søndag 28. februar 2010

Sommerdrømmer

Nå synes til og med jeg at vinteren har begynnt å vart lenge nok. Det kommer vel av at vinteren har vært så stabil både med tanke på snø og temperatur. De siste dagene har har jeg kjent at nå vil jeg ha vår og sommer. Men sånn som det ser ut utenfor døren her, så må jeg nok bare smøre meg med litt mer tålmodighet ennå en stund. I mellom tiden koser jeg meg med bilder fra sist sommer og det flotte været vi hadde da. Disse bildene er hentet fra st. hans feiringa på Wågøya. Så nå satser vi på at tiden går fort mot vår og sommer slik at vi kan komme oss utover til øya vår igjen.



onsdag 24. februar 2010

OL-genseren

Da kommer det omsider bilder i gutten i den mye omtalte OL-genseren. Er bare så fornøyd med å omsider ha fått den ferdig. Nå er jeg kjempe glad for at jeg ikke la den bort da ting gikk litt på tverke. Gutten ble jo også fornøyd, og bare det er mer enn nok for mamman.




Neste prosjekt er allerede godt i gang, dette skal bli lue til Ingrid i tillegg skal jeg strikke votter og leggiser i samme garn.




I dag har jeg og Ingrid vært på bytur og bare kosa oss masse. Hadde ikke noe spesiellt vi skulle kjøpe heller, vi bare kikka på det som falt oss inn. Jeg kjøpte bla mer garn, denne gang er det planer om å strikke babyklær. Det er jo bare fem uker igjen til jeg blir tante igjen, så da får jeg prøve å få ferdig noe innen den tid.




Disse bildene er tatt i kulda de siste dagene. Når det er så kaldt som dette så blir jo landskapet utrolig vakkkert. Men det har vært litt i kaldeste laget for oss nå, får håpe at det blir litt mildere de siste dagene av vinterferie uka, slik at vi kommer oss litt ut også.


tirsdag 23. februar 2010

Vinterfestival

Forrige uke var det vinterfestival på skolen med tema karneval. Alle elevene deltok i et tog som gikk i fra bruktbutikken til skolen, hvor vi fikk se ting som barna hadde jobbet med de siste ukene.





4 klasse gikk først i toget under denne flotte dragen. Ble kjempe imponert over alt hva barna har fått til de siste ukene.


Barna i 1 klasse hadde laget egne troll kostymer og sang så flott for mange fremmøtte.



Her ser dere Ingrid trollet som ikke altid er like fornøyd med å bli fotografert....




Her er det rolige inne dager denne uken. Temperaturen ligger på rundt -15 og det er mye til her å være, i helgen hadde vi vind i tillegg, så nå koser vi oss inne det meste av tiden. Ellers så har jeg omsider fått ferdig OL- genseren til Mads i dag(rakk det før OL er slutt), men gutten er ikke hjemme, så jeg får komme tilbake med bilde en dag senere. Barbro kjolen min har jeg også fått og den er allerede tatt i bruk. Kjempe fornøyd med den, og fikk masse skryt av den på dametreff i går kveld :) Får prøve å få til et bilde av den en dag også.
Nå skal vi lade opp til en spennende OL kveld, hvor vi håper på flere norske gull. Er ekstra spente på kombinert gutta ettersom det er en sambygding med på laget. Heia Espen!

lørdag 20. februar 2010

Noen oppdateringer

Her er det omsider vinterferie, noe som har vært etterlengtet både til mor og barn. De siste ukene har gått unna i turbofart så her har vi så vidt klart å henge med. Nå ser vi fram til ei rolig uke uten noen planer hvor vi bare skal ta livet med ro og kose oss masse. I dag tar vi turen til byen for å besøke mormor og morfar. Kanskje blir det tid til litt shopping også.

Jeg skrev tidligere om tunikaen jeg strikket til Ingrid, og her kommer noen bilder av den. Ingrid har for lengst begynnt å bruke den og er stor fornøyd.




Denne gikk det fort og strikke, er strikket på pinner nr7 så jeg trengte ikke mange dagene på den. Skal se om jeg får laget noen pulsvanter og leggiser også, har litt garn igjen som det kan være kjekt å få brukt opp. Men det får vente til OL-genseren til Mads er ferdig. Nå har jeg ikke mye igjen på den, for det ordnet seg med garn da jeg var i byen på tirsdag. Så da er det bare å henge i så blir den vel ferdig før OL er over.





Ellers så har jeg mange flere strikke prosjekter på gang. Har så vidt begynnt på et sett til Ingrid med lue, votter og leggiser i viking garn. I tillegg har jeg et par mønster hefter liggende hvor jeg har sett meg ut flere ting som frister. Så får vi se hva det blir til. Jeg skal jo bli tante igjen i april, så kanskje er det snart på tide å strikke litt babyklær.





Til slutt et lite bilde av de skjønne barna mine. Dette er vel heller sjeldent å se, for som regel er de som hund og katt og krangler så busta fyker. Men de glimter til innimellom og da er de jo bare helt herlige.


