tirsdag 31. august 2010

Høststemning

Den siste dagen i årets siste sommer måned er det ikke mye som minner om sommer her i allefall. Regn, vind og skikkelig surt har det vært her i dag. Jeg vurderte å tenne opp en stund i ettermiddag, men latskapen tok overhånd så jeg satte på varmepumpen istedet og krøp under pleddet en stund.



Nå sier jo disse metrologene at vi skal få en fin høst og at været skal snu allerede i morgen. Vel, akkurat den har jeg hørt før, så her tror vi ikke noe før vi ser det. Jeg har akkurat pakket klar skifteklær til Ingrid til i morgen og der la jeg ullsokker og varme fleeceklær, så her er vi forberedt på høstvær.


Det er jo litt koselig med mørke høstkvelder også, så nå er det levendelys flere plasser i stua her.Blir jo skikkelig stemningsfullt her da. Men jeg liker nå sommeren best jeg da. Så for å "trøste" meg selv litt har jeg funnet fram noen bilder fra litt lysere dager. Jeg får mye mer lyst til å pusle rundt å rydde,vaske og pynte når været er fint. Disse bildene er tatt etter en slik dag. Da hadde jeg kjøpt meg noen nye planter og fikk ekstra energi av å ha et rent og pent hus ( så lenge det varte...)



Nå er det litt tv tid med strikkingen min ( her strikkes det ullsokker slik at vi skal holde varmen..) før sengen kaller, og før vi vet ordet av det er vi midt i uka. Svisj så er det vel helg igjen også, foreløpig er den uten planer. Tror kanskje det kan bli godt med ei helg hvor vi virkelig får slappet av litt.

Related Posts with Thumbnails

mandag 30. august 2010

Bursdagsfeiring

Da er vi omsider ferdig med bursdagsfeiringene for i år her i huset. Mads er blitt feiret i flere dager nå, først med tanter,onkler og besteforeldre på farsiden, så med gutta i klassen og til slutt med gjengen fra byen. Vi er blitt så mange etterhvert at vi er bare nødt til å dele opp i flere feiringer. Men nå er det over for i år, og gutten er i allefall storfornøyd. Litt mindre klær enn i fjor og mer penger, det var jo det han ønsket seg også. Så nå spørs det om vi ikke bør ta med gutten i banken før alle pengene blir klatret bort på tull.




Selv om han er blitt en stor gutt så må vi jo ha kake med lys på, og med lunger som fungerer er det ikke noe problem å blåse ut 12 lys i en fei.



Noen stor kakemons er ikke gutten, da må det i såfall være sjokoladekake eller brownies. Og når det er bursdag så baker jo mor det gutten vil ha. I år prøvde jeg meg på browniesmuffins som jeg fant oppskriften på hos Siwan. Jeg kan vel si det ble suksess for innen jeg rakk meg bort til bordet for å prøve hvordan de ble så var det tomt!




Related Posts with Thumbnails

lørdag 28. august 2010

Som vanlig går tiden litt for fort til at jeg rekker alt jeg så gjerne skulle ha fått gjort. Når det er så mye som skjer blir det slik at bloggen og strikkinga mi må lide under det. Jeg er jo innom her vær dag, men som regel orker jeg ikke å blogge, jeg må liksom ha litt tid på meg for å komme på noe å skrive om. Så isteden blir jeg sittende å se på alle de flotte bloggene rundt omkring og får bare ennå flere ideer til ting jeg gjerne skulle ha gjort.




Men ting blir vel bedre etterhvert tenker jeg, nå har vi jo vært vant til et rolig tempo i flere mnd så da er det ikke rart det blir forandring når det skjer noe hver kveld. Nå har vi fått datoene for foreldremøtene også, så jeg regner med at når de er unnagjort blir det litt roligere kvelder.



Nå venter vi på at mormor og morfar og noen onkeler kommer på bursdagsbesøk til Mads. I går hadde gutten bursdagsfeirng med guttene i klassen, så da var det stor stemning her med pizza, kake, popcorn og film. Tror alle kosa seg masse, Mads var i hvertfall svært så fornøyd med besøket. I kveld skal vi i dobbel 30års dag, og i morgen er det 60 års dag, så før vi vet ordet av det er vel denne helgen også historie.
Ha en flott helg alle der ute!
Related Posts with Thumbnails

onsdag 25. august 2010

Barnedåp

På søndag var vi i barnedåp til mitt lille tante barn Sofie. Dåpsbarnet var svært så bli og fornøyd, så det hele gikk veldig bra.








Her er mine to barn sammen med sine søskenbarn på morsiden. Et svært så vakkert firkløver dette ;)





Jeg er jo ikke noen super baker, men noen få enkle klarer jeg jo å få til. Denne gangen var det sjokoladekake og gulrotkake som sto på planen. Bamseformen min er i silikon, men jeg har nesten ikke brukt den før. Første gang jeg prøvde meg på noe i den laget jeg gele. Det ble ingen umiddelbar suksess, for jeg fikk den ikke ut av formen. Sjokoladekaka derimot var mye enklere å få ut.





Hjerte "formen" som jeg har laga hjertepynten med har jeg kjøpt på ikea sammen med "servietten" som jeg har under kaka. Var flere i pakken og alle kan de brukes om igjen. Kjempekjekt.

Nå blir det snart middagslaging før jeg skal få på meg treningsklærne og uti bygda og gå kjerringrokk (et mosjonsløp rundt bygda til inntekt for kreftsaken). Så blir det hjem til en kjapp dusj før jeg dra på dugnad på bruktbutikken. Puh, det går i ett, merker at skolen er i gang igjen ja...

Related Posts with Thumbnails

mandag 23. august 2010

Hipp hurra

Hurra, hurra, i dag er "lille" gutt 12 år. Rart hvor fort tiden går, synes jo nettopp jeg hadde liten baby for første gang. På en annen side, så er det jo veldig greit at barna begynner å bli store, jeg har vel konfirmant for første gang før jeg vet ordet av det. I dag blir det feiring med tanter, onkler, søskenbarn og besteforeldre, så det blir vel en flott dag.





Nå har det seg slik at denne lille gutten ikke er særlig glad i å bli foreviget av kamera, så det er så som så med bilder som finnes av han. Bildene er enten tatt i smug eller under "tvang". Bildet over her er fra årets ferietur til Østersund, da mor prøvde å få til et flott bilde av sine to små engler ( det går jo fort mot jul, så da er det jo greit å ha noen bilder på lur....) Vel, resultatet ble jo så som så. Dette er langt fra det eneste bildet som er tatt... På bildet under var vel ikke Mads klar over at pappa satt med kameraet ( ikke mor heller for den del)




Jeg bør vel se om jeg klarer å komme i gang med litt husarbeid etterhvert her jeg. Må jo ordne litt før gjestene dukker opp i ettermiddag.
Related Posts with Thumbnails

søndag 22. august 2010

Såå heldig

Som sagt hadde vi bryllupsdag på onsdag, og da kom min kjære hjem med denne flotte oppsatsen til meg. Den var jo bare alldeles nydelig.





Blir spennende å se hvordan den blir når det har gått noen dager. Foreløpig står den like flott.




Her er det snart tid for å finne sengen, for etter en uke i turbofart og en helg som har gått like fort kjenner jeg at batteriene trenger noen timer med ladning. Det ser nemelig ikke ut for at kommende uke blir særlig bedre. Satser på å komme tilbake med bilder fra helgens begivenheter snart.
Related Posts with Thumbnails

onsdag 18. august 2010

3 års bryllupsdag

I dag har jeg og min kjære 3 års bryllupsdag, det blir nok ikke noen feiring av dagen, da kvelden skal tilbringes på skoleårets første foreldremøte. Men kanskje vi skal unne oss en is til dessert om ikke annet :)





Tenke å dele noen bilder fra den store dagen, har jo uendelig med bilder fra den dagen, så her har jeg kun plukket noen få.





Det var nemelig ikke bare bare å skulle fotografere seg, når fotografen får lyse ideer om at det hadde vært veldig flott med bilder av oss ute på demningen. Hi,hi, men det gikk jo bra, og bildene ble jo flotte de.







Kjekt å ha en forlover som kan hjelpe til med framkommeligheten, ikke helt greit med så stor kjole i allefall.






Morfar hjelper lille Ingrid over "brua".
Vi kan vel ikke si annet enn at vi var heldige med været den dagen, og så er vi jo så heldige å ha så flotte "kulisser" tilgjengelig. Alle bildene her er tatt ved Museet kystensarv.
Brudepar med forloverne
Det var ikke bare bare å få begge barna til å smile samtidlig, men noen bra bilder ble det da.





I dag er været like flott som for 3 år siden, kanskje ennå bedre. De siste dagene har i allefall sommeren kommet for fullt her i trøndelag, med temperaturer godt over 20, men vi klager ikke altså, vi er bare ikke vant med slikt....

Related Posts with Thumbnails

mandag 16. august 2010

Bilder fra Harstadturen

Har jo tidligere lovt å komme med flere bilder fra ferieturen til Harstad, men ting tar som kjent tid ( i allefall med meg...)
Den nest siste dagen vi var i nord var vi i Kvæfjorden på gårdsbesøk til Gøril. En utrolig hyggelig ettermiddag i sola fikk vi. Den første stunden vi var der satt Ingrid for det meste i fanget mitt. På gården var det jo en aldri så liten hund, og Ingrid er veldig redd for hunder, ja nærmest hysterisk så starten på besøket ble noe turbulent. Men etter at hunden var forsvarlig låst inne tødde hun opp litt etter litt.




Store hester derimot er den lille frøkena ikke noe redd for, og hun ble mer en gjerne med Gøril og stelte hestene. Hi,hi den jenta er litt merkelig gitt.




Mads og resten av guttene brydde seg ikke så mye om dyrene, de hadde mer glede av å leke med hverandre. Det er bare helt herlig å se hvor godt guttene går sammen, den uka vi var der så vi jo nesten ikke noe til dem, de ordnet seg jo selv.




Til slutt må jeg bare ta med et bilde av en av hønene på gården, de var jo så flotte der de gikk omkring å bruset med fjærene.
Her er hverdagen igang igjen, jeg og Terje er tilbake på jobb igjen, mens barna tilbringer de siste feriedagene hos mormor og morfar. Ute virker det som om sommeren er kommet for fullt, sent, men godt! Det var i allefall varmt å være på jobb i dag, og ikke er det meldt noe dårligere de kommende dagene heller. Så da gjelder det å nyte været mens det varer.
Related Posts with Thumbnails

lørdag 14. august 2010

Snart slutt på ferien

Så går denne ferien sakte men sikkert mot slutten, på mandag er det tilbake på jobb igjen. Onsdag begynner skolen for Mads og Ingrid starter på torsdag. Så nå er det tilbake til hverdagen igjen. Tror nok det blir vanskelig å komme seg opp de første dagene her, for her har vi snudd døgnet i løpet av ferien, men det retter seg vel etterhvert tenker jeg.





For virkelig å nyte ferien fullt ut, har jeg og ungene vært på Wågøya sammen med mormor denne uka. Skulle gjerne ha vært der ennå lengre, men så var det den der hverdagen som venter da.... Uansett vi har i allefall kosa oss denne gangen også. Begge ungene har fått lov til å prøve å styre båten til onkel, noe som er populært.





Ellers så har jeg som vanlig svingt malekosten mens jeg har vært der ute. Denne gangen var det veggene på kjøkkenloftet samt loftsgangen som sto for tur. I fjor sommer ble det jo revet noen vegger samt satt opp noen nye. Så nå var det en salig blanding av nye vegger og vegger med gammel maling i flere farge nyanser.





Bildet over her viser en krok fra kjøkkenloftet før maling og bildet under viser samme krok etter maling. I tillegg har jeg funnet fram noe av alt det gamle vi har der, synes mye av det er så flott at det bør komme fram i dagslys igjen. Jeg har vel ikke blitt arbeidsledig der ute med det første tenker jeg. Det er jo en god del oppussing igjen før vi kan si oss ferdig. Så det blir nok maling på meg neste gang jeg tar turen utover igjen også. Nå kan det bli en stund til neste gang, for her er helgene fyllt opp en god stund framover.





Været var ikke det beste mens vi var der, så da passet det fint og ha litt malearbeid å ta seg til. Tåka lå nemlig tett rundt oss de fleste dagene, selv om det lysnet litt utpå dagen. Var og gikk oss noen turer rundt på øya også. Det er jo flust av fotomuligheter i skjærgården. Over haugene var det et flott skue i lilla/ rosa toner, røsslyngen blomstret for fullt nå. Vakkert!





Related Posts with Thumbnails

mandag 9. august 2010

Stoler

Da er omsider begge stolene ferdig "oppusset". Ble ikke helt hundre prosent fornøyd, men til å være første gang så bør jeg vel si meg fornøyd.




Stolene gjør seg i allefall godt på kjøkkenet, jeg er svært så fornøyd med resultatet. Nå mangler jeg bare to stoler til. Jeg får vel begynne å gå på jakt tenker jeg.



Her er dagen brukt til å komme ajour med klesvasken, samt prøve å få orden i huset. Har vært litt kaos tendenser siden vi kom hjem fra Harstad, vi har jo bare fartet rundt hit og dit de siste dagene også. I helgen var vi i bryllup til et alldeles nydelig brudepar. Det ble en flott bryllupsfeiring og en kjempe fest som varte til tidlig på morgenen. Får komme tilbake med bilder en annen dag.
Nå har jeg så smått begynnt å pakke litt, for i morgen setter jeg og barna nesen ut mot havgapet igjen. Terje har begynnt på jobb igjen, men jeg og barna tenker å tilbringe den siste ferieuka på Wågøya. Så langt ser jo værmeldingen bra ut også.
Related Posts with Thumbnails

torsdag 5. august 2010

Harstadtur

Da er vi kommet hjem i fra årets ferietur til Harstad, har vært hjemme noen dager nå, men det er noe som skjer nesten hver dag, så bloggen er ikke første prioritet for tiden.

Dette bildet tok jeg på tur nordover, da stoppet vi ved Svenningsdalvatnet og overnattet der. Kjempe fin plass som vi fant tilbake til på tur sørover igjen. Himmelen var jo bare nydelig den kvelden, så jeg var bare nødt til å forevige den.





Vi hadde både fint vær og noe av det andre slaget også. Jeg våknet bla en natt av et forferdelig tordenvær, tror det sto på i nesten en time. Det var virkelig noe av det værste jeg har opplevd. Flere kvelder hadde vi et flott skue uten for stue vinduene. Se bare så vakkert det kan bli.





Her er Ingrid pyntet til bryllup, for det var jo selvfølgelig et bryllup i år også ( noe vi i "trønderbataljonen" har litt skyld i....) Men vi liker jo bryllup :)) Det er bare det at i år har vi ikke "klart" å få noen til å gifte seg til neste år. Så da må vi finne noe annet og feire slik at vi får truffet slekta der nord. Nå har det seg slik at det er mange rund dager i løpet av neste år, så da har vi en mulighet der.




Årets flotte brudepar på kirketrappa sammen med sine tre nydelig barn.




Til slutt et nydelig bilde av lille Ida som var så fin en brudepike da mamma og pappa giftet seg.



Har enormt med bilder som er tatt i ferien, så det kan nok hende at jeg kommer tilbake med flere. Men nå først er det nytt bryllup som står for tur.

Related Posts with Thumbnails