torsdag 30. september 2010

Tankefull

Er litt tankefull i kveld, her jeg sitter hjemme alene. Dagen i dag er alltid så spesiell, ikke så tung lengre som den var før, men det kommer alltid en del tanker når det mørkner og kvelden kommer. I dag er det faktisk gått 13 år, hvor er alle årene blitt av, hmmm...





Vel, jeg vet jo egentlig det, men det er rart å tenke på allikevel. Husker det jo som om det var i går. Enkelte ting setter seg litt hardere fast i minnet. Tror nok at dette bestandig blir en litt merkelig dag. Tidligere i kveld har jeg vært innom kirkegården å tent lys på graven, jeg synes det er så koslig når det lyser fra gravene om kveldene nå som det også begynner å bli mørkt.
Men nå blir det tv og strikking resten av kvelden, har tent masse levende lys i stua her, så nå er det skikkelig koslig stemning.

Related Posts with Thumbnails

lørdag 25. september 2010

Spraymaling

Litt tidligere i høst her hadde jeg noen prosjekter med sparymaling på gang. Egentlig skulle jeg bare spraye noen blomsterpotter som vi skulle selge på bruktbutikken ( der har vi mengder med blomsterpotter stående...) Men så måtte jeg bare prøve noen av mine egne også, for jeg har også noen blomsterpotter stående...




Denne gangen hadde jeg kjøpt kromspray og de gamle amoramica pottene mine skulle få seg en make over.


Ble veldig fornøyd med resultatet, så da tok jeg like så godt å sprayet lysestakene i samme serie. Så nå har jeg noen gode ideer til andre ting jeg kan spraymale. Må bare finne tid til det en dag, så da kommer det nok bilder etterhvert også.




Ha en fin lørdagskveld alle sammen!
Related Posts with Thumbnails

fredag 24. september 2010

Rommet til Mads og bruktbutikken

I forrige uke hadde jeg noen fridager, og da fikk jeg plutselig tilbake litt av engergien og fikk unnagjort masse her hjemme. Blandt annet ble rommet til Mads endevendt. Jeg fikk vasket ordentlig samtidlig som jeg flyttet om. Soverommene her i huset er ikke så veldig store, så her er det ikke så mange muligheter. Men noe får jeg da alltids til.




Tror gutten ble fornøyd med resultatet også ( og ikke bare mor....) Nå har vi som mål å holde det sånn noen lunde ryddig også, så får vi se hvordan det går. Det var i allefall godt å få dette unnagjort, for dette har stått på planen lenge.



Satser på at jeg får litt "overskudd" av energi igjen snart, for da står rommet til Ingrid også for tur. Men det tar nok litt lengre tid, for der skal det ny seng inn. Jeg må bare få somlet meg til å male den først. Kanskje får jeg begynnt i helgen. I dag har sofaen vært bestevennen min, for her var alt av energi brukt opp. Så nå er det ikke lenge til jeg finner sengen min.

Må ta med et lite bilde fra bruktbutikken forrige uke. Klassen til Mads driver nemelig bygdas bruktbutikk, hver onsdag og lørdag har de åpent. Da er det elevene som ordner det meste selv. På bildet her er de i full gang med vaffelsteking og rundstykkebaking. I tillegg har de ansvaret for å få alle varene som kommer inn ut i hyllene og prise dem, samt å rydde og vaske etter endt dag. Kjempe stas til elevene i allefall, de lærer masse på dette i tillegg blir det en fin sum i klassekassen ved skoleårets slutt.
Related Posts with Thumbnails

onsdag 22. september 2010

Hello Kitty luer

I vår strikket jeg en slik Hello Kitty lue til Ingrid. Nå har jeg strikket noen flere, her er bilde av de to siste, den andre jeg strikket hadde rød sløyfe, men den glemte jeg å ta bilde av før den ble gitt bort. Mønsteret har jeg funnet inne på Strikkeoppskrift.com. Ta en titt her hvis du har lyst til å prøve selv. Den er enkel å strikke og det går fort unna ( jeg har strikket tre stk siden lørdag.. og jeg er ikke av de raskeste med pinnene...) det blir nok flere av disse etterhvert også. Kjekke å ha som et gave alternativ.


