tirsdag 26. april 2011

Båttur i havgapet

Påskeaften var været like strålende som dagen før, og det måtte vi såklart utnytte. Så denne dagen ble brukt til båttur i havgapet.





Ingrid liker seg svært så godt på båten til onkel, og vil mer enn gjerne sitte ute. Og når været var så flott var det jo ikke noe i veien for det.






Der ute i horrisonten skimtes Sula, som også var dagens mål.





Også denne dagen måtte vi ta en liten sightseing rundt på øya, og det var jo en fin tur i sommerværet.








Turen opp til fyret hører med når vi er der ute. Vi har jo vært der noen ganger, men gjestene våre hadde jo ikke vært der før. Så da var det ekstra kjekt at været visste seg fra sin beste side.




Etter en kaffe på Terna pub tok vi turen videre med båten til naboøyene. Etter en hel dag ute på sjøen var vi ganske røde i toppen til kvelds. Men det er jo bare herlig å kjenne at sola omsider varmer igjen.

Related Posts with Thumbnails

Årets første tur til Wågøya

Som tidligere nevnt var vi langfredag ettermiddag/kveld på båttur til Wågøya. Så her kommer noen bilder derifra. Påskeliljene i bedet var ennå ikke kommet ut i blomst, men det er ikke lenge før det skjer. Men det spørs om det er noen der som får med seg blomstringen.





Været var det i allefall ikke noe å utsette på denne kvelden. At det er vindstille er det jo ikke så ofte at man opplever der ute, men vi var så heldige at været helt klart var på vår side den kvelden.





Solnedgangen måtte vi få med oss før vi retunerte. Og den var ikke noe mindre vakker på denne tiden av året heller.





Ikke snakk om store bevegelser på sjøen før vi forlot øya for denne gangen. Det er vel dette som kalles blekkstille sjø.





Restene av solnedgangen ga oss en flott kveldshimmel på tur tilbake til Dyrøya.





Det er når man sitter og ser på slike bilder at man ønsker seg tilbake igjen ganske snart. Men nå skjer det masse fremover i ukene/helgene her så det spørs om vi får det til før skoleferien er her. Så i mellom tiden får vi drømme og kose oss med flotte bilder.





Related Posts with Thumbnails

mandag 25. april 2011

Påsketur 2011

Denne påsken har vi hatt noen fine dager på hytta til onkel på Frøya. Hadde en dag med skikkelig regnvær, men på langfredag våknet vi opp til noe helt annet. Så da måtte vi så klart ut i fjæra en tur. Ingrid er veldig ivrig på å lete etter skjell der, så da var det bare å bli med.




Husker godt at jeg tilbrakte flere timer om dagen der selv som barn, så jeg forstår jenta godt jeg. Fin "fangst" fikk hun også. Så da hadde hun noe å holde på med etter at vi kom opp til hytta igjen også.





Utpå ettermiddagen roet vinden seg også, så da var det bare å pakke sekken og gjøre oss klare til tur. Vi gikk ikke så langt, for om vi går over haugen bakv hytta kommer vi til Vokstervika og der har vi en ypperlig turplass.




Utsikten kan vi vel ikke klage på denne dagen, blå himmel så langt øyet kunne se, så her var det bare å nyte.




Vi tente bål i fjæra, fikk grillet pølsene våre og kost oss med kvikklunsj. Slike dager liker vi vettu. Senere på dagen var vi en snartur på Wågøya, får komme tilbake med bilder derifa litt senere. Her er det fortsatt ganske flott påskevær, så her må vi ut å nyte siste fri dag.


Related Posts with Thumbnails

onsdag 20. april 2011

Påskehøner

Da kommer det omsider bilder av påskehønene som jeg har strikket. Det gikk veldig fort å strikke de, men så var det det der med montering da. Jeg er en mester på å strikke masse og så når det kommer til monteringen så legger jeg det heller til side og starter på et nytt strikkeprosjekt.




Oppskriften på disse hønene fikk jeg av en arbeidskolega, de har nemelig gått som en farsott på jobb nå i ukene før påske. Oppskriften tror jeg kommer i fra Sandnesgarn, så det skulle nok være mulig å få i mønsteret om noen får lyst til å strikke.





Jeg har så klart startet på nye strikkeprosjekter, så langt i påska har ikke været vært så mye å skryte av så litt strikking har jeg fått tid til. I dag derimot setter vi nesen ut mot havgapet og satser på å finne solen og påskesstemning der ute.






Ha ei fin påske alle sammen!



