torsdag 27. august 2009

Kjellerstua

Er vel på tide med noen bilder fra kjellerstuen også, jeg har jo hatt flere prosjekter pågang der i lang tid nå. Og endelig begynner ting å bli i orden.



Slik så sykrinet mitt ut før møtet med malekosten, ble jo bare så mye finere etter malinga.



Her er noen av maleprosjektene jeg har holdt på med i vinter, det går i hvitt for det meste...

Også taket ble malt, en skikkelig dritt jobb, men vel verdt alt slitet når man ser på resultatet. Rommet ble jo helt forandret.



Her er kaos rommet før jeg tok fatt på malinga. Kjellerstuen er tidligere mest brukt til å stuve bort ting vi ikke helt visste hva vi skulle gjøre med. Med tid og stunder er rommet blitt veldig fullt.



Et lite hjørne som jeg er blitt veldig fornøyd med. Gammelt skap som jeg har arvet etter min gudmor Jensine, og noen gamle bilder som er funnet rundt omkring.




Sånn ser det ut i dag, det er jo blitt et helt nytt rom. Nå også med mulighet for tv titting og tv spill. Kjekt å ha en mulighet hvor barna kan gå hvis vi har besøk, eller de har venner på besøk for den del.


Karnappskapet ble mye finere i hvitt det også, og den blå kommoden skal i løpet av høsten også bli hvit. Tror dette blir bra til slutt.
Nå mangler det vel et bilde av orgelet med bildene rundt, dvs bildene som skal komme opp på veggen. Får prøve å få i orden det i løpet av morgen dagen.

onsdag 26. august 2009

Forandringer igjen

Da har jeg flyttet om litt på stua igjen, for helt siden jeg tok fram bokhyllen igjen har jeg ikke vært helt fornøyd med tingenes tilstand her på stua. Jeg skulle vel egentlig hatt dobbelt så stor stue, jeg hadde vel klart å fylle opp den og jeg... Men altså, nå hadde jeg gått noen dager og irritert meg litt og fant ut at her måtte noe gjøres, så i går satte jeg igang.






Her ser dere hvordan det var på veggen ut mot verandaen, litt trangt egentlig.....




Og slik så det ut på veggen mot kjellertrappa, det brune skapet passet jo ikke inn med alle mine andre møbler som er blitt hvite. Å male det skapet er uaktuellt ( i følge mamma...) Så da må skapet bort, dvs det flyttes ned i kjellerstua foreløpig.




Sånn ble det på veggen mot kjellertrappa, fortsatt litt trangt, men så lenge vi har akvariet må det bli sånn. Jeg ble i allefall mer fornøyd med dette enn hva jeg var tidligere. Så får vi se hvor lenge det går før jeg gjør noe nytt.



Veggen mot veranden ble mye bedre. Litt tomt da det ikke er kommet opp noe på veggen ennå, men det kommer etterhvert. Var rimelig sliten da jeg var ferdig med dette, men utrolig fornøyd også. Fikk jo ryddet og vasket med det samme. I tillegg fikk jeg omorganisert litt inne i skapene også, i og med at det ene skapet måtte ut, så ble det litt forandringer på plasseringen. Men det ble bra til slutt.
Grunnen til at jeg ikke har hengt opp noe over sjenken er at jeg egentlig har VELDIG lyst på et slikt speil over der. Jeg er nemelig overbevist om at det hadde blitt veldig fint, så nå gjenstår det bare å overbevise min bedre halvdel slik at også han synes det ;)
Hvordan ting er blitt nede på kjellerstuen får jeg komme tilbake til en dag senere, der gjenstår det nemelig litt før alt er på plass og egner seg til fremvisning.

søndag 23. august 2009

Mads 11år

Tenk at denne lille gutten allerede er 11 år, tiden går jammen meg fort. ( det er nå bra at det kun er barna som blir eldre...hihi)



En liten sjarmør har jo gutten vår bestandig vært, med sine knall blå øyne og flotte smil kommer nok han langt her i livet.
Her er Mads og hilser på lillesøster Ingrid for første gang, var nok litt undrende og skeptisk til den lille babyen som mamma og pappa påsto vi skulle ha med oss hjem.



