etterkant ( i allefall Ingrid, som lurer på det meste for tiden). Veldig godt å ha fått vært der en tur i allefall.

tirsdag 9. august 2011

Det går fremover ( saaakte i hvertfall)

Ahh, nå vil visst ikke denne bloggen samarbeide med meg. Tenkte jeg skulle vise bilder av framgangen i maleprosjektet mitt. Men så vil selvsagt ikke bildene komme i den rekkefølgen som jeg vil ha dem i. Arg, har prøvd flere ganger nå, så nå gidder jeg rett og slett ikke mer, så da får det bli som det blir.




Vel, uansett jeg er halvveis i stolmalinga, dvs at fire av åtte stoler er unna gjort. Så da skjønner dere at det går ikke fort unna her akkurat. Helgen ble brukt til bursdagsfeirng på lørdag og blåbær tur på søndag, så da ble det ikke tid til noe maling. Men nå er jeg igang igjen, og denne gangen skal jeg bli ferdig også før jeg gir meg.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Været er jo perfekt for maling igjen nå også, for ute ser vi ikke annet enn grå regntunge skyer, Så eventuelle utendørs prosjekter må vente til senere.
Nytt trekk til stolene er fortsatt ikke på plass, men med en bytur i sikte i morgen eller torsdag så bør det vel bli en ordning på den biten også. Under her ser dere ennå et maleprosjekt som jeg har hatt gående i sommer. Kjøpte denne aviskorgen på bruktbutiken i vår og så for meg at denne ville bli fin som hvit. I tillegg tenkte jeg at den ville passe fint på Wågøya for der mangler vi en sånn. Men nå er jeg blitt litt usikker, og vurderer om jeg skal ha den selv isteden, den ble jo så fin :)


onsdag 3. august 2011

Malemodus

Nå er visst sommeren omsider kommet til trøndelag, eller kanskje dette også bare er et blaff?? Uansett vi har i allefall hatt flere dager med gode sommertemperaturer og litt sol innimellom også. Og med god været så kommer også arbeidslysten.  Jeg har i allefall funnet frem malekosten igjen og gått løs på et prosjekt som jeg startet på i fjor sommer.




Da var det spisestue bordet som ble offer for min malelyst. Den gikk desverre over før prosjektet var fullført, og tilbake sto et bord som borplaten hadde fått ny finish og bena var blitt mala hvite. Stolene derimot møtte ikke malekosten i den omgangen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nå derimot har jeg startet på stolene, og så langt er 2 av 8 stoler ferdig malt så det går i allefall fremover. Fornøyd blir jeg også, så jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg ikke har gjort dette tidligere. Nå får jeg bare satse på at jeg blir ferdig med malingen før jeg går lei igjen. Det ser  lovende ut så langt i allefall. Planen er å trekke om setene på stolene etterhvert også. Jeg har bare ikke helt bestemt meg for hvilket stoff jeg skal bruke. Jeg får vel ta meg en bytur en dag og se om jeg finner noe.

mandag 1. august 2011

Tunika til Ingrid

Har jo helt glemt å vise bilder av tunikaen som jeg strikket til Ingrid til bursdagen hennes. Den ble jo faktisk ferdig flere dager før. Hadde det ikke vært for at været var så som så og at vi var på noen bilturer så hadde det vel blitt værre å bli ferdig tenker jeg.




Den er strikket i Lerke garn som er et blandingsgarn av ull og bomull. Utrolig behagelig å strikke av. Jeg er ikke noe glad i å strikke i bomullsgarn, men dette garnet ga i allefall mer smak.



Det var også kun i starten at det var en del mønster som måtte følges, ellers var det for det meste veldig lettvint. Men det er nok ganske så usikkert om det blir strikket noe lignende igjen ja. Merker godt at frøkena begynner å bli stor. Og jeg egner meg nok best til små strikk som luer og pulsvanter og slikt. Har en tendens til å bli en smule lei underveis.



Akkurat nå har jeg flere små prosjekter på gang. Kjekt å ha litt å bytte på, samt at jeg prøver å få brukt noe av alt garnet jeg har liggende.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bilder av frøkena i tunikaen får komme senere, glemte jo helt å ta bilde da den var i brukt sist. Er jo i feriemodus her ennå, så ikke så greit å få med seg alt.