lørdag 31. oktober 2009

Hallowen

Her ser dere Mads da han var klar til å gå Hallowen sammen med noen kompiser nå i kveld. Det er første gang at han har vært med å gått sånn runde, for her vi bor så er det ikke så veldig mange naboer i gang avstand, men når noen av de andre skulle gå i sentrumen av bygda ble han også med.



I går var Ingrid på Hallowen fest på skolen. Der hadde 10 klasse laget i stand fest for 1-4 klasse i hele tre timer. Nesten 80 unger hadde kledd seg ut og var klar til fest. Det var ei sliten jente som kom hjem i går, hadde ikke noe problem med å få sove i går nei.....


Ingrid ville aller helst ha kledd seg ut som prinsesse, men etter en liten runde med en god porsjon overtalelse fra mor, gikk hun med på å være heks. Jeg synes hun ble en flott heks, ordnet i full fart på Sfo i går. Jeg jobbet nemelig til kl 5 og festen skulle starte kl 5, så det ble en lang dag på skolen for oss i går.



fredag 30. oktober 2009

Skolebilder

Har vært inne på fronter og funnet noen bilder igjen. Synes det er topp at lærerne legger ut noen bilder fra ungenes hverdag på skolen. Så kjekt for oss foreldre å kunne følge med litt også. Så her kommer noen bilder av Ingrid på skolen ;




Her er de på biblioteket, noe Ingrid er blitt veldig glad i. Hender seg vi tar en og annen turen på kveldstid også.






Å klatre og henge opp ned er visst toppers.


Lange skoledager kan ta på for noen og enhver. Ingrid tar seg en liten hvil i dissa, ikke greit å være lita jente på 6 år som så gjerne vil være med på alt. En pust i bakken gjør bare godt.

torsdag 29. oktober 2009

Høst bilder



En flott høstsol laget av 1klasse før høstferien. Kjempe fine høst farger, og kjempe flotte unger





Bildene er lånt fra siden til 1 klasse på Fronter.

onsdag 28. oktober 2009

Pickles

I dag tenkte jeg at jeg skulle anbefale en super side som jeg har kommet over på nett. Her finner du alt mulig av oppskrifter innen strikking og hekling, samt noen bakeoppskrifter også. Har ikke rukket å prøve så mye fra siden deres ennå, men har lovt meg selv at det skal bli. Hadde jeg bare hatt noen flere timer i døgnet, eller om jeg kunne ha brukt all fritiden min på hobbyprosjekter og bare latt matlaging og husarbeid bare ligge, så skulle jeg ha klart å få unna noen flere prosjekter. Men, men noe må man jo ha å drømme om å se fram til. Det kommer nok en dag at jeg også får mye tid til overs. Inntil da bruker jeg mye tid på å legge planer og drømme meg bort i ting jeg har lyst til. Så ta en titt inn på siden, det anbefales virkelig:

www. pickles.no


Foto: pickles.no

søndag 25. oktober 2009

OL-genser

Har fått nye planer på plass nå, for det er ikke lenge til jeg er ferdig med det prosjektet jeg holder på med nå. Og da må jeg jo ha noe annet å henge fingrene i. Har vært å hentet meg heftet med ol-genseren for ol i vancouver 2010, og de var jo bare kjempe fine.




Her i huset er det vel Mads som har mest behov for en ullgenser, men så hadde det jo vært litt fin om vi andre også kunne hatt likedan. Jeg får se hva jeg finner ut etterhvert. Det skal jo gjøres ferdig også, og noen reser med strikkepinnene er jeg jo ikke, så dette kan ta tid. Men det er jo lov å drømme litt.


fredag 23. oktober 2009

Fjelltur

I går var jeg på fjelltur sammen med klassen til Mads, og for en flott tur vi fikk. Kosa oss hele dagen i et herlig høstvær. For etter en heller bedragelig start på høsten, sånn værmessig sett, så har vi nå nydelig vær. Så da vi startet turen i går, lå alt til rette for en flott dag.




Utsikten ett stykke opp i bakken var det ingen ting og utsette på, og bedre skulle det bli.




Etter å ha kost oss med matpakken og litt pølser på bålet, satte vi kursen litt lengre innover for å se om vi fikk øye på noen ryper. Vi hadde med oss en "jeger" så vi hadde et håp om en fangst, men det ble med håpet denne gangen. Men vi så i allefall noen ryper flakse av sted.




Etter en langtur til toppen var det godt med en pust i bakken. Mads var sliten, og det var han ikke alene om.




Eneste minuset med turen var at det var litt mye vind på toppen, men med godt med klær så gikk det også fint. Vinden laget i allefall bølger i de små tjernene vi gikk forbi.



Mads lener seg mot vinden. Moro å kjenne naturkreftene på kroppen.

tirsdag 20. oktober 2009

Flere prosjekter

Som følge av min handlerunde hos panduro har jeg fått mange prosjekter å holde på med. For i den pakken befant det seg bla noen wall-stickers, som jeg hadde sett for meg ville bli stilige nede på kjeller stuen. Problemet var at veggen skulle ha vært litt glattere enn hva den var her. Her er det nemelig gammel strie som er malt, og å fjerne den er ikke noe alternativ akkurat nå. Så for å få dekoren til å stitte måtte jeg frem med tapet limet, som jeg til alt hell hadde litt stående av.




Det var litt kluss for å få det til å henge til og begynne med, men det ble da til slutt. Nå gjelder det bare å finne et bilde som passer inn på veggen der, samt å få festet ledningen til lampa ( det vistes mye bedre på bildet enn hva det gjør når jeg kommer inn i rommet, tror jeg er blitt vant til å se den henge slik.....)




mandag 19. oktober 2009

Syprosjektet

Ettersom pakken fra Panduro dumpet ned i postkassen her forrige uke, hadde jeg ikke lenger noen unnskyldning for ikke å gjøre ferdig skjørtet jeg begynnte på tidligere i høst. Og med høstferie her, hadde jeg jo tid til overs også, så da var det bare å sette igang.





Skjørtet ble til slutt ferdig, vet ikke helt om jeg skal si meg fornøyd med det. Men det ble nå greit nok, for på lang avstand ser det flott ut. Så noen nærbilder kommer nok ikke her. Til det trenger jeg nok noen flere timer sammen med symaskina. Frøkena som fikk skjørtet var i allefall fornøyd, og det er jo viktigst.



torsdag 15. oktober 2009

Pakke fra panduro

Tidligere denne uka fikk jeg pakke i posten fra Panduro ( ikke helt uventet altså, jeg hadde selv bestillt varene..) Å så mye spennende som jeg fikk ( eller kjøpte...) Jeg har nok noen timer framfor meg med diverse hobbyprosjekter nå.





En ny scrappbocking album hadde jeg også bestilt, har bare fire ubrukte liggende fra før... men så ligger jeg ca et år etter med å få bildene i album også da. Så her er det bare å kaste seg ut i det.


Disse søte hjerte eskene har jeg en plan med og, tror jeg skal finne noen flotte ark å lime på, så kan de jo brukes til gaveesker, kanskje allerede til jul ??



Siden jeg har en ide om at jeg skal prøve meg som sydame er det jo en selvfølge at jeg må ha litt sy tilbehør. Så nå har jeg ikke noen unnskyldninger for å ikke gjøre ferdig mine tidligere påbegynnte syprosjekter.


Til slutt bestillte jeg en overraskelses pakke til 99kr, og den var vel verdt pengene sine. Tror nok jeg kommer til å bruke det meste som var med i den, bare jeg finner tid til det. Jeg har jo så mye som jeg kunne å tenke meg å gjøre hele tiden. Jeg bør vel snart begynne å innse mine begrensninger og fokusere på noen få ting, hvis jeg skal ha håp om at noe skal bli fullført.

onsdag 14. oktober 2009

Flott høstvær

I helgen hadde vi et strålende høst vær, og det gjorde godt. Det var godt å endelig kunne tilbringe noen timer utendørs uten å bli gjennom bløt. Vi fikk omsider ryddet inn hagemøbler og gjort litt hagearbeid.






Høstlyngen får vel stå noen uker til ute sammen med lammet.






Rosene her er visst litt på villspor, for nå har de begynnt å blomstre igjen. Moro å se, men jeg tror det kan bli litt kaldt til dem, for nå har det vært to frostnetter på rad.





mandag 12. oktober 2009

Så spennende

Selv om jeg synes det er litt i tidligste laget at det nå begynner å florere julevarer i butikken, må jeg innrømme at jeg har kjøpt to juleblader allerede. Det er jo bare så spennende med disse bladene med masse vis av inspirasjon. Min unnskyldning er at om jeg skal lage noe til jul må jeg begynne nå hvis jeg skal bli ferdig....