Slik finner vi han ganske ofte fortiden, lesing er en av Mads store hobbyer. Han begynner å ha ganske mange i sin samling nå.



fredag 21. august 2009

Mye som skjer

Da var det slutt på ferien for i år og hverdagen er i gang for fullt. Nå er det slutt på å ligge å dra seg halve dagen for så å stå opp og ikke gjøre noen verdensting. Med to skolebarn som krever sitt er det bare å prøve å henge med. Jeg hadde jo trodd at nå når hverdagen kom skulle jeg få gjort så mye som jeg har utsatt i sommer. Men den gang ei, eller i allefall ikke så langt. Denne uken har i allefall flydd avgårde. Allerede mandag fikk jeg spørsmål om noen vikar timer i løpet av uka, og nå har jeg noen til neste uke også. Jeg kommer nok ikke til å gå hjemme hverdag fremover, så da spør det hvordan det blir med alle mine prosjekter....




Sommeren går nok mot sluttten for denne gangen, men jeg prøver å nyte den så lenge som mulig. Jeg har jo mange prosjekter på gang i hagen som skulle vært unna gjort før høsten og vinteren kommer. Jeg rekker nok ikke alt, kjenner jeg meg selv rett, slik bruker det i allefall og være.



Krysantemum er for meg en høstblomst, selv om det i mine øyne fortsatt er sensommer har jeg gått til anskaffelse av en slik. Denne kjøpte jeg faktisk da vi var i Harstad i begynnelsen av august. Blomsterpotta har nettopp gjennomgått en liten forandring, den var mørkegrønn( slik de fleste av mine blomsterpotter var på slutten av 90tallet, da jeg tydeligvis var veldig begeistret for sterke farger...), men den er nå blitt hvit og fin etter en runde med sprayboksen. Ble svært så fornøyd med resultatet.



Uten for døren har jeg også pyntet opp litt. Dette velkommen skiltet ble også handlet i Harstad. ( utrolig hvor mye flott jeg har fått med meg hjem derifra...) Synes det gjorde seg godt på veggen jeg.

Mens jeg nå er inne på forandringer rundt i huset får jeg vel ta med dette bildet også. Syskrinet ble malt hvit litt tidligere i år, mens kurven er blitt sprayet hvit. Syskrinet har stått bortgjemt i kjelleren i flere år nå, men etter en god ide fra min svigerinne Signe Lise, fikk det komme opp i stuen. Dette ble jo kjempe flott, i tillegg får jeg gjemt bort litt av alt rotet mitt.



Forrige uke var jeg og barna på bytur på besøk hos mormor og morfar. Planen var vel en handle runde på city syd for å se etter nye klær til barna til skolestart, men etter å ha vurdert det hele litt kom vi fram til at barna hadde jo nye plagg de kunne bruke. Men jeg kom ikke tom hendt hjem allikevel jeg. Mamma har jo et helt rom fyllt at "skatter" etter mormor. Så det ble noen bæreposer denne gangen også.(til pappas store glede, for jeg kunne gjerne ha tatt med ennå mer i følge han...) Kjøkkenvekta over her er jo alt for fin til å kunne gjemmes bort i et skap, så nå har den fått hedersplassen på kjøkkenet mitt. Den kommer vel ikke til å bli så vedig mye brukt ( jeg kan nemelig ikke å bruke den...), men fin er den nå allikevel.

tirsdag 18. august 2009

Helgens bryllup

Vi var i bryllup denne helgen og vi, kjempe koselig med bryllup altså. Og som vanlig var jo brudeparet flotte. Her kommer noen bilder:


Ingrid var med i kirka for å se på brudeparet, men det ble litt langvarig, så da måtte hun sjarmere Lækkis litt i mens :)



Et flott brudepar på vei ut av kirka


Kyssing på kirketrappa




Brudebilen


Flott blomsterpynt på bilen

mandag 17. august 2009

Første skoledag

Da er Ingrid også blitt skolejente, første skoledag er unna gjort og den gikk strålende. Det var mange spente skolebarn og noen spente foreldre og se i skolegården i dag tidlig.


Ingrid er klar for å dra, her viser hun villig fram den nye og fine skolesekken sin.





To spente små jenter venter på å få hilse på lærere og rektor.


Her har hun funnet plassen sin i gangen




Barna følger godt med på hva lærer Marte har å fortellle


Her er skolejenta vår på plass ved pulten sin, dette kommer nok til å gå bra ja :)


fredag 14. august 2009

Bryllup til Frode og Tonje

Så er det på tide med noen bilder fra bryllupet oppe i Harstad, det var jo derfor vi tok turen nordover. Jeg har som vanlig mengder med bilder å velge mellom, jeg er jo ikke langt unna å kunne kalle mede n papparatzi. Alt mulig tar jeg bilder av, ikke alt blir like bra, så jeg er veldig glad for den digitale teknologien. Denne hobbyen hadde nok blitt særdeles kostbar om jeg hadde vært nødt til å fremkalle alle bildene... Men nå nok om meg og over til bildene fra bryllupet.



