onsdag 29. juni 2011

Sommersysler


Jippi, i natt ble jeg tante til ei lita prinsesse. Vi har ventet lenge nå, og ekstra lenge ble det ettersom termin dato var i forrige uke engang. Men nå er hun altså her. Så da blir det vel en bytur på oss en av de nærmeste dagene tenker jeg. Vi må jo å se om lillegullet. Tante har jo strikke litt til den lille også, det blir stas å se om det blir passende.




Det er ikke fullt så mye strikking nå, lufta har på en måte gått ut av ballongen og jeg har intatt skikkelig feriemodus. Altså, jeg gjør mer eller mindre ingen ting. Har jo selfølgelig flere ting på gang, men stresser ikke med noe. Vel, jeg kjøpte meg mer garn i går da vi var i byen, for jeg innbiller meg at strikkeånden skal komme over meg igjen de nærmeste dagene og ukene. Har funnet en kjempe søt oppskrift på en tunikakjole som jeg har lyst til å strikke til bursdagen til Ingrid. Nå er jo det under tre uker til så det spørs hvordan det går. Ja, ja vi får se.





Ellers så startet jeg de første ferie dagene med masse energi og fikk omsider malt møblene som vi arvet etter oldemor og oldefar. Nå mangler de bare nye knotter noe som innebærer en tur på ikea, men det er det vel muligheter for å få til en dag snart tenker jeg.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I dag tror jeg at jeg må bruke dagen utendørs. Det er flott temperatur, men overskyet, noe som er flott hage vær. Jeg har en plen og noen blomsterbed som det har grodd noe enormt i de siste ukene, så da har jeg vel fyllt opp dagen innen jeg er ferdig.

fredag 24. juni 2011

Sommerferie


Da er det sommerferie for hele gjengen her på Tranghaugen. Vel fortjent og en utrolig herlig følelse. Sommerfølelsen er ikke helt på plass da siste uke har minnet mest om høst vær messig sett. Men det må vel bli sommer i trøndelag etter hvert også. Så langt har vi ingen ferie planer, men vi finner vel på noe etterhvert tenker jeg. Vi er jo så heldige at vi har campingvognen og kan alltids finne på å kjøre etter god været med den på slep.




Sist helg var vi på Wågøya og kosa oss i finværet. Utrolig hvor heldig vi var med været når man ser hvordan det har vært denne uken. Litt mye vind var det, men det er vel ikke til å komme unna der ute i havgapet.  Inne ved husveggen var det i allefall lunt, i hvertfall såpass at vi ble gode og røde i toppen etter noen timer der ute. Men det hører jo med til sommeren, og jeg vil gjerne ha mer av det.




Ungene badet både lørdag og søndag, men jeg tror det var en kald opplevelse, for de var raske med å få på seg klærne etterpå.  Mads var ute og fisket sammen med onkel Martin et par turer og litt fangst ble det også. Den største torsken på bildet her var det visst Mads som fikk på kroken, han måtte ha litt hjelp til å få dratt den opp da, men som ganske så urefaren på området så hører vel det med.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Ha en fin fredagskveld og helg alle der ute!

onsdag 15. juni 2011

Mer stygg vær og konfirmasjon

Sist uke var merkleig sånn vær messig sett. Fem dager på rad med torden og lyn er ikke hverdagskost her i trøndelag. Jeg merket at jeg ble veldig fasinert av været og hadde kameraet klart hele tiden. Lørdag ettermiddag/kveld var vel toppen for da sto det hele på i flere timer. Så på nyhetene forrige dagen at det hadde vært godt over 6000 lynnedslag i trøndelag på lørdag. Så langt denne uken har vi ikke hatt noe tordenvær, vi har i steden grått vær og regn.




På søndag var vi i konfirmasjon til et søskenbarn av ungene. Været var fortsatt like ustabilt den dagen, men vi slapp unna de store tordenskrallene. Vel, uansett så hadde vi en flott dag med hyggelig selskap og god mat og masse gode kaker. Kaken under her var vel den flotteste på kakebordet denne dagen. Den falt veldig godt i smak hos vår 8 åring. Mente bestemt at en slik kake burde hun få til bursdagen sin. Vi får nå se på det da, det blir i allefall ikke jeg som setter igang med et slikt bake prosjekt.





På en dag som konfirmasjon er det ikke til å komme unna at det blir masse fotografering. Jeg er glad jeg har digitalt kamera og kan ta masse bilder, for det er jammen meg ikke enkelt å få et bilde der hvor alle er heldige. Vi prøvde oss på å ta bilder av alle søskenbarna sammen med farmor og farfar, men det ble nå så som så med resultatet. Vel, uansett moro å ha.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Dagen i dag brukes til rydding og vasking samt litt baking. Ingrid skal feire bursdag sammen med 5 andre klassekamerater i ettermiddag. Må nesten gjøre det sånn når bursdagen hennes kommer midt i fellesferien.

fredag 10. juni 2011

Tordenvær

Som nevnt i går fikk vi et voldsomt tordenvær på besøk. Og det var bare så utrolig fasinerende å se på hvordan været kom over fjorden her. Fra det første bildet her er tatt og til det siste så er det gått ni minutter. På det første bildet satt vi fortsatt ute på verandaen, mens vi på det siste var trygt innendørs med både vinduer og dører godt lukket. Været minnet vel mest om høst en liten stund da, for det blåste noe fryktelig i kastene. Blir ikke så jeg kommenterer hvert enkelt bilde her, men dere ser jo selv at styggværet kommer nærmere og nærmere.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 9. juni 2011

Sommeren er kommet

Så er omsider sommeren kommet til trøndelag. Å så herlig som det er, nå har vi hatt flere dager med temperaturer godt over 20 grader og  vi ønsker oss fortsatt flere slike dager. I går fikk jeg omsider pyntet litt utendørs også. Det har liksom ikke fristet så mye når været for det meste har minnet om høst.




