tirsdag 26. januar 2010

Nilsen & Aalberg

Sist lørdag var vi i Rissahallen på show med Nilsen & Aalberg, noe som var årets julegave i fra Rissa kommune. Dette tror jeg var en av de beste julegavene jeg har fått, for for et show vi fikk være med på. Det var fullt trykk fra start til slutt og med over 1000 stk tilstede så var det kjempe stemning.



Anbefaler alle å kjøpe cd`n som er ute nå. Tar jeg ikke helt feil så heter den "Call me a dreamer". Masse flott musikk å kose seg med. Og har gutta et show i nærheten av deg, så er det verdt pengene å ta turen dit.



søndag 24. januar 2010

Ski og skøyter

Her har vi fortsatt strålende vintervær og med slikt vær innbyr det til masse aktiviteter utendørs. Denne uka har vi vært flere turer på ski med Ingrid. I tillegg fikk hun bli med meg på jobb på onsdag, for da skulle jeg på skøytebanen med 6 klasse. Her kommer noen bilder fra både karusellrenn og skøytetur.







fredag 22. januar 2010

40 års bryllupsdag

Naturlig nok så er det ikke oss det er snakk om i denne samenhengen, vi har nok noen år igjen til vi kommer dit. Men denne gangen var det svigermor og svigerfar som kunne feire rubinbryllup. I anledning dagen bestemte vi oss for å ta dem med oss ut og spise en bedre middag, slik at svigermor for en gangs skyld skulle slippe å diske opp. For min svigermor er nemelig av det sjeldne slaget, sånne som ikke klarer å la være å varte opp alle som kommer innenfor døren hjemme hos dem. Ikke klarer hun helt å la være å hjelpe til når hun er på besøk heller, så da må vi ta dem med til en plass hvor hun ikke har noen mulighet til å gjøre noe.





Vi har hele 18 stykker rundt bordet denne dagen, og da var det ikke alle som var med engang, så man kan vel si at det har grodd godt i sporene til svigermor og svigerfar.






Å vente på maten kan være en utfordring både for store og små, men med litt tegnesaker og nintendo ds fikk vi da tiden til å gå. Og den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves....





Maten smakte herlig og vi ble gode og mette, eller mette i allefall, de fleste av oss var vel så mett at vi nesten hadde vondt. Her i gården ble det i allefall ikke spist noe mer mat den dagen.



torsdag 21. januar 2010

Give away

Ikke nok med at dama lager de utroligste kreaksjoner, nå har hun en give away på bloggen sin også. Jeg har selvfølgelig meldt meg på og håper på å vinne disse skattene. Dama jeg snakker om er altså den samme som jeg skrev om tidligere i dag. Så da gjelder fortsatt samme oppfordring herifra, ta en titt innom blogggen hennes!
http://ellensand.blogspot.com/



Kjoledrøm

I går kom jeg over en kjole som jeg gjerne hadde sett var min, noe den desverre ikke er. Men alt håp er jo ikke ute, den kan fortsatt bli min. Kjolen fant jeg inne på en blogg jeg har vært innom opptil flere ganger å tittet på. Og den bloggen er verdt å ta en titt på, for dama bak bloggen har ikke sydd bare denne kjolen, men mange andre flotte kjoler også. Og i tillegg så selger hun dem også :) Oppfordrer alle til å ta en titt innom å se mens jeg fortsetter å drømme og spekulere på om jeg skal kjøpe en sånn kjole.
http://ellensand.blogspot.com/2010/01/barbro-kjolen.html





bildet har jeg lånt fra bloggen; http://ellensand.blogspot.com/

onsdag 20. januar 2010

Skifantomet

Frøken Ingrid er blitt et skifantom, for så snart snøen viser seg kommer det spørsmål om å gå på ski, gjerne også før snøen kommer. Men nå har det jo vært stabil vinter i flere uker her, så nå har hun endelig fått brukt skiene sine litt. En dag her kom hun hjem å forlangte å få bli med på skitrening. Så da var det ikke noe annet å gjøre enn å kjøre jenta på trening da.




I mellom slagene prøver hun å gå litt på ski i hagen her og ute på jordet. At det er litt busker og trær i veien ser ikke ut til å bekymre henne nevneverdig, for så lenge hun får gå på ski er hun fornøyd.

fredag 15. januar 2010

Et lite livstegn

Her er hverdagen igang for fullt igjen og tiden ser ut til å gå raskere enn noen gang, halve januar er jo allerede over uten at jeg egentlig har fått det med meg.




Har omsider fått ryddet bort jula og fått fram litt annen pynt igjen. Jeg synes det kjempe koselig å pynte til jul, men så er det jammen meg godt å få ryddet den bort også. Så de siste dagene har jeg sullet litt rundt her å prøvd meg fram med hvor jeg ønsker å ha pynten min, litt forandringer gjør seg veldig, det samme gjør levende blomster.


