søndag 31. mai 2009

Konfirmasjon



Da er årets konfirmasjoner vel overstått, og fin stasen er pakket bort for denne gang. Går dagen ble vel perfekt på alle måter. Været var strålende og konfirmantene like så. Det var to flotte ungdommer som vi feiret i går.
Et litt dårlig bilde, men det er Aurora som spillte inn resten av konfirmantene. Det hele kom nok veldig overraskende på de fleste, da det ikke var mange som visste om det på forhånd. Konfirmantens mor ble i allefall veldig overrasket, og hadde store problemer med å holde tårene tilbake. Det var visst første gang at en av konfirmantene hadde deltatt i gudstjenesten på en slik måte. Jeg var nokså stolt over å få være tante til ei så flott jente.

Aurora og Jan Petter skinner om kapp med sola

Flere bilder og oppdateringer fra helgens feiringer får komme ved en senere anledning, nå venter sengen på meg.

torsdag 28. mai 2009

Har sommeren kommet nå?

Etter noen dager med skikkelig regn vær ser det nå endelig ut som om det lysner litt. Det er meld bra vær til pinsehelgen, så da håper vi bare på at d stemmer. Vi skal i dobbel konfirmasjon til helgen, så dette blir nok spennende. Og vi får en mulighet til å i kle oss fin stasen nok engang. Den er i allefall blitt flittig brukt i mai.

Syrinen er snart i full blomst, nydelig både duft og utseende.
Blomsterbedet begynner og komme seg, selv om det fortsatt er masse grønt, men det blir...

Gyveln min står i full blomst nå. Den er blitt så stor at den tar snart fullstendig overhånd der den står nå. Jeg har en plan om å få delt den opp og flyttet den når den er ferdig blomstret. Vi får se hva jeg orker, for jeg har vel hatt den planen noen år nå.

Siden turist skipene har begynnt å komme til Trondheim, så tror jeg nok vi kan si at sommeren er her. Dette skipet seilte ut fjorden lørdags kveld.

tirsdag 26. mai 2009

Ikke helt god??

Man kan jo begynne å lure litt... særlig når jeg kl halv tolv en lørdagskveld lusker rundt i hagen her og utøver noen av mine ideer. Men jeg er nå en gang sånn at når jeg får en "god" ide, og har ork til å gjennomføre det, så gjør jeg det da. Jeg er i allefall kjempe fornøyd med resultatet.

Denne gangen var det denne blomster kurven som fikk seg en liten oppfrisking. Jeg har vært ute med sprayen min igjen, utrolig hvor enkelt det er å få til forandringer. Før var den brun med svart smi jern, når er alt hvitt. Den stakkars blomsten ble litt hvitere enn hva utgangspunktet var. Jeg hadde jo selvsagt ikke tid til å fjerne den...

søndag 24. mai 2009

Trampoline

I dag har vi hatt besøk av Eskild og lille Mathias. Stor stas både til store og små. Mathias fikk nemelig prøve trampolina for første gang, noe som virkelig falt i smak. Jeg er sikker på at om han kunne snakke så ville han ha fortalt at en sånn en ønsker han seg også :)
Litt skeptisk til å begynne med, tryggest under trampolina da.
Kjekt med litt hjelp fra pappa til å begynne med
Mathias i storslag, dette var moro.

mandag 18. mai 2009

17 mai 2009

Da er nasjonaldagen vel overstått, her i trøndelag hadde vi ett aldeles nydelig vær. Dagen feiret vi her i bygda, med tog i fra kirka til skolen hvor vi tilbragte resten av dagen ute i sola. Barna koste seg masse med leker og gode venner.
Ingrid er ferdig pynta og klar for 17 mai
Mads har og fått på seg finstasen og smiler pent
5 klasse etter endt 17 mai tog

Ingrid prøver fiskelykken

mandag 11. mai 2009

Konfirmasjonshælg :)

Da var den første helgen med konfirmasjoner unna gjort. Kjempe koselig å treffe igjen slekt og venner som vi ikke ser hver dag. Men jeg må nok innrømme at to slike hel dager på rad tar på. Synes det var utrolig godt å få av finstasen i går kveld. Men alt i alt så hadde vi ei flott helg med to flotte konfirmanter. Har tatt en masse med bilder, så her kommer ett lite utvalg :


















Konfirmanten Robin med foreldre


















Lille Camilla fikk også være med, nuskat lita pie ja :)






















Ingrid pia te mamman sin :)


















Far og sønn, jeg klarte til slutt å få tatt et bilde uten grimaser...


























Lillebror Martin på vei ut av kirka





















Konfirmant Martin med foreldre



















Sjarmisen til tante, Mathias























Mads var skikkelig tøff med hatten etter oldefar Johan






















Odin og Grete lettere tankefull

























Sunniva bynne å bli stor pie ja :)

























Hannah er snart stor skolejente
























Malin var mer enn villig til å bli fotografert...























Marthe Elise og mamma Elisabeth

onsdag 6. mai 2009

Nye erfaringer

Her suser dagene avgårde i rekord fart, og jeg gjør meg stadig nye erfaringer. Jeg har hvertfall forstått at å vente med noe du kan gjøre nå, det er bare dumt. Til helgen skal vi i konfirmasjon både lørdag og søndag, noe som helt sikkert blir en hektisk helg, men også en flott helg. Ettersom jeg har gått hjemme den siste tiden har jeg hatt kjempe god tid med alt som skal gjøres før helgen. Bla bordkortene jeg skal lage, albumene jeg hadde tenkt å få laget til konfirmantene, kort til gavene, stryking av bunadsskjorter osvosv. Alt har blitt utsatt til denne uken, men plutselig så skjer ting og jeg har ikke fullt så god tid som jeg trodde. Mandag ble jeg oppringt fra skolen og spurt om jeg kunne være assistent i 4klasse ut skole året ( dette er forresten den samme stillingen jeg søkte på før jul, hvor jeg var inne til intervju,men ikke fikk stillingen. Nå er hun som fikk den jobben blitt sykmeldt ut skoleåret.) Kjempe spennende. Så da ble denne uken litt annerledes enn hva jeg hadde trodd. Men jeg kommer nok i mål før helgen allikevel. Jeg må bare omrokkere litt på planen min.


Hage arbeidet som jeg var så godt igang med får også vente til neste uke en dag, da blir det forhåpentligvis ikke fullt så mye som skjer på ettermiddag og kveldstid. Ikke det at det er noen fare, det gror godt i hagen uten min hjelp.
Det vokser stadig opp noe nytt i bedet og blodripsen står snart i full blomst.

lørdag 2. mai 2009

Ut på tur...

Så er fruen i huset omsider kommet i gang med trimmingen, det tok sin tid kan man si. Denne uken har jeg i allefall vært flink ( så la oss håpe dette fortsetter), har vært tre turer på skyråsen. Det er tungt å komme seg ut, men så utrolig godt når man kommer hjem igjen.























Selvportrett av "supertrimmeren" ( har hørt at ros er positivt....så her gjelder det å bakke opp seg selv ) Ser vel ikke akkurat super sprek ut, men det er jo lov å håpe...






















Her er en av monsterbakkene som jeg har å bryne meg på, dette bildet er tatt fra toppen og ned vel og merke. Er super stolt vær gang jeg kommer meg opp til toppen.





















Været har det ikke vært noe å si på denne uke iallefall, har jo vært rene sommeren de siste dagene. Så da er det ekstra godt å komme seg ut på tur.