Nå er det straks leggetid for barna, så da tenker jeg at strikkinga mi kommer frem igjen. Mannen jobber overtid så da har jeg i allefall ikke noe dårlig samvittighet for å sitte oppslukt med håndarbeide.

Related Posts with Thumbnails

tirsdag 21. september 2010

"Kari Traa" lue

Forrige uke prøvde jeg meg på å strikke en variant av Kari Traa lua. Har sett flere varianter av den og tenkte at jeg også ville prøve meg på den. Den så jo ikke så veldig avansert ut. I tillegg er jo luer noe som går "fort" og det er jo jeg stor tilhenger av.




Denne har jeg strikket i restegarn etter OL- genseren som jeg strikket i vinter. Kjekt å få brukt opp noe rester. Lua har jeg strikket etter denne oppskriften. Jeg har allerede en ny lue på pinnene i noe annet restegarn, så denne varrianten blir det nok flere av.




Related Posts with Thumbnails

lørdag 18. september 2010

Strikkeoppdateringer

Jeg har stadig ett eller flere prosjekter på gang når det gjelder strikking. Nå er det fortiden ingen store prosjekter på gang, jeg liker veldig godt slike som blir fort ferdige. Men det kan jo hende jeg begynner på noe stort litt senere på vinteren. Har nemelig masse som jeg gjerne skulle ha strikka.



Nå er jeg akkurat blitt ferdige med disse tøflene til min kjære. Synes de så gigantiske ut før de ble tovet, og var nesten sikker på at dette ble et fiasko prosjekt. Men garnet tovet mye mer enn hva jeg hadde trodd, så de ble jo perfekte. Garnet heter Eskimo og er i fra Drops, veldig godt å mykt å strikke av, men ikke akkurat av de billigste.




Ellers så har jeg strikket ullsokker til Ingrid. Jeg er ikke av dem som bare tryller frem sokk etter sokk, jeg synes det er gørr kjedelig å strikke ullsokker. Men nå hadde begge barna behov for ullsokker, så da må mor bare finne seg i å strikke noen par. Nå har jeg imidlertid funnet noen nye oppskrifter som jeg holder på å prøve ut i håp om at det blir noe mer lystbetont å strikke dem.

Disse sokkene er strikket i et stykke og sydd sammen i front etterpå. Det gikk faktisk ganske fort å strikke dem. Blir nok så jeg prøver meg på disse igjen, men først skal jeg prøve ut en annen oppskrift som er strikket fra tåen og opp. Og det er nok ingen fare for at jeg går tom for garn med det første heller, garnlageret er stort. Men nå har jeg et "prosjekt" på gang, jeg skal prøve å bruke mest mulig av garnet jeg har liggende. Vel, vi får vel se hvordan det går ( jeg bør vel holde meg unna garnbutikker en stund framover hvis dette skal gå bra...)

Related Posts with Thumbnails

mandag 13. september 2010

Høst

Nå er høsten her for fullt, ute skinner sola, men man merker godt at lufta ikke er like varm som den har vært. Nå har vi hatt en lengre periode med govær, og jeg håper virkelig den varer en stund til.



Rosene mine ser ikke ut som om de er ferdige med sommeren riktig ennå, for de står i full blomst og stråler om kapp med sola.



Ellers rundt omkring i hagen begynner høsten å vise seg, og jeg fant masse flotte høst farger når jeg gikk en runde i formiddag.


Flotte høst farger.
Plommene begynner også å få litt farge på seg, så forhåpentlig vis så kan vi snart plukke inn saftige plommer. For det er i allefall mengder med plommer på treet. Enkelte greiner ser ikke ut som de har det helt bra nå, de er jo i ferd med å knekke. Vi må vel ta en runde å tynne ut treet litt når vi har fått plukket inn plommene.

Ha en fin høst kveld!
Her skal kvelden nytes i sofaen med strikkinga, for dette er den eneste ettermiddag/kveld denne uken at det ikke er noen planer.
Related Posts with Thumbnails

torsdag 9. september 2010

Sommer i september

Vel, nå ser det ut som om den sommeren vi har gått å ventet på i hele sommer er kommet. Litt i seneste laget kanskje, men jeg klager ikke altså. Jeg er svært så fornøyd med været vi har nå. Greit å få brukt litt av sommerklærne før vi finner fram ulla igjen.





De siste dagene har været bare vært helt utrolig og det er så deilig. Ettermiddagene blir så mye lettere når været er så flott. Siden vi bor på landet ser jeg at mange av bøndene nok et svært så fornøyd med den varmen som kom nå. For her kjører skurtrøskene for fullt fortiden. Men nå sier de jo at det snart er over, så vi må vel bare nyte det.



Bildene av denne flotte kornåkeren er tatt på andre siden av hekken her. Det er jo et vakkert syn. Jeg skulle gjerne ha tatt flere bilder rundt her for nå ser jeg mange nye flotte motiver. Men dagene strekker liksom ikke til. Nå går det i kjøring til aktiviteter, foreldremøter og husarbeid i tillegg til jobb. Nei, jeg satser på at jeg skal få prøvd ut kameraet i løpet av helgen tenker jeg, så får vi se hvordan det ble etter at helgen er over.

Related Posts with Thumbnails

tirsdag 7. september 2010

Nettshopping

Så har jeg gjort det igjen.... altså shoppa på nettet. Det er jo bare så utrolig lettvint. Særlig nå som vi har så mye annet å henge fingrene i og ikke kommer oss til byen å får unna gjort de innkjøp vi trenger der. Så nå har jeg brukt "noen" kroner kun ved å sitte hjemme i stua.





Men det er ikke tull og tøys jeg har shoppet, kun fornuftige ting som trengs. Ingrid har sittet sammen med meg her og kommet med ønsker. Så dette Hello Kitty undertøys settet ble med ekstra i pakken.



Ellers så ble det for det meste ungene som får nyte godt av denne runden med shopping. De har strekt seg masse i løpet av sommeren, så mye av klærne de skal bruke i høst/vinter er blitt for små. Disse treningsdressene var det tilbud på nå, så det ble det til begge to. Det er forresten inne på Sportmann at jeg har funnet alt dette fine.



Nå er det forhåpentligvis en stund til vinteren kommer, men denne pakken med vinterklær var det også tilbud på, og kommer nok godt med når været blir kaldere. Blir spennende å se når pakken kommer om jeg blir fornøyd. Sist jeg bestillte noe fra Sportmann ble jeg hvertfall godt fornøyd, så det lover godt.
Ellers nyter vi sommeren som nå er kommet til trøndelag. Bedre sent enn aldri er det vel noe som heter??
Related Posts with Thumbnails

søndag 5. september 2010

Høstsysler

Her er årets første høst forkjølelse et faktum. Jeg og Mads er potte tett, og formen var heller laber i går. Så da ble det ikke gjort særlig mye fornuftig. Jeg har tilbragt store deler av dagen på sofaen med strikkinga i hendene. Husarbeid som skulle ha vært gjort venter fortsatt på meg.





Jeg er nok ganske så sikker på at jeg finner igjen husarbeidet i dag. Men jeg fikk i allefall gjort ferdig flere strikkeprosjekter som har vært påbegynnt for lenge siden, men ikke fullført. Disse to hønene her er beregnet til 3 liters vinposene. De ser litt slappe ut nå, men blir vel bedre med litt vin innabords.


Dette skjerfet strikket jeg til Ingrid tidligere i sommer av reste garn ( ja, jeg har litt av den sorten..) og nå blir det vel ikke lenge til hun kan ta det i bruk heller. Været har vært flott de siste dagene, men det er kaldt om natta. Så det er nok ingen tvil om at høsten har kommet til trøndelag.


Også Mads er forberedt på at kulden kan komme snart, denne lua strikka jeg også tidlig i sommer, men det er først nå at alle trådene er festa og lua er dampet. Ja, her tar ting ting VELDIG lang tid. Men nå er det hvertfall gjort og lua ble kjempe stilig til gutten.

Dette pannebåndet (også til Mads) ble strikket i går. Lua og pannebåndet er strikket av rester fra ol-genseren jeg strikket til Mads i vinter, og ennå er det mer garn igjen der også. Det gikk kjempe fort, så denne varianten blir det nok flere av etterhvert. Jeg er nemelig stor tilhenger av ting som blir fort ferdige. Da klarer jeg å holde gløden oppe, så nå har jeg sittet noen timer på nett å lett etter små strikkeprosjekter som jeg kan ha å sysle med utover høsten.


Vel, i dag skal jeg prøve å få gjort litt forefallende husarbeid, men mest av alt skal jeg pleie forkjølelsa mi og kose meg med litt strikking.
Ha en flott søndag der ute!

torsdag 2. september 2010

Sjarmtroll

Det nærmer seg helg med stormskritt, uken her har gått kjempe fort, men det begynner vi jo å bli vant med nå. I tillegg så ser det ut til at disse værmelderne hadde rett, været har i hvertfall bedret seg betraktelig. Har ikke sett noe til disse sommertemperaturene ennå, men det kan vel komme det også.



Bildene i dag er av noen skikkelig søte sjarmtroll som jeg er så heldig å få være tante til. Øverst her er lille Sofie som er så blid en unge, det er så moro å se hvor mye hun vokser for hver gang vi treffer henne.

Mathias har jo alltid vært en stor sjarmør da, selv om han nå er begynnt å gjøre seg litt mer "kostbar". Deler ikke ut klemmer til tante like villig som før, men han er nå bra god allikevel da.


Lille Camilla poserte villig vekk i solbrillene til Mads, det var visst stas å få låne dem. Hun er nok en ganske så bestemt liten jente, for når jeg hadde tatt et bilde var det ikke snakk om å stå i ro litt til slik at jeg fikk tatt flere bilder, det får da være måte på hvor mange bilder jeg skal ta av henne.
Nå er det snart senge tid, får prøve å få noen timer med søvn,slik at jeg ikke slokner så tidlig på sofaen i morgen. Fredagskveld er det vanskelig å holde ut særlig lenge til denne fruen, jeg har vel brukt opp energien tidligere i uken tenker jeg. Denne helgen skal brukes til å ladde batteriene for fullt, satser på godt vær,så blir det ennå enklere.
Ha en fin kveld alle sammen!

Related Posts with Thumbnails

onsdag 1. september 2010

Gi bort igjen!

Åhh, jeg digger slike gi bort som Ellen har på bloggen sin nå, og selvfølgelig har jeg meldt meg på denne gangen også.




1 premien er en slik 10 års dagbok, den hadde jo vært genial å ha. Der kan man jo skrive opp slike ting som man bør huske fra år til. Hvem man kjøpte hva til i gave feks. Jeg tror jammen jeg skal se om jeg finner meg en slik om jeg ikke er så heldig å vinne en da. Jeg er jo en mester i å skrive opp alt mulig, men så var det det der med å huske hvor det var jeg skrev det opp når jeg trenger det...



Er jeg ekstra heldig så kan jeg vinne en av Ellens flotte kreasjoner til barn. Både jeg og Ingrid er jo så heldige at vi har hver vår EllenSand kjole, men skulle gjerne hatt flere. Så nå krysses fingrene for at jeg er en av de heldige som vinner, trekningen er ikke før den 19 sept, så du rekker fint å melde deg på selv. (ikke trenger du egen blogg heller..)
Related Posts with Thumbnails