Disse flotte store glasslysestakene er en ny investering nå på nyåret, og jeg blir bare mer og mer fornøyd med dem. Januar er jo en super mnd for å tenne lys, så her i huset går det med uante mengder meg te-lys...


I tillegg har jeg "investert" i nye gardiner på stua. De siste årene har gardinene vært i grått og svart ,så nå var jeg virkelig klar for litt mer farger. Da jeg kom over disse panel gardinene til 20 kr for en 2pk kunne jeg jo ikke la være å kjøpe dem. Synes at 120 kr for gardiner til hele stua er toppers ;)

søndag 10. januar 2010

Pepperkakehus

Denne jula var vi veldig seine med å montere pepperkakehuset, det hadde tydeligvis ingen innvirkning på hvor mye mas det ble om vi snart skulle knuse huset.





De siste årene har det nesten blitt en "tradisjon" at huset knuses på bursdagen min, men i år virket det som om barna syntes det var veldig lenge til mammas bursdag, for det har vært mye spørsmål om hvor lenge det er til mammas bursdag.


Så endelig kom dagen og barna kunne sette igang med rivingen, i år fikk de også god hjelp av Marte Elena som var her på bursdag. Barna var godt fornøyde, selv om godteriet var blitt hardt i løpet av de ukene det hadde stått til pynt.


lørdag 9. januar 2010

Flere vinter bilder

Det kalde vinterværet ser ut til å holde seg i trøndelag, og flott er jo det vil jo mye heller ha stabilt vinter enn slaps og is som vi er vant med. I tillegg så viser jo naturen seg fra sin aller beste siden nå om dagen. Jeg skulle ønske jeg hadde vært kjempe god til å ta bilder (tror jeg må prøve å lære meg det engang...),for nå finnes det så mange blinkskudd der ute. Til tross for manglende kunnskaper flyr jeg jo rundt med kameraet til en hver tid, så noe får jeg jo med meg. Så her kommer et lite utvalg av siste dagers skue fra Tranghaugen. Resten av helgen blir nok brukt innendørs til ved fyring og sosialt lag, jeg hadde nemelig bursdag i går så i løpet av helgen kommer det nok noen gjester innom.













onsdag 6. januar 2010

Vinterstemning

De siste dagene har det vært ordentlig vintervær her, ikke slik vi er vant til her i trøndelag. For vanligvis er det slik at det kommer masse snø, så kommer vind og regn og vi må slite med slaps eller blankis. Men nå har det vært stabilt kaldt i snart to uker. Litt rart egentlig, for slik er jo ikke vi vant med.






Det var bare så vidt at jeg orket ta turen utom dør i dag, men jeg måtte på butikken, så da hadde jeg ikke noe valg. Tok med fotoapparatet ut med det samme, for jeg går ikke en tur ekstra ut i denne kulden. Her er vi for det meste inne og fyrer i ovnen.






Slik så det altså ut på Tanghaugen i dag, kaldt med flott og fint allikevel.

tirsdag 5. januar 2010

Aketur

I går kveld var jeg og Ingrid på aketur sammen med en del av nabolaget her. Vi traska oppover bakkene mot Trangsætra og gledde oss stort til turen ned igjen.




Med det herlige vinterværet vi har nå må vi jo bare benytte oss av mulighetene. Dette ble en stor sukksess, så det blir nok gjentatt igjen om ikke så lenge hvis været holder seg. Vi fikk kjempe fart ned bakkene og Ingrid var helt i hundre etterpå. Mente hun fikk tårer i øynene fordi det var så kaldt, men jeg tror nok det kom av farten vi fikk ;)




Her ser dere gjengen som var på aketur samlet. Neste gang tar vi med oss pølser og kaffe også.

søndag 3. januar 2010

Skøyter

I går tok vi med oss ungene på skøytebanen i Grønningsmarka, det har jo vært spreng kulde de siste dagene nå, så is var det i allefall. Siden vi bor slik vi gjør er det ikke ofte barna har mulighet til å gå på skøyter, for her er det kun utendørs muligheter.




Mads prøvde seg vel på skøyter en gang da han var 4/5 år, men det ble med den ene gangen. Så nå var det første gang for begge barna. Men må si jeg er kjempe imponert over hva de klarer til at det er første gang.






Ingrid var veldig ivrig og brydde seg ikke om at det var -15 grader ute. Det ble litt kaldere for oss som sto å kikka på. Vel, jeg fikk prøve meg litt på slutten jeg også, men siden det er 8/9 år siden sist jeg hadde skøyter på føttene så ble det nok med en liten runde.



fredag 1. januar 2010

Godt Nytt År, 2010

Da var det gamle året lagt bak oss og vi er klar for et nytt. Håper og tror at dette året blir spennende og at ting går vår vei i år.





Nyttårsaften ble feiret hjemme hos Signe Lise og Svein Olav med familie, og ut på kvelden kom Terje`s foreldre og søsken med familie også, så da var vi 22 stk samlet med stort og smått.





Nå skal vi nyte de siste feriedagene før hverdagen innhenter oss for fullt igjen.