Duken og den lekre turkise skåla er funn fra bruktbutikken. Det blir virkellig rart og ikke skulle innom dit med jevne mellomrom til neste skoleår, da er det jo den nye 7.klassen som skal styre sjappa. Vel, jeg tror nok jeg kommer til å ta turen innom nå og da allikevel, for nå har jeg jo virkelig oppdaget at det kan skjule seg mange flotte skatter der.




Varmen som har vært de siste dagene har nærmest ført til en eksplosjon ute i hagen.  Det er ikke bare blomstene som har gode vekst forhold nå, ugresset ser virkelig ut til å trives i hagen. Så det spørs om jeg ikke må prøve å se om jeg vinner over det en av de nærmeste dagene.




Måtte bare ta et bilde av teperaturmåleren på kjøkkenet i dag. 29 varme grader visste måleren i halv fem tiden da jeg laget middag. Ikke ofte vi har slike temperaturer her, så noe slikt må foreviges. Litt "lummert" har det vært både i går og i dag. Ja, og så har vi jo hatt torden begge dagene. I dag var det mye kraftigere enn i går, og vi så styggværet komme ute i fjorden her en stund før vi hadde det rett over oss. Tok noen bilder mens vi ennå satt ute med oppholdsvær. Men de får jeg vise en annen dag.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Til slutt, selve smaken av sommer; MELON. Barna her i huset kunne helt sikkert ha spist melon hver dag og de hadde fått lov. Nå i dag var jo Ingrid så heldig å få herligheten for seg selv, så hun var nok svært så fornøyd med det. Men i morgen kommer storebror hjem fra leirskole, så da blir det vel andre boller. Vi har så langt ikke hørt noe fra gutten, så da regner jeg med at han har det bra. Blir spennende å høre i morgen ettermiddag :)

tirsdag 7. juni 2011

Litt inspirasjon

I løpet av fri dagene fikk jeg omsider litt overskudd til å lage noen kort igjen. I tillegg til overskuddet som kom med fridagene får jeg som regel mer lyst til slikt arbeid når det er lysere ute. Virker som om inspirasjonen til å være kreative øker dess lengre i mot sommeren vi kommer, og bra er det for jeg har en lang liste med prosjekter jeg gjerne skulle ha gjennomført.



Så langt denne uken har jeg ikke fått gjort særlig mye, men slike late dager er så gode å ha innimellom. Nå er det jo ekstra stille her denne uken da stor gutten er på leirskole. Ikke det at han bråker og gjør så veldig mye ut av seg, men litt kjøring hit og dit blir det i allefall i løpet av ei uke. Håper bare været er flott hos dem også, her har starten på denne uken vært noe ustabil. Vi har i allefall fått mye høyere temperaturer enn vi har hatt på lenge, litt sol har det også blitt. Men noe stabilt sommer vær er det så langt ikke blitt, for regnet kommer i allefall en gang i løpet av dagen.




Vel, da skal jeg straks forflytte meg til sofaen, har noe strikketøy som jeg har troen på at snart skal bli ferdig. Bilder kommer etterhvert, har flere ferdig strikketøy nå, så det må vel bli en dag snart.
Ha en fin kveld alle der ute.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 3. juni 2011

Langhelg

Denne uken har vi hatt en særdeles kort arbeidsuke, kun mandag og tirsdag for min del. På onsdag var det planleggingsdag på skolen og siden i går var kristihimmelfartsdag ble det ekstra lenge fri på oss. Noe som kom godt med. Vi er bare hjemme og sløver og koser oss. Været er grått og det har regnet ganske mye de siste dagene. Får håpe det snur snart slik at vi får kjenne litt varme igjen, det hadde gjort godt til både kropp og sjel.







Når været har vært så grått den siste tiden har vi jo hatt god tid til å få gjort ting innendørs. Nå skal jeg ikke skryte noe voldsomt over at vi har gjort akkurat det, men vi har i allefall fått unna litt rot i kjelleren her. Driver fortsatt med kaoskontroll der ennå, det er helt utrolig hvor mye rot man klarer å få plass til. Er kommet et godt stykke på vei og ferdig organisert på den ene bua, så nå gjenstår bare resten. Har en plan om at resten skal jeg klare å få unna i løpet av denne helgen, i hvertfall hvis været fortsetter å være like grått som det har vært de siste dagene.




 Etter helgen reiser Mads på leirskole også, da skal klassen hans være ei uke på Drageid leirskole i Osen kommune. Kunne gjerne ha tenkt meg å ha vært med dem, tror de kommer til å få det flott, å så er det jo en så herlig gjeng også. Vi har så smått begynnt å se over hva som skal pakkes, tror nok vi må pakke masse klær. De kan jo risikere å få en smak av alle fire årstider. Blir spennende å få høre hvordan det går med dem.




Nå skal jeg rive meg løs fra daten og fortsette kaoskontroll prosjektet mitt. Kanskje blir jeg ferdig i løpet av helgen også. Vel, det er i allefall lov å drømme litt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...