Ha ei fin hælg alle sammen!

mandag 15. februar 2010

Barbrokjole

Så omsider kommer det et lite livstegn her i fra også. Her er alt bare bra, men dagene går unna i rekord fart. Det lille som er av fritid fylles fort opp med ting som skjer, så her er det bare å henge seg på.
For en tid til bake visste jeg noen bilder fra bloggen til Ellen og de fine kjolene som hun syr. Da hadde hun laget denne flotte grå Barbro kjolen som jeg virkelig kunne ha tenkt meg. Så etter mye om og men ble det til at jeg bestillte en...




Nå ble det ikke grå kjole på meg allikevel, men en slik i sandfarge med turkise detaljer. I dag fikk jeg mail om at kjolen er ferdig sydd. Så nå går jeg bare å gleder meg til å kunne prøve den på.

Ellers så går det for det meste i jobbing og husarbeid. Jeg merker at det er stor forskjell på å jobbe fulltid og det å jobbe noen dager innimellom. Alt må planlegges mye mer nøye enn hva jeg er vant med. Men jeg klager ikke, for jeg trives så utrolig godt på jobb om dagene. Så da får husarbeid bare være husarbeid, jeg finner det jo alltids igjen. Innimellom skulle jeg gjerne ha tenkt meg noen flere fridager, men nå er det snart ei uke med vinterferie, og i løpet av den tiden glemmer jeg vel fort hvor sliten jeg er noen ganger.
På strikke fronten er det gått litt i stå. Jeg var jo så godt i gang med OL genseren til Mads helt til jeg gikk tom for garn, mangler jo bare den ene armen. Var og kjøpte meg mer garn, men det er selvfølgelig farge forskjell, så nå er jeg litt i tvil om hvordan jeg skal gjøre det videre. I mellom tiden har jeg strikket en tunika til Ingrid, som jeg får vise bilder av ved en senere anledning. I morgen ettermiddag blir det en liten bytur på oss jeg vurderer nå sterkt om jeg skal ta med meg genseren innom de garnbutikkene jeg kan finne for å prøve å finne garn som det går an å strikke ferdig genseren med.

onsdag 3. februar 2010

Strikker og strikker

De siste dagene skulle jeg ønske jeg hadde mer tid til strikkingen min, de få timene på kveldstid går så alt for fort unna, og jeg rekker ikke alt jeg har lyst til å strikke. Men heldigvis så går det framover med noe også da.





OL - genseren som jeg holder på med til Mads mangler nå kun en arm. Ja, også montering etterpå da, noe som skal bli spennende å se om jeg klarer å få til på egen hånd. Jeg er nemelig ikke noe glad i å strikke gensre uten raglanfelling, så da blir det veldig sjelden at det gjøres. Men jeg skal i allefall prøve før jeg gir opp. Den siste armen skal jeg prøve å få strikket litt på mens jeg er på foreldremøte i kveld ( det gjelder å utnytte tiden maksimalt vettu;) )



Et annet prosjekt som jeg skulle ha gjort ferdig for lengst er juleengelen min, men den ligger fortsatt i kurven. Nå er den i allefall strikket ferdig og tøvet, mangler bare å montere samt strikke ansiktet, noe som er gjort på kun kort tid. Må vel snart ta meg sammen å få det gjort. I dag har jeg forresten også kjøpt meg mer garn ( og jeg som ikke skulle gjøre det, jeg skulle jo bruke noe av det jeg har....) Jeg kom over noen flotte oppskrifter i Viking garn (på tykke pinner) så da klarte jeg ikke å motstå fristelsen. Men jeg har bestemt meg for at jeg skal i allefall gjøre ferdig genseren til Mads før jeg begynner på noe nytt, så vil tiden vise hvor lang tid det tar.



Nå skal jeg prøve å få litt orden i huset her, det bærer preg av at mor i huset har vært på jobb hver dag i det siste, så blir det karusellrenn med Ingrid før det blir noen timer på foreldremøte etter det. Så da får vi nok denne dagen til å gå også.

tirsdag 2. februar 2010

Måneskinn

De siste dagene har månen vist seg fram fra sin beste side. Det er når slike flotte skuer åpenbårer seg at jeg skulle ønske jeg var flink til å ta bilder, samt at jeg gjerne skulle ha hatt et bedre kamera. Uansett så prøver jeg meg fram med det jeg har og kan. Dette bildet var det som ble mest brukbart, for de andre så det ut som om vi hadde dobbelmåne (litt ustødig på hånden antagelig...)

mandag 1. februar 2010

Mathiasbesøk

Denne helgen har det vært super tempo her, ikke fordi vi har hatt så mange planer. Men vi har hatt besøk av tantebarnet mitt Mathias på snart to år, og han er en liten herremann med et høyt tempo. Så her var det bare å henge på fra tili morgen til sent på kveld.



Her har han rigget seg til for å følge med på båtene som går inn og ut fjorden her, vi har jo panoramautsikt for det. Ikke like populært når det ikke var noen båter der, men det var det lite jeg kunne gjøre med gitt.



Tror ikke denne lille krabaten var helt fornøyd med tanta si som til stadighet kom med kameraet og ville ta bilder av han, han ville iallefall ikke smile noe særlig til meg. Uansett så tror jeg han har hatt en fin helg hos tante og onkel på bygda, vi har kosa oss masse, selv om jeg må innrømme at jeg synes det er godt at mine barn begynner å vokse til å bli litt mer selvstendige. Man ser det ekstra godt når man har hatt småbarn i huset igjen.