Related Posts with Thumbnails

lørdag 16. april 2011

Påskeferie

Da har jeg og barna påskeferie i hele ti dager. Ti dager hvor vi ikke har lagt noen planer, vi skal se været litt an og bare kose oss, så finner vi vel alltids noe å fylle dagene med etterhvert. Jeg håper jo på at solen kommer frem og vi får noen fine vår dager utendørs. Disse flotte hestehovene er det Ingrid som har plukket til mamman sin. Holdt ikke med et eggeglass eller to her nei, mått finne fram ei skål slik at alle fikk plass. Nå står de på kjøkkenbordet og gir meg fin vårstemning der. Dette flotte glasset kom hun hjem med fra skolen i går. Her har de fått prøve seg på serviett decopace og så har de sådd karse frø oppi glasset. Kjempe flott var det og jeg blir så glad når barna kommer hjem med så flotte ting.
Ute er været ganske vekslende mellom sol,vind og regn, så foreløpig holder vi oss innendørs i dag. Da jeg var i byen tidligere i uken her kom jeg over noen porselensegg som skulle males. Så i dag har jeg og Ingrid malt egg mens vi ventet på at gutta skulle stå opp. (De er nok litt mer b-mennesker enn hva vi to er. ) Nå bør vi vel kanskje komme oss opp på loftet og finne fram resten av påskepynten vår også. Så kommer nok påskestemningen snikende med den tenker jeg.


Related Posts with Thumbnails

torsdag 14. april 2011

VÅR

De to siste dagene har det virkelig vært vår her på Tranghaugen, og jeg kjenner hvor energien stiger. Herlig altså! Ikke så veldig mye blomster som er kommet fram i beddene mine ennå, men noen flere blir det vel til tross for at rådyrene har et noen herremåltid med mine blomsterløker. Vi får se hva som har overlevd.

Sola er i allefall frem nå i ettermiddag, og det er så godt å kjenne at den endelig varmer litt. Her er tunge vintersko og jakker byttet ut med småsko og lettere ytterplagg. Å hvor jeg liker våren....



Når middagen snart er i boks tror jeg jammen meg at jeg tar med meg strikketøyet ut noen timer før jeg igjen skal kjøre noen runder til bygda med barna. I går hadde jeg flere timer ute etter middag og det gjorde godt både til kropp og sjel.



Får satse på at grønnfargen kommer etterhvert som varmen får jobbet litt. Satser på en flott vår og sommer, da blir det nok noen timer hvor jeg kan nyte denne flotte utsikten.


Ha en fin vårdag alle sammen!

Related Posts with Thumbnails

fredag 8. april 2011

TGIF

Ja, så var det fredag igjen, dagene og ukene suser av gårde, men det er jo helt greit. For plutselig er det vår og sommer før vi vet ordet av det. Her er snart huset ferdig ryddet og jammen har jeg ikke slått til med litt vasking også. Da blir det ekstra godt å sette seg ned i kveld. Her er det taco( som vanlig )og norske talenter på tapetet for kvelden. Ute blåser det voldsomt og det regner/hagler med jevne mellomrom. Det minner litt om høst stormene utom hus her, så da får vi vel tenne litt levende lys og kose oss innendørs. At jeg har "invistert" i nye telysestaker sist uke kommer jo bare som en ekstra bonus. Denne helgen blir det bruktbutikk på oss, samt en tur til byen. Vesle Sofie var jo 1år her om dagen så det må jo feires. Så før vi vet ordet av det er vel også denne helgen over. Men nå er det jo kun en arbeidsuke igjen så kommer det en etterlengtet påskeferie.
Ha ei fin helg alle sammen!
Related Posts with Thumbnails

onsdag 6. april 2011

Kvikk lunsj

Nok ei kvikk lunsj lue har sett dagens lys og ennå en er på pinnene. Men nå er jeg tom for gult garn, så da ble det en litt ufrivillig pause til jeg kommer meg til byen å får kjøpt mer garn. Nå er jeg ikke tom for annet garn og ei heller strikkeideer, så nå er det påskehøner det går i for tiden. Her gleder vi oss nemelig til påske og fri. Sitteunderlag i kvikk lunsj fargene er det også blitt. Lurer litt på om jeg skal brodere på teksten eller om jeg skal la det være slik det er. Vel, jeg får se hva jeg finner ut etterhvert. Her er det etterlengtet onsdagsfri, de siste dagene og ukene har gått unna i rekord fart med mye som skjer hver dag. Fortsetter det slik er det vel påskeferie før vi vet ordet av det. Ute regner det og den siste snøen er snart borte, så nå går det mot vår. Satser på at det blir govær til påsken, da blir det nok hagepåske her tenker jeg.

Related Posts with Thumbnails