Her ser dere det nygifte paret på vei ut av Harstad kirke, bilde og fornøyde
Familen Skarsem på kirketrappa


Ingrid var så heldig å få være med i kirka og titte på brudeparet
Bryllups festen ble holdt i to lavoer som var satt sammen, spennende med en litt annen ramme rundt festen enn hva man er vant med. Her har brudeparet blitt pyntet med hjerter, ett fra vær gjest, noe som var en del av en sang vi fant ved bordet.
Hallaise, hallaise, hallaise
Denne karen kom og underholdt oss litt, noe som var veldig mora, flirte så jeg hadde vondt i magen :)
En litt utradisjonel bryllupskake, tror det er første gang jeg har sett en rosa bryllupskake. Denne hadde nok Ingrid likt.
Siden været var strålende var det store muligheter for å sitte ute og kose seg med kaffen og kakene. Dette bordet ble etterhvert kallt trønderbenken, selv om jeg tror vi trønderne var i mindre tall...
Utover kvelden steg stemningen betraktelig, tror de fleste var enige om at bryllupsfesten var vellykket.

Til slutt må jeg bare ta med ett kjempe fint bilde. Dette er Tommy og Vigdis, neste års brudepar. Så da ser det ut som om det blir Harstad tur på oss til neste år også :)



torsdag 13. august 2009

Det gror godt

Det er moro å se hvor mange barn det er kommet etter Solveig og Sverre Nilsen, sist uke var en liten andel av dem smalet oppe i Harstad og da må vi jo prøve å få foreviget dem. Ikke noen enkel jobb å få 17 barn til å sitte pent og se den samme veien, så resultatet blir jo så som så...





Dette var nok de to beste bildene jeg klarte å få til....


Her sitter Frida, Dina og Ingrid dypt konsentrert om tv`n



onsdag 12. august 2009

Har vi vært i syden tro?

Når vi ser på bildene fra ferieturen vår kan man jo begynne å lure på om det var en sydentur vi har vært på og ikke oppe i det kalde nord. Vi har vel vært ekstremt heldige med været, for dette er vel ikke dagligdags der oppe. Siden været var topp dro vi onsdag til Gressholman og koste oss. Der var vi 17 barn og 6 voksne som hadde en topp dag, det eneste var vel at det ble en litt trist avslutning på dagen da Martin var uheldig og endte dagen på sykehuset med en brukket hånd.




Her lyser det syden lang vei av bildet, strand, vann og sol



Vi okkuperte en ganske stor del av stranden...



Mads koste seg i sanden i mange timer


Maria og Ronald syntes også det var topp i sanden
Ingrid har en liten hvil på land

tirsdag 11. august 2009

Ferietur til Harstad

Da er vi hjemme igjen etter ei ukestid på farten, denne gangen gikk turen til Harstad. Terjes pappa er jo der i fra, så vi har jo masse familie der oppe som vi må hilse på. Det er ikke så ofte at vi tar turen nordover, men vi skal prøve å bli flinkere, nå var det 13 år siden sist. Så det var virkelig på tide at det ble et bryllup i slekta som vi også fikk med oss ( og nå ryktes det jo at et nytt er på gang til neste år....)
Vi hadde med oss campingvogna nordover, så de 90 mila vi hadde framom oss ble kjørt i to etapper. Vi hadde en kjempetur på vei opp, med fint vær og masse flott natur og se. Jeg måtte selvfølgelig prøve å knipse noen bilder mens vi kjørte. Ikke alle ble like flotte, men noen fikk jeg jo til. Her kommer et lite utvalg :



Her tror jeg at vi er på Hamarøya og begynner og nærme oss ferjeleiet på Bogenes. Kjempe flott utsikt.




Her er vi i allefall kommet oss på ferja, og med ett så flott vær var det jo flotte motiver uansett hvilken vei vi så.




Det meste av den times lange ferje turen ble tilbragt ute på dekk for å få med oss solnedgangen.






Jeg synes dette bildet av Mads ble kjempe flott. Fine gutten til mamman sin som koser seg i sola.



Dette var første del av bildene, det kommer mer etterhvert, for vi har hatt det toppers så vi har tatt masse bilder.