fredag 30. april 2010

2x40 år

For et par helger siden var vi og feiret svoger/storebror og svigerinne sine 40 års dager. Dagene ble feiret i skihytta her med over 80 gjester og nydelig mat og kaker. Stemningen var upåklagelig og vi hadde en kjempe kveld (natt...) Her ser dere bursdagsbarna som ønsker velkommen.





Jubilantenes tre jenter er ivrige korpsmusikanter og spilte amazing grace til ære for foreldrene sine. Vi fikk også servert historien om hvorfor de hadde valgt å spille akkurat denne sangen. Eldste frøkena har vært en del og spillt i bla byllup og begavelser og har da hatt med seg mor som sjåfør. Hver gang etter en spillejobb kunne mor fortelle at hun hadde ennå en sang klar til sin egen begravelse. Så de tenkte det kunne være kjekt om mor også fikk høre den sangen som var øverst på lista hennes! Flinke var jentene i allefall.





Etterhvert som timene gikk, steg også stemningen. Her ser dere unnertegnede og den ene jubilanten i full gang med fugledansen. Mange år siden sist jeg danset den, men du og du så moro det var....





Vel, her var det vel egentlig på tide å finne sengen. Men av en eller annen grunn så var vi ikke i seng før det hadde begynnt å lysne igjen. Dette blidet er jeg sammen med Jonas vårt gamleste tante og onkel barn. Vi hadde tydeligvis funnet ut at å ta bilde av oss selv var en lur ting å gjøre, for detter var nemelig ikke det eneste bildet av oss.




Vi hadde det i allefall topp den kvelden og gleder oss allerede til neste bursdagsfeirng.

onsdag 28. april 2010

Bytur

Mandag var 6 klasse på bytur. Først på dagen var de på omvisning i Nidarosdomen og fikk bla være med på en skoledag i middelalderen. Det virket som om barna syns det var veldig spennende og jeg tror de lærte mye den dagen.


Dagen avsluttet de i pirbadet, noe som var midt i blinken for en klasse som består av badenymfer. De kunne helt klart ha vært der mye lengre enn de tre timene de hadde til rådighet.
Mads er også veldig glad i å både, selv om han er en forsiktig type slo han til med å hoppe, dog ikke fra de høyeste avsatsene. Men han imponerte i allefall mamman sin.


Må vel ta med et aldri så lite bilde av meg også. Jeg hadde en fin dag i byen, selv om den ble kortere enn først planlagt for min del. 6 klasse er jo en topp klasse og være med på tur, så de kan jeg gjerne være med på tur en annen gang også.



Nå ser vi hver dag at sommeren nærmer seg med stormskritt. Vi har ikke hatt så mye varme ennå, men jeg ser på hekken utfor her at knoppene blir litt større for hver dag. Håper at det blir varmere i været mot helgen, slik at vi kan få kosa oss litt utendørs. Nå står husarbeid for tur, før jeg bør sette meg ned med noen forberedelser til morgen dagen. Kan vel ikke ta verken engelsk eller rle timer på sparket.
Ha en fin vårkveld alle sammen!

mandag 26. april 2010

Vår i hagen min

Denne helgen har vi hatt et aldeles nydelig vær her i trøndelag. Så jeg har brukt ganske mange timer utendørs i løpet av helgen. Det er så godt å være ute når man endelig kjenner at temperaturen begynner å stige og se at stadig nye ting kommer i blomst eller knopp.





I år så ser det faktisk ut som om rådyrene har funnet en annen hage å beite i, for i allefall så langt så har vårløkene mine fått stå i fred. Nå er jeg omsider ferdig med rakingen også. Det er et skikkelig pes hvert år og jeg er ikke akkurat blid på alle trærne som står rundt på tomta her og slipper ned både kvister og blader. Ikke har jeg skuldre til all denne rakingen heller, for jeg vil jo helst bli ferdig med engang. Men slik jeg er nå må jeg ta rakingen i etapper, så da får det heller være at jeg bruker litt lengre tid på å bli ferdig.