Jeg vet det er en dårlig unnskyldning, for det er sjelden jeg lager noe i fra alle disse bladene som jeg kjøper hvert år. Men det er spennende å sitte her å drømme seg bort litt i allefall. At julebladene er så tidlig i butikken kan jeg leve med, men at det allerede nå er kommet pepperkaker og julebrus synes jeg er litt i tidligste laget, det er jo tross alt to og en halv mnd til jul. Tror de fleste er enig med meg i dette altså, tenker på de som jobber i butikkene, hvor lei blir ikke de allt dette julestyret. Ja, ja, sånn er det visst bare, jeg skal i allefall kose meg med julebladene mine de nærmeste dagene, for her er det nemlig høstferie og været innbyr nok til mest tid innendørs.





søndag 11. oktober 2009

strikka lue

Da har Ingrid fått seg ny strikka lue, fikk omsider prøvd å strikka en av luene fra Jul i svingen som er advents kalender på nrk 1 i år. Måtte gjøre om litt på oppskrifta, for den første lua jeg strikka ble litt lita, men med noen omganger ekstra ble den passende til jenta. Hun er i allefall svært så fornøyd med den, og har brukt den både inne og ute i hele går. Det gikk i allefall fort å strikke lua, så jeg tror jeg skal prøve meg på noen av de andre også.




lørdag 10. oktober 2009

onsdag 7. oktober 2009

Heldige meg

Tenk å være så heldig å få en så nydelig rosebukket helt uventet da.
Ja, for så heldig var jeg forrige uke.



søndag 4. oktober 2009

Rommet til Mads

Her ser dere storgutten vår Mads, han begynner virkelig å bli en kjekk ung mann nå. Tenkte jeg skulle ta med litt bilder fra rommet hans, har hatt en liten rydde runde der nede i løpet av uka her. Tiltross for at han har veldig lite leker på rommet nå, så klarer han på en eller annen måte å rote masse. Men nå er det rent og pent ( så lenge det varer...)





Dette bildet av meg og Mads synes jeg er så flott, jeg er virkelig glad for at vi fikk det den gangen for mange mange år siden da vi bodde på Gjøvik. Det pynter opp så fint på rommet.






Dette bildet er tatt i fra døra og inn på rommet til Mads. Ikke store plassen han har å boltre seg på, men til en gutt som stortsett leser i bøker eller spiller på pc`n er det vel stor nok.




Her er jeg innefor døra og har snudd meg den andre veien. Senga, pulten m pc`n og bokhyllene er det som befinner seg på rommet, men som sagt mer enn nok å skulle holde orden i.



Donald pocket er en gjenganger blandt "litteraturen" til gutten. Vi må vel snart invistere i en ny, for nå begynner det å bli fullt.


Så til noen detalj bilder; taklampa ble byttet ut da han fikk nytt rom i fjor. Det var ikke like stor stas med Ole Brumm lengre...



Her ser dere Mads sitt eget kunstverk som han laget på skolen i fjor, moro med noe som er laget selv også.




Diplomen fra da han var med i Lanoungen konkurransen er stas å ha. Han var nå allerede da en liten sjarmis :)





Dette var litt av rommet til Mads, jeg får vel ta noen andre rom i huset etterhvert også. Må bare få ryddet og vasket der også.

fredag 2. oktober 2009

Helg igjen

Ukene går unna i rekord fart her på Tranghaugen, skal det fortsette slik er det nok snart jul. Denne uken har jeg vært på jobb et par dager også, synes det er topp å få komme seg ut litt å få truffet andre mennesker. I tillegg får jeg også noen utfordringer i løpet av arbeidsdagen, og det liker jeg.

Været er fortsatt like nitrist som det har vært den siste mnd. Lenge siden sist vi hadde en hel dag med oppholdsvær. Natt til tirsdag var været skikkelig ille, det blåste å regnet og sist, men ikke minst var det tordenvær. Det var så ille at jeg våknet av drønnene om natta, i tillegg var strømmen borte resten av natta. Heldigvis våkna ikke barna av uværet, de sover vel litt tyngre enn meg tenker jeg.

På tirsdag var vi uten internett, så da måtte jeg finne på noe fornuftig. Hadde jo ikke mulighet til å lure meg unna ved pc`n. Da kom jeg på at jeg kunne ta fram symaskina igjen, det er jo ikke hver dag den er framme. Selv om jeg gjerne skulle ha brukt den mye mer. Jeg har nemelig troen på at jeg en dag skal klare å få brukt denne maskina til noe fornuftig. Det er jo så mye fint det går an å sy.






Siden jeg antageligvis mangler det genet hvor jeg innser mine begrensninger, så satte jeg friskt i gang. Stoff har jeg jo liggende, så her var det bare å velge å vrake. Jeg fant fort ut at det tok lang tid før jeg kom så langt at jeg kunne sy, det er mye mer arbeid på forhånd enn hva jeg hadde trodd.





Denne gangen var det er skjørt til Ingrid jeg prøvde meg på. Etter litt fram og tilbake fikk jeg da sydd sammen noe som lignet mistenkelig på et skjørt. Men siden denne syinga mi bar litt preg av impuls, så manglet jeg jo en del ting for å få gjort det ferdig.



Så inntil jeg får handlet det jeg trenger så ligger det et halv ferdig skjørt og venter på meg. Skal bli spennende å se hvor lang tid det tar å få gjort det ferdig.