torsdag 28. juli 2011

Ferieshopping

Som tidligere nevnt fikk vi tid til litt shopping på ferieturen. Nå var det ikke bare dill og dall som ble handlet, men faktisk en del fornuftig også. Ingrid fikk bla nye joggesko da hun fikk gnagsår av skoene hun hadde, og jeg klarte jo å finne en skobutikk med masse salg  :)




Disse søte skålene kom jeg over på Åhlens, tanken var å ha de i campingvogna til snop, men foreløpig er de blitt med inn hit. Så vil tiden vise om de får komme ut i vognen igjen eller om jeg må se meg om etter noen nye å ha der. Jeg har begynnt på en liste over ting jeg trenger til vogna, så da får jeg nok muligheten til en shopping runde igjen tenker jeg.




Nå er vi jo så heldige å ha vår egen bruktbutikk her på bygda, så det er nok muligheter til å finne noe der også. I går var jeg innom og kom ut igjen med disse flotte glassene. Kjekt å kan finne helt brukbare ting til en billig penge samtidlig som man støtter en god sak.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Tilslutt må jeg vise fram de flotte treskoene mine som jeg er så utrolig fornøyd med. De er kjempe gode å gå med i tillegg er de jo så søte å se på også. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke kjøpte flere, de hadde de jo i flere farger. Vel, uansett her jeg vel mer enn nok sko gjemt i skuffer og skap her i huset, så de får holde enn så lenge.

onsdag 27. juli 2011

Campingvogna vår

Tenkte jeg skulle vise noen bilder fra campingvogna vår. Vi har hatt den i to år nå, den er ikke veldig mye brukt, da den står inne hele vinteren og kun brukes noen få uker i løpet av sommerferien. Men vi er veldig fornøyd med den og gir nok ikke opp campinglivet med det første.




 Størrelsen på vogna er perfekt for min lille familie, selv om vi ser at løsningene som er kommet i nyere vogner nok er litt mer som vi kunne ha tenkt oss. Vi følger nå med litt på finn.no for å se om det dukker opp noe bedre, men så langt er vi veldig fornøyd med vogna vår.




Vi har jo allerede bestemt at vi skal på campingtur med gjengen til neste sommer også, så da får vi se om det blir med denne vognen eller en ny en.



 I år brukte vi forteltet for første gang også, og det blir nok ikke siste. Utrolig hvor mye mer plass vi fikk å boltre oss på. Ny matte til forteltet ble det også på oss, og da ble det som et helt annet rom. Skikkelig hjemme koselig ble det. Det eneste vi mangler nå er et campingbord som vi kan ha der ute. Men de er det litt vanskelig å finne, så foreløpig bruker vi bordet fra inne i vogna, det duger det også.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 26. juli 2011

Ferietur

Årets ferietur gikk til Sverige sammen med tre godevennepar og deres barn. Etter litt frem og tilbake endte vi opp på en camping ved Siljan. Noe som var helt perfekt for oss. Passe stor camping, flotte plasser helt nede ved vannkanten og kun en liten spasertur i fra sentrum. I tillegg var det flere små byer kun en kort kjøretur unna også, supert for mødrene, da fikk vi tilfredsstilt shopping behovet vårt også.




Tilsammen var vi en bra gjeng med åtte voksne og ti barn fra ett til tretten år. Vi ble nok lagt merke til av naboene på campingen også, for vi var så heldige å få vognene plassert mer eller mindre på rad og rekke også. Så da innbød jo det til sosialt samvær både før og etter leggetid for barna.




Flott sandstrand var det i begge endene av campingen, så her var det et eldorado for barna som mer enn gjerne ville bade. Langgrunnt var det også, Mads testet ut akkurat det. Han gikk og gikk utover, men kom aldri lengre enn at det gikk han til midjen før han ga opp og gikk innover igjen :)





Denne ferien frister veldig til gjentagelse og vi er allerede blitt enige om at vi gjentar den til neste år, med det samme flotte reisefølget. Da satser vi på ennå bedre vær og flere late dager i solen på camping. Dette var en perfekt ferie for oss i allefall, fin blanding av kos, hyggelig samvær og shopping.





Tilslutt må jeg bare ta med et bilde av svanen som holdt oss med selskap hver kveld. Det var tydelig at den var vant med folk, for Mads kom ganske så nære den uten at den brydde seg særlig mye om det.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 25. juli 2011

8 år

Forrige mandag fyllte lille jenta vår hele 8 år, snart er hun tredjeklassing og begynner virkelig å bli stor jente. Synes det er rart at jeg har så store barn egentlig, synes ikke det er lenge siden de var små bleiebarn. Tiden går så utrolig fort, før vi vet ordet er de vel konfirmerte og ute av huset begge to. Jeg må innrømme at det er litt godt også, at de begynner å bli store, alt er jo mye enklere enn da de var små, store og selvstendige barn er det vi har fått.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Litt feiring har vi fått til tiltross for at dagen er midt i fellesferien. Vi feiret med farmor og farfar, noen av tantene og onkelene og søskenbarn noen dager på forskudd. Selve dagen tilbrakte vi i bilen på vei til ferietur til Sverige. I morgen tar vi en feirng til, denne gangen med mormor og morfar og flere tanter,onkeler og søskenbarn. Sånn er det når vi har stor familie på begge sider, da sier det seg selv at vi må dele opp feiringen.
Dagen i dag bruker vi på å rydde og vaske klær, det blir fort en del av den sorten når man har vært nesten en uke på campingtur. Bilder fra turen får dere sikkert en dag om ikke veldig lenge.

onsdag 13. juli 2011

Ingen sommer i sikte...


Så langt har ikke sommeren 2011 vært så veldig mye å skryte av. Kjenner jeg begynner å bli litt vær syk nå, og skulle mer enn gjerne hatt mer enn to dager sammenhengenede med sol og varme. Nå ser det ikke akkurat lovende ut på vær meldingene til yr heller, så det spørs om vi ikke må røre litt på oss for å få noen sårt tiltrengte solstråler.




 Vi kjøpte jo oss en paviliong på ikea for et par uker tilbake, så langt har vi ikke tilbrakt mye tid der ute. Vi har for det meste sittet inne og sett ut på den. Jeg hadde håpet på noen flotte kvelder der ute, men så langt er de ute blitt. Vel en kveld var utsikten vakker, men temperaturen var ikke der,så da rømte jeg inn igjen så fort jeg hadde tatt bilde.




Fortsetter dette så setter vi nok kursen bort fra trøndelag neste uke. Denne uka går med til rydding og vasking her hjemme, samt forberedelser til bryllup og bursdagsfeiring. Kanskje like greit at været ikke er på topp akkurat nå allikevel...?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 11. juli 2011

ÅGE


I helgen var vi av de heldige som fikk oppleve Åge live på knarren. En gang i året spiller Åge opp til fest i Knarrlagsundet ( som ligger på ei øy utenfor Hitra, altså langt ute i havgapet..), der er det bestandig fullt hus og stormende jubel.




Vi er så heldige at vi har venner som har ferieplass der ute, så å få plass til overnatting er ikke noe problem. Nå har vi vært der tre år på rad og skulle gjerne ha tatt turen flere ganger. Nå ryktes det at Åge skal trappe ned og ikke holde fullt så mange konserter lengre, så vi får se hvordan det blir til neste år. Kommer Åge til knarren så kommer nok vi også.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Vi var ikke alene der akkurat, og mange hadde tatt sjøveien fatt for å få med seg konserten. Jeg tror ikke det var langt i fra at man kunne gå tørrskodd over sundet, det var i allefall båter så langt øyet kunne se. Så nå får vi vel bare krysse fingrene for at Åge tar turen til neste år også.

torsdag 7. juli 2011

Fisketur

Tirsdag ettermiddag pakket vi fiskestenger og telt i bilen og dro på fisketur. Turen gikk til Olden ikke langt fra Lysøysundet sammen med et vennepar av oss. Som dere ser var det ingen verdensting å si på været denne ettermiddagen/kvelden.




Ingrid var ivrig etter å komme igang, men tålmodigheten var nok ikke den største. Hun ville dra inn snøret nesten med engang for å sjekke om det var noe fisk. Terje prøvde å forklare at hun måtte følge med på duppen så ville hun nok se det hvis det var fisk på kroken. Heldigvis fikk vi noen små fisk etter en stund, slik at det hele ikke var forgjeves.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Når sola kom bort fikk vi merke at vi ikke var alene ute i skogen. Det var nok noen tusen mygg og knott som også var det, så etter at vi fikk grillet fisken og pølsene pakket vi sammen sakene våre, for ute i skogen var det uholdbart. Ungene ble grinete og ville bare sitte inne i bilen. Så teltturen vi hadde planglagt ble isteden en overnattingstur på Ørlandet. Men jentene fikk campere på plena, så da ble de i allefall kjempe fornøyde.

mandag 4. juli 2011

Lilla strikk

Jeg har fortiden veldig sans for fargen lilla, så da jeg skulle strikke til tante barnet som skulle komme ble jeg ikke akkurat lei meg når mamma`n sa at hun var veldig glad i lilla. Da var det bare å velge ut hva jeg skulle strikke. Og i jungelen av flotte strikke oppskrifter til baby var ikke det noen enkel sak akkurat. Men jeg ble da til slutt enig med meg selv.




Den lilla jakken over her er fra et gammelt mønster fra 70-tallet. Denne jakken strikket min mormor utallige av enten i lyseblå, lakse rosa eller i lys gul. Mine barn fikk også slike jakker i tillegg til alle de hun strikket til julemesser ol rundt omkring.
Den var enkel og strikke og kun minimalt med montering, men jeg er ikke sikker på om det blir så mange flere på meg allikevel.



Bodyen her har lue og sokker til ( se tidligere innlegg) og mønstret er i fra Dalegarn. Denne var også enkel og strikke, men jeg synes sokkene ble litt merkelige og lua ble veldig stor i størrelsen. Ja, ja jeg har nå hvertfall prøvd det.

Ute her er det ikke mye som minner om sommer , det blåser og det regner så det blir mye inne tid. Litt strikking er det blitt og i tillegg har vi startet kaos kontroll i kjelleren her. Nye hyller ligger klare og venter, men først må vi nok gå igjenom hva vi skal beholde og ikke. Håper vi klarer og beholde litt system etterpå også da.

søndag 3. juli 2011

Sauen Shaun


Da har jeg strikket to stk sauen Shaun. Gikk kjempe fort de er jo strikket på pinner nr 7. Har du lyst til å prøve deg på en selv så finner du oppskriften på denne og flere andre flotte oppskrifter på denne siden her.
Disse to søtingene er allerede gitt bort til tante gullet Mathias, men jeg har mer garn igjen, så det er ikke umulig at jeg prøver meg på flere. Ingrid ytret nemelig ønske om å få en slik hun også, så vi får se.
I går var vi og kikka på det nyeste tilskuddet til familien. Hun var rett og slett bare nydelig. Bilder av vidunderet får komme en dag senere, her er det flere ting som står på planen i dag, deriblant en bursdag.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...