Foreløpig ser det ganske så glissent ut her i blomsterbedet mitt, jeg har jo ikke engang fjernet restene fra i fjor. Men vi får tro at det ser litt frodigere ut om en måned eller to.




Vel, dette har vært en lang dag, jeg startet dagen på skolen før jeg dro til byen for å være med 6klasse. De skulle i pirbadet etter å ha vært i Nidarosdomen og sett hvordan man levde i middelalderen. Var ikke hjemme før etter kl 8, så nå har jeg sløvet litt på sofaen. Men nå bør jeg vel strengt tatt komme igang med å ordne klart til morgen dagen. Jeg har tili vakt på Sfo så bør vel snart komme meg i seng. I tillegg kommer det en gjeng supre damer hit i morgen kveld, så jeg bør vel få huset litt mer presentabelt også. Men det tror jeg at jeg tar i morgen ettermiddag. Nå er det natta her.

fredag 23. april 2010

Helg igjen

Så var det jammen meg helg igjen. Merker at uka går ekstra fort når det er jobbing hver dag, og det blir ikke mye tid til overs. Denne helgen er det for en gangs skyld veldig lite planer og godt er det. Jeg tror vi skal kose oss masse her hjemme og håpe at det flotte været som er ute nå fortsetter. Da skal i allefall jeg bruke noen timer ute i hagen. Jeg er veldig glad i våren og hagearbeid. Vær vår får jeg bestandig masse ideer om ting jeg skal gjøre i hagen, men også her har jeg en tendens til å boble over med ideer. Blir spennende å se hva jeg klarer å gjennomføre i år.


Her har jeg prøvd å fått Ingridpia til å posere i den flotte kjolen som jeg vant hos Ellen. Kjolen var bare alldeles nydelig og passet perfekt til Ingrid, som gjerne ville ha den på seg på skolen dagen etterpå. Nå var ikke mor helt enig i det da, så vi må nok vente til en litt mer passende anledning for å få brukt kjolen.




Litt strikking har jeg fått til denne uken også. Og prosjekter som blir fort ferdig er jo blandt favorittene mine. Lille Sofie som jeg nettopp er blitt tante til var jo så liten at det var vanskelig å finne lue som var liten nok til henne. Så da strikket jeg likesågodt en. Dette settet var unna gjort på et par kvelder og jeg fikk brukt litt av restegarn lageret mitt.
Her er det nå tid for fredagskos og norske talenter.

Ha ei flott helg alle sammen!

tirsdag 20. april 2010

Svisj, så va jammen mæ både uka og helga over

Som overskriften sier, går dagene fortsatt unna i rekord fart her. Forrige uke ble det litt jobbing på meg og da går jo tiden ennå raskere. På en måte er det jo kjempe greit og plutselig blir det ordentlig vår og sommer. De siste dagene har nemelig vært dystre sånn vær messig sett med snø på bakken flere dager.





I mellom husarbeid, jobbing og kjøring av barn prøver jeg å få tid til å strikke litt. Og utålmodig som jeg er prøver jeg nå å finne prosjekter som ikke er alt for langvarige. Luen over her strikket jeg av reste garn etter OL-genseren til Mads. Men jeg må nok strikke den på en pinne størrelse større og kanskje litt mer masker også, for denne ble ALT for liten til Mads. Kanskje er det håp om at jeg strikker ennå en, for det er mer garn igjen og den gikk jo også fort og strikke.


Ingrid har fått et nytt pannebånd, strikket på en time eller to på pinner nr 7. Hun ønsker seg flere, så da har jeg jo noe å bruke restegarn på.



Ellers så fant jeg disse flotte sitteunderlagene hos Fruen på Skogmo
og ble veldig inspirert, så nå har jeg startet på et ala disse i lilla og hvit. Når det blir ferdig og klart til bruk er veldig usikkert akkurat nå. Med full jobb uke er det begrenset hva denne kroppen orker på ettermiddag/kveldstid.
Sist helg gikk også unna i samme tempo som uken, med tur til byen både lørdag og søndag samt 2x40 års feiring så ble det ikke mye tid til avslapping og håndarbeid. Men jeg klager ikke, jeg blir jo fort litt rastløs om det ikke skjer noe. Så jeg synes jo jeg har det topp akkurat nå, selv om jeg blir sliten innimellom.

onsdag 14. april 2010

Spraymalingsprosjekter

Nå er temperaturen omsider sånn at jeg kan komme igang igjen med noen av mine prosjekter. Flere av mine pyntegjenstander har fått et møte med sprayboksen, og så er de blitt nesten som nye. Jeg synes det er mye enklere å spraye de enn å evt skulle male dem. Resultatet blir bedre, dessuten går det mye raskere også. Men denne sprayinga bør helst foregå utendørs, og da er jeg avhengig av plussgrader.




Denne gangen var det noen av mine pyntegenstander i fra Amoramica som er blitt fornyet. Jeg er ikke helt ferdig med dem ennå, men her ser dere i allefall bilder av hvordan de så ut før de ble sprayet.




Jeg hadde visst en periode på 90-tallet hvor jeg var veldig glad i fargen grønn. Jeg hadde grønn sofa, gardiner i grønntoner, grønne blomsterpotter og ikke minst pyntegjenstander i grønnt. De siste årene har disse tingene vært gjemt bort på bua, men nå skal de omsider få kommer frem i dagslyset igjen.


Av en eller annen grunn har jeg mengder med lysestaker og ikke så mye annet pynt. Når de nå blir spraymalet er det jo nesten som å få helt nye gjenstander i hus. Blir spennende å se hvordan alt blir til slutt.




Dette er i allefall en effektiv og billig måte og fornye rundt seg på. Disse englene dukket også opp da jeg drev å rydda, tror faktisk aldri at jeg har hatt dem på veggen. Men nå skal de få lyse opp på stua mi de også.




Bilder av de ferdige tingene får vi satse på at jeg klarer å få ordnet i morgen. Her går resten av dagen med til rydding og vasking av hus, samt noen turer uti bygda for å kjøre unger som skal på både det ene og det andre. I morgen og fredag er det jobbing så da suser vel de dagene avgårde også.

tirsdag 13. april 2010

Barnekor

På lørdag var Ingrid på korseminar, flere av korene her i kommunen var samlet på bedehuset. Der øvet de inn flere sanger sammen, samt noen egne. De var vel nærmere 40 unger til sammen. Dagen ble avsluttet i kirka med konsert for foreldre og andre interreserte.




Ingrid er veldig glad i å synge, det har hun vel bestandig vært. Men når man bare er 6,5 år så hender det ting som er rundt er like spennende. Konsentrasjonen er med andre ord ikke på topp hele tiden. På lørdag fikk hun prøve seg som solist og det var veldig stas.






I mellom kor opptredene var det en dame som snakket litt også. Det var nok ikke like interresant til små jentene, men så lenge de lå så rolig og avslappet nede på gulvet, så er det vel ikke fullt så nøye om de fulgte med eller ikke.



mandag 12. april 2010

Lille Sofie

I går var vi i byen og fikk hilse på lille Sofie. Hun var jo bare alledeles nydelig og så bittelita. Det settet jeg har strikke til henne ble altfor stort. Jakken ble som en fotsid kåpe. Her ser dere ei stolt farmor med Sofie.




Hun er nå veldig lik pappan sin som baby, selv om han var dobbelt så stor som henne den gangen han ble født.

Ingrid synes det var veldig stas å få holde i vesle Sofie. Stolt jente her ja, hun ble nå forresten virkende veldig stor nå da.

søndag 11. april 2010

Omøblering

Så har jeg flyttet litt på noen møbler igjen. Ble som tidligere fortalt ikke fornøyd med plasseringen av "ny"skapet. Men nå derimot ble jeg veldig fornøyd. Byttet plass på to skap, så ble ting mye bedre.





Siden skapet jeg kastet ut var så høyt fikk jeg nå mer veggplass ledig. Så da var det på tide å få opp de broderte bildene mine. Tja, det er vel hvertfall fem år siden de ble brodert ferdig, om ikke ennå lengre. Men nå er de endelig kommet frem i lyset igjen.





Ennå så har jeg et broderi til i samme serie, men det er ikke ferdig brodert ennå. Kanskje på tide å få ferdig det også nå.




Ny skapet fikk plass under speilet, og jeg ble mye mer fornøyd med den plasseringen. Er ennå ikke helt fornøyd med pynten oppå,men der kan jeg jo prøve meg litt fram etterhvert.




Inne i glasskapet var det lys, som virket uten at jeg trengte å skifte pære engang. Ble skikkelig stemningsfullt på stua når det lyser der om kveldene.


lørdag 10. april 2010

Strikke sett

Så har jeg omsider rotet meg til å ta bilder av strikkesettet jeg har strikket til lille Sofie. Regner med det er alt for stort til henne selv om jeg har strikket det i den minse størrelsen. Men hun vokser vel fort inn i det. Ikke har jeg laget det helt etter mønstret, men etter mye om og men bestemte jeg meg for å ha det slik. Det skulle egentlig har vært små nette hekleblomster rundt hele jakken og på luen. Men med mine hekle kunnskaper så hadde det vel ikke blitt ferdig før frøkena er konfirmant. Jeg brukte lang nok tid på å hekle kanten lue og jakke.


fredag 9. april 2010

Jippi

Jippi jeg vant, og jeg som ikke bruker å vinne lengre. For en stund tilbake meldte jeg meg på en give away inne hos Ellen
Jeg hadde vel egentlig glemt av hele greia, så da er det jo ekstra moro med slike overraskelser. Tror nok Ingrid jenta blir fornøyd med denne kjolen. Super måte å starte helgen på i allefall.


Helgen nærmer seg

Da er det straks helg igjen, og ukene suser avgårde. Vi vet vel ikke ordet av det før det plutselig er sommerferie. Jeg har ryddet og vasket litt her nå, og stikker straks på jobb noen timer. Det er greit med noen timer hjemme alene sånn på formidagen også, får gjort så mye mer da.




Denne helgen går vel sikkert også unna i full fart. I kveld skal vi i samfunnshuset på Astrid Lindgrens barneshow som som rikskonsertene reiser rundt med. Skal ha med oss Mathias, regner med det er midt i blinken for ham. Lørdag skal Ingrid være med på korseminar, så da går vel hele dagen til det. Søndag tenker vi å ta en tur til byen. Vi må jo å hilse på lille Sofie vettu, kanskje blir det en kinotur også. Snakket om det i påska, men dagene gikk da så fort og det ble aldri noe av.
Bildet er fra da Mads graderte seg uka før påske. Mammsen er svært så stolt over gutten sin, han er blitt veldig flink nå. Og ved at han klarte denne graderingen så ble det nå grønt belte på han også.
Men nå må jeg stikke, jobben venter. Ha ei flott helg alle sammen der ute.

torsdag 8. april 2010

Vår på Tranghaugen

Nå er det offisielt vår her på Tranghaugen, nesten alt av snøen er borte (kun noen flekker igjen på skyggesiden) og krokusen har begynnt å blomstre. Vel, ikke så mange ennå da, men det blir nok flere etterhvert. Hvis de nå får stå i fred for rådyrene. I fjor var jeg veldig plaget med at de kom og spiste opp det meste av løkplantene mine. Får håpe på bedre lykke i år. Kanskje noen der ute har noen tips til meg om hvordan jeg skal få ha løkblomstene mine i fred??




Mads har allerede funnet fram sykkelen og hadde ingen planer om å ta føttene i bruk da vi andre gikk tur til fjæra forrige dagen. Så nå blir det vel noen turer framover.




Trampolina er også tatt i bruk igjen, så nå er det vel på tide at mor finner fram sikkerhetsnettet. For nå blir den vel brukt masse i tiden framover. Det er ikke så mange andre barn på Mads alder rundt her vi bor, så her gjelder det å finne noe å aktivitisere seg med.



Ellers så har jeg omsider gjort ferdig settet jeg har holdt på å strikket til lillebabyen, men har ikke somlet meg til å ta bilder av det ennå. Men det blir vel etterhvert. I tillegg så har jeg nok engang kjøpt meg nytt garn, enda jeg bare skulle ha en heklekrok da jeg dro til Rissa i går. Jeg lærer visst aldri :P

onsdag 7. april 2010

Fjæratur

Så var årets første tur til fjæra unna gjort. 2 påskedag var jo en perfekt dag for fjæratur. Vi fikk grillet pølser og kosa oss i mange timer. Mads var en liten Espen Askeladd og fant mange "flotte" skatter.




Som vanlig er det jo litt vind, så røyken fra bålet får vi jo uansett hvor vi står. Men temperaturen var flott allikevel , det ble så varmt at vi dristet oss til å kaste jakka ei stund.




"Koffer ska du ta bilda av mæ hele tia da??" hi,hi, men jeg må jo bare det. Her hadde jeg jo både et flott motiv og flott bakgrunn.


Alle ledige stunder benyttes til håndarbeid. Til og med i fjæra hadde jeg og Signe Lise med oss noe å henge fingrene i, og når vi har dratt det med oss hele veien så går det jo ikke an at det ligger i sekken. Det må opp å fram :)




Vi hadde i allefall en flott dag i fjæra, og gleder oss til flere turer i tiden som kommer.
Må forresten bare fortelle at jeg i går kveld ble tante til ei lita tulle som skal hete Sofie. Hun var 2415g og 45cm. Nå gleder vi oss masse til å treffe den nye verdensborgeren. Gratulerer så masse til lillebror Steinar og Pia.

tirsdag 6. april 2010

Påsketur

Langfredag var omsider solen framme her også, så da var det bare å komme seg ut på tur. Denne dagen gikk turen til Vatengårdsvatnet hvor vi kosa oss i flere timer. Litt sur vind, men det gjorde ikke så mye vi hadde en fin tur uansett.




Mads og Ingrid fikk prøve seg på isfiske også. Tålmodigheten var ikke den største, så det ble dårlig med fiskelykken. Men de har nå i allefall prøvd.





Vinden var som nevnt tidligere framme denne dagen, noe som resulterte i at røyken fra bålet fant oss uansett hvor vi satte oss. Her ser dere tante Sol som ble jenta i røyken, hun skulle nå i allefall ikke flytte seg





Ingrid, Camilla og Karina kosa seg med bøtte og spade og lagde noen flotte kaker til oss.




Hadde en flott tur til tross for vinden, men nå er det også godt at vinteren er over for denne gangen. Nå er vi veldig klare for våren. Dagen i dag går med til å vaske og pakke bort vinterklær og finne frem litt lettere antrekk. Det er vår!!!

mandag 5. april 2010

Påskekylling sitteunderlag

Akkurat i tide til påsken startet fikk jeg gjort ferdig påskekylling sitteunderlaget. Syns det er gøy med noe annet enn de svarte firkanta sitteunderlagene som vi har fra før. Denne var unna gjort på to kvelder, den ble strikket på pinner nr 10 så dette gikk fort. Har allerede noen flere ideer til sitteunderlag som skal prøves ut, selv om det ikke blir fullt så mye bruk for sitteunderlag framover. Her er det nemelig vår. Et par dager til nå så kan jeg begynne å rake plenen. Gleder meg til å ta fatt på våronn i hagen.


søndag 4. april 2010

Nymala skap

Da kommer det omsider bilder av det nymala skapet mitt. Jeg ble kjempe fornøyd og angrer ikke et sekund på at jeg mala det. Er ennå litt usikker på om det skal få stå der det står nå,eller om jeg skal bytte plass med en annen sjenk jeg har. Får se hva det blir til etterhvert her.



Her er det fortsatt et par dager til med påskeferie, og de siste dagene har vi i tillegg hatt strålende vær også. Kommer tilbake med bilder senere. Nå skal vi straks på eggjakt hos farmor og farfar. Fortsatt God Påske!