tirsdag 31. mars 2009

Syprosjekter

Ja, nå har jeg også prøvd meg som sydame. Merker fort at jeg ikke har så veldig mye erfaring på det området, men med litt trening, så kan kanskje dette også bli sånn nogenlunde... Forrige uke dumpet det nemelig ei ny bok ned i postkassen her ( ja, jeg har glemt å avbestille fra hobbyklubben igjen....) Boken var fin den, så da fikk jeg litt inspirasjon til å sy. Alt ser jo så forbasket enkelt ut.... men det er virkelig noe annet å skulle gjøre det selv. Så i går kom symaskina frem og jeg fikk satt de små grå i gang, for nå skulle det virkelig sys her. Startet ganske enkelt med å legge opp noen bukser som har ligget både vel å lenge, jeg måtte jo bli venn med symaskina igjen. Så kom mønster og stoff frem og etter mye grubling frem og tilbake klarte jeg og sy en kjole til Ingrid. Synses faktisk den ble ganske bra til å være første gang jeg syr noe annet enn rett søm. Nå har jeg virkelig fått troen på at dette kan jeg klare, så gjenstår det bare å se hva fremtiden bringer...

mandag 23. mars 2009

Mere maling...

Ny uke og jeg er igang med å male igjen. Kun litt små ting igjen på kjellerstuen nå, så er den ferdig. Planen om å tapetsere er foreløpig lagt på is. Mulig det blir noen nye møbler isteden. Nå holder jeg på å male skap og litt annet småtteri. Så vil tiden vise om jeg begynner med ennå mer når jeg er ferdig.


Jeg har jo så mye annet jeg skulle ha gjort også, så jeg får se hva jeg finner ut av. På håndarbeidsfronten har det vært noen rolige uker. Men jeg har fått gjort ferdig noe som har ligget lenge i kurven, bla denne ponchoen til dukka, den mangla jo bare en heklet kant. Og nå som jeg så smått har lært meg å hekle hadde jeg ingen unnskyldning.
Ingrid har fått en ny tunika som jeg har strikket av noe gammelt garn jeg hadde liggende. Pels garn er jo toppers for ei lita prinsesse. Svært så fornøyd ble jenta hvertfall.

søndag 22. mars 2009

Vår?

I går var jeg overbevisst om at våren var kommet hit til Tranghaugen, men i dag tidlig fikk jeg et litt annet syn på saken. Da var det nemelig kommet 15/20 cm med ny snø. Og jeg som hadde funnet fram graniumene mine i fra kjelleren. Ja, ja, de får vel forsatt stå en stund her inne før våren og sommeren kommer for fullt.





Denne helgen har vi vært vært for det meste innendørs, været har jo ikke visst seg fra sin beste side akkurat. Men det er ikke akkurat veldig mye fornuftig som er blitt gjort. Sånne helger er bare kjempe gode å ha innimellom. Forrige helg var det et helt annet tempo her i huset. Lørdag var jeg og Terje i byen og spiste en bedre middag, mens barna var til farmor og farfar og koste seg. Er ikke vær dag at vi er ute og spiser bare oss to, så det var koslig.Søndag formiddag var det igjen klart for bytur. Da med feiring av Mathias sin 1 års dag. (Syns det er helt utrolig at han er 1år allerede, tiden har jammen meg gått fort.)


Her ser dere bursdagsbarnet i stor form :)



Etter en snartur innom leangen ishall for å se Robin spille kamp, ble barna med til mormor og morfar, mens jeg og Terje dro på kino for å se "menn som hater kvinner". Kjempe bra film, som virkelig anbefales. Og før vi visste ordet av det var helgen nok en gang over.

fredag 20. mars 2009

Bursdagsbarna

I dag fyller Terje 33 år og Signe Lise 39 år. Hurra, hurra :)


Ja, her ser dere dagens to bursdagsbarn. Her bærer de vel litt preg av å ha vært noen timer i hyggelig lag. Noen stor feiring er det ikke blitt i dag, men så er det jo ingen av dem som har rund dag heller da. Så gratulere med dagen begge to.

torsdag 19. mars 2009

Tiden går

Hu og hei hvor dagene går. Trodde jo virkelig jeg skulle klare å holde denne bloggen sånn noenlunde oppdater når jeg allikevel går hjemme om dagene, men i det siste har jeg vært sløv på det området gitt. Det mangler vel egentlig ikke på noe å skrive om heller, men dagene går uten at jeg får gjort noe med det.
Noe av grunnen er vel at jeg har begynnt å pusse opp litt igