mandag 31. mai 2010

Ferdigstilte prosjekter

Da har jeg omsider klart å ferdig de fleste av mine påbegynnte strikkeprosjekter. Noen har ligget vel og lenge i kurven min, slik som denne juleengelen. Det var virkelig på tide at den ble ferdig nå. Gleder meg til å henge den på veggen til jul ( jeg har allerede klart for meg hvor den skal henge...)





Denne vesken er det sikkert et år siden jeg strikket ferdig, men den manglet en heklekant rundt og hank før den kunne toves. Nå er det omsider også gjort. Nå mangler det kun noen heklablomster på så er den klar. Har et fadderbarn som har bursdag om ikke lenge, lurer litt på om den passer til henne. Vel, det avhenger jo litt av om jeg får til disse blomstene da. Har prøvd litt tidligere i kveld og ble rimelig frustrert, får vel prøve igjen, kanskje det går bedre da???



Så til settet til Ingrid, denne luen er det jo noen mnd siden jeg ble ferdig med. Den har til og med vært i bruk på slutten av vinteren.


Vottene ble det litt mye frem og tilbake med, den første jeg strikket ble litt liten, så da ble den rekt opp igjen. Prøvde meg på en str større og det ble mye bedre. Da jeg kom til vott nr to var jeg visst litt fjern, for jeg glemte helt at tommelen skulle på den andre siden. Så da måtte jeg rekke opp nok engang. Ikke akkurat kjempe motiverende, men siden det var helt på slutten av prosjektet og jeg visste at jeg snart var ferdig, klarte jeg å gjøre det ferdig.



Leggvarmerene så veldig små ut, men de ble ikke så værst allikevel. Ingrid er i allefall fornøyd, og det er jo hovedsaken.





Da er jeg klar til og begynne med nye prosjekter. Hva det blir har jeg ikke helt bestemt meg for ennå, men det mangler ikke på ideer. Har veldig mye jeg gjerne skulle ha laget, så da får vi se hva det blir til. Tenkte kanskje jeg skulle være litt flink nå og ikke kjøpe nytt garn, men finne noen små prosjekter slik at jeg får brukt litt av garnlageret mitt. Tiden vil vise hvordan det går...

torsdag 27. mai 2010

Glimt fra hagen min

Med de få dagene med varme vi hadde før forrige helg, virker det som om det har vært en liten eksplosjon i hagen min. Nå har det jo også kommet regn så da var det mye som skjøt fart.





I år ser det også ut som om vi er så heldige å få plommer, for nå er i allefall plommetreet begynnt å blomstre. I fjor var det kun noen få blomster og ikke noe å skryte av med tanke på plommefangsten heller.





Jeg er i utgangspunktet ikke så veldig glad i blodripsen nede i hagen, den er veldig fin nå som den blomstrer. Men det varer jo så kort tid og i tillegg er jeg ikke særlig begeistret for duften av den heller. Vel, en så lenge (og sikkert lenge ennå...) står den nå der. Å ikke få velge utvalget av trær og busker er vel en av ulempene med å kjøpe hus hvor noen har bodd i flere år. Ikke det at jeg har så veldig mye å utsette på hagen min, men skulle jeg ha anlagt den hadde jeg nok gjort det litt anerledes allikevel.





Denne rhododendron blomstrer jo veldig fint nå tidlig på sommeren. Selv om denne snart blir fulltstendig dekket av microbiotaen som vokser så villig på siden, kommer den flotte røde fargen allikevel fram. Prøvde meg på å flytte en sånn i fjor, det gikk ikke så bra, mulig det var feil tidspunkt jeg gjorde det på. Så de to som er igjen skal få stå der de står.





Med varmen og regnet var det ikke bare blomster og trær som begynnte å spire, for ugresset liker seg visst også veldig godt nå. Bedet dere ser litt av her ser det ut som om ugresset har tatt overhånd i, men nå har jeg iallefall begynnt kampen mot ugress og løvetann. Så får vi håpe at jeg vinner den kampen og at dette også blir et flott skue sånn akkurat i innkjørselen vår.



Nå blir det sofa tid her et par timer med litt strikking i fanget ( kommer tilbake senere med oppdatering om framgangen på den fronten) før jeg finner sengen. En ny arbeidsdag venter i morgen også, så blir det ei rolig hjemmehelg, tror jeg hvertfall.
Ha en fin kveld alle sammen!

søndag 23. mai 2010

Smak av sommer

De siste dagene før pinse helgen hadde vi kjempevær her i trøndelag. Vi inntok middagen på verandaen tre dager på rad, det må vel være en smak av sommer. Grillen er blitt tatt i bruk igjen, noe som bare er kjempe digg. Dette kan vi så absolutt bli vant med. Nå er det litt annet vær ute, men vi har håp om at sola snart kommer tilbake. Det er forresten ikke så dumt med noen gråværs dager innimellom. Jeg har nemlig en tendens til å la alt som heter husarbeid leve sitt eget liv når goværet kommer, for da vil jeg være ute så mye som mulig. Så litt gråvær trengs innimellom slik at jeg kommer ajour innendørs også.





Ingrid var snar med å finne fram sommerklær da sola tittet fram, og hun synes visst det er helt topp å slippe å ha så mye klær på seg. Her er hun ute på tur med den nye sykkelen sin.





På verandaen ordnet hun seg med puter og pledd. Hun har en tendens til å "reire" seg opp skikkelig, og er ikke like lett å be når ting må ryddes inn til kvelden. Ikke er hun like fornøyd med å bli fotografert heller....






Mads derimot er ikke fullt så glad i sola og prøver bestandig å finne seg en plass i skyggen. Hadde han fått lov hadde han nok fortsatt å sitte inne med pc`n sin. Her har han satt seg i kroken for å få litt skygge og for å få være litt i fred fra oss andre. Vi maser visst veldig mye på han....




Her er det nå gråvær, så da får vi prøve å finne på noe innedørs i dag. Jeg har tatt frem strikkingen igjen, etter noen dager med stopp. Skal prøve å få gjort ferdig noen av mine påbegynnte prosjekt i løpet av de fridagene som er igjen.
Håper alle har ei fin pinse!

torsdag 20. mai 2010

Nye sko

I dag fikk jeg pakke i posten som inneholdt et par slike flotte tresko. Vel, pakken dukket jo ikke opp helt av seg selv, jeg hadde vært på shoppingrunde hjemme i sofaen. og da kan det fort skje at slike pakker dukker opp i posten.







Selv om jeg i følge min "bedre" halvdel har altfor mange sko allerede klarte jeg bare ikke å motstå disse. Og etter å ha trasket rundt her hjemme med nye sko i hele ettermiddag er jeg ikke i tvil om at dette var et godt kjøp. Så disse kan jeg virkelig anbefale til alle. Ta en titt på denne siden og finn masse flott.



mandag 17. mai 2010

Nasjonaldagen

Nypynta barn som er klare for feiring, selv om været var atskillig gråere og surere enn går dagen, la ikke det noen demper på stemningen. Jeg hadde trodd at nå som barna begynnte å bli litt større skulle det bli enklere å ta bilder av dem sammen. Men her i gården ser det ikke ut til å være tilfellet. Dette var det beste bildet jeg klarte å få til, og jeg prøvde opptil flere ganger. Enten var det et flagg foran ansiktet eller så kikket en av dem en annen vei, fotografering skal visst ikke være enkelt...





Barnekoret var et av underholdningsbidragene ved feiringa i samfunnshuset. Må bare skryte litt av dem, synes de var så flink i dag. De er ikke så mange så ofte høres de ikke så godt, men i dag derimot hørte vi dem godt. Så da blir en kor mamma svært så stolt over datteren sin.





Siden været var litt grått i dag ble det meste av dagen tilbragt innendørs i samfunnshuset, mens barna sprang til og fra og fikk med seg leker og underholdning. Lille Camilla var ikke helt fornøyd her, kanskje hadde hun mest lyst til å være med de store barna.




Må vel også skryte av 7 klasse som sto for årets underholdning, så flinke elever som fikk vist seg fram for bygda si. Tror jammen meg de hadde klart å få med alle 30 elevene jeg og bare det er jo flott.
Ellers så har vi hatt en flott 17 mai feiring, med kaker,is og brus og hyggelig samvær med venner og familie. Nå er det vel bare å gjøre seg klar for ei ny arbeidsuke og se fram i mot helg igjen.

søndag 16. mai 2010

Klar for 17 mai

Da er vi omsider klare for feiring av 17 mai. Dagen i dag har vært strålende og vi har hatt sommertemperaturer. Alt som skulle ha vært gjort innendørs er blitt utsatt i det lengste, men jeg har da kommet i mål allikevel.





Når været ble så knall som i dag måtte vi jo bare være utendørs. Jeg fikk energi i takt med varmen som kom, og har fått gjort veldig mye fornuftig utendørs i dag. Begge bilene er vasket (noe som skulle vært gjort for lenge siden ) og shinet og klare for nasjonaldagen.






Zinkblomsterpottene mine har blitt stygge med årene, men etter en runde med sprayboksen i dag ble de som nye. Har ikke handlet inn noe særlig med sommerblomster ennå, det er jo ikke mange dagene siden vi hadde minusgrader. Men jeg kjøpte disse geraniumene og noen margeritter som jeg satte ned på kirkegården. Så får vi håpe det ikke blir så kaldt igjen framover. Været for morgen dagen ser ikke så lovende ut på værmeldingene, men jeg velger å satse på at det blir feil og vi får en flotters nasjonaldag.




Ha en flott 17 mai alle sammen !

torsdag 13. mai 2010

Påbegynte prosjekter

Jeg har de siste dagene funnet så utrolig mye fint som jeg så gjerne skulle ha strikke. Men så var det det der med tiden igjen da, den strekker liksom ikke til. Og i tillegg så har jeg jo noe som ligger i kurven uferdig også. Så nå har jeg satt meg som mål at jeg skal gjøre ferdig disse påbegynte prosjektene før jeg begynner på nye. Vel, vi får se hvor lenge det holder.




Hello Kitty lua til Ingrid er i allefall blitt ferdig. Og gjett om frøkena var fornøyd, hun kom hjem fra skolen og ramset opp ei lang liste med venninner som også ønsket seg en sånn lue. Hun mente at jeg skulle strikke det til dem, dog med annen farge på sløyfen da, slik at de ikke tok feil. Om det blir gjort gjenstår å se, men det er nå et flott gavetips da, så kanskje jeg får ånden over meg en gang.


Det lilla og hvite over her er ment å bli et sitteunderlag. Strikker i fritidsgarn på pinner nr 8 og har tenkt å tove det i maskina etterpå. Det går tregt, men nå har jeg i allefall tatt det fram igjen, så får vi se.


Så var det den stakkars engelen min da, blir visst aldri ferdig den. Den har hvertfall ligget lenge i kurven nå.



Har strikket en vott og en leggvarmer til Ingrid i viking naturgarn. Har tidligere strikket lue i samme mønster, men så ble votten så mye mindre en hva som var tenkt, så da ga jeg opp det prosjektet en stund. Prøvde meg på en leggvarmer,men syntes den også så litt liten ut. Men det er liten vits i dem når det kun er en av hver. Jeg får vel ta meg sammen å prøve å få ferdigstilt dette settet også, slik at jeg kan begynne på noe av mine "nye" prosjekter.

onsdag 12. mai 2010

Nå må vel våren ha komme??

Ja, som overskriften sier så har jeg vært litt i tvil om våren kommer til oss i år. For det er ikke mange dagene siden det var minus grader her og det var hvitt på bakken. Det skal jo ikke være sånn nå som vi er kommet til mai. Nå har jeg nettopp lest på nettavisen her at det ikke har vært en kaldere start på mai på 35 år, og det sier vel sitt.





Men nå ser det ut til å ha snudd, været i dag har i allefall vært supert. Jeg kunne riktig nok ha ønsket meg noen ekstra varme grader, men jeg kan vel ikke forlange alt for mye heller. Det er i allefall sol og oppholdsvær, så kommer vel varmen etterhvert.



Har tatt en liten runde i hagen i dag og sett på alt som er begynnt å komme fram, og nå begynner det virkelig å skje ting. Satser på at varmen kommer også nå så blir alt så mye bedre.


Nå er det langfri her i gården så da håper vi været holder seg, så får jeg kanskje tid til å få litt orden i bedene også. For nå begynner det å vises at jeg kun har sett på dem de siste ukene. Ellers skal dagene brukes til avslapping, slik at vi er klar for en innspurt de siste ukene av dette skoleåret. Har noen strikkeprosjekter på gang også, men de får jeg komme tilbake til i morgen ( hvis jeg får tid da.... jeg har jo "ferie")






lørdag 8. mai 2010

Lille Sofie

Sist søndag da vi var i byen fikk vi hilse på lille Sofie igjen. Et alldeles nydelig lite nurk. Vi så godt at hun hadde blitt større siden sist vi så henne, selv om hun fortsatt er veldig lita. Denne sløve tanta hennes glemte jo å ta med lua og vottene som jeg hadde strikket til henne, så de ligger fortsatt her. Det spørs vel om jeg må strikke et nytt sett, for innen jeg kommer meg til byen igjen så har hun vel vokst fra det. Ja,ja, jeg liker jo veldig godt å strikke babytøy da, det går jo så fort. Ja, å så blir det heller ikke liggende i kurven uferdig...



Rart å tenke på hvor fort tiden har gått, denne skjønne lille frøkena er 1mnd allerede. Synes ikke det er lenge siden jeg gikk her å venta på tlf med siste nytt jeg. Men det nærmer jo seg sommer med stormskritt nå da.
Barna har begynnt å telle skoledager som er igjen før sommerferie. Og det er jo slett ikke ille, for det er jo mange fridager nå i mai. Håper bare været blir litt bedre for den siste uka har ikke akkurat vært oppløftende. Har måttet kostet snø og skrapet is av bila flere dager før jeg har kunnet dratt på jobb. Temperaturen steg en del mot helga og sola tittet også fram, men i dag er det grått ute igjen. Vi får håpe at det bare er et blaff.
Ha ei flott helg alle sammen!

onsdag 5. mai 2010

Bytur

På søndag var vi på bytur for å hilse på de i familien som bor der. Vi startet på torget hvor veteranvognklubben hadde vårmønstring. Og da var jo pappa på plass med bil, det ble bare en bil denne gangen, da den andre ikke var helt medgjørlig denne dagen. Så her ser dere pappas Chevrolet Impala 1958 mod. Fin bil ja :)





Etterpå tok vi turen til Tyholt tårnet for å spise middag. Dit kom også mine brødre med sine familier. Så vi ble en ganske så mange til bords og måtte derfor vente en stund på å få et ledig bord.





Mens vi ventet på bord, nøt vi den flotte utsikten som er i fra toppen på tårnet. Jeg er ikke så glad i slike høyder egentlig, men så lenge jeg ikke kikket så mye ned gikk det helt greit.







Her ser vi Munkholmen og fosenalpene i bakgrunnen.





Etter en bedre middag kjørte vi til Selsbakk for å innta desserten hos mamma og pappa. Barna kosa seg med is, men hadde bare så vidt tid til å sitte i ro den stunden det tok å spise den.





Det ble en lang dag i byen, men vi var alle både mette og fornøyde da vi kom hjem til kvelden. Slike dager er gode å ha med seg i minnet når hverdagen innhenter oss.

lørdag 1. mai 2010

Vått og grått

Ute er det grått og vått, tidligere i dag så snødde det jammen meg litt også. Ikke akkurat dette været jeg hadde ønsket meg nå som vi er kommet til mai. Hvor blir det av "kom mai du skjønne milde" da? Den må visst se langt etter her i trøndelag, for det er visst ikke meldt noe særlig bedre vær i dagene som kommer heller.





Disse bildene tok jeg en dag i uka her da jeg kom hjem fra jobb. Da bodde vi virkelig i tåkeheimen. Den flotte utsikten som vi vanligvis har var blitt borte i tåka. Uff, dette været gjør jo at man blir så dyster til sinns også. Og jeg som gledet meg så masse til våren, hadde jo håpet på kjempe vær. Vel, det kan jo ennå komme da, så jeg kan vel ikke gi opp håpet riktig ennå, det er jo ikke så mange dagene siden vi hadde go vær. Men av enn eller annen merkelig grunn, så går slikt lett i glemmeboken når gråværet kommmer.





Så for å lyse opp litt innendørs i det grå været har jeg kjøpt meg en ny orkide. Den planten er bare så utrolig nydelig, og i tillegg så blomstrer den jo kjempe lenge. Så i påvente av at sola og varmen dukker opp her på Tranghaugen ( og ellers i trøndelag...) får jeg nyte synet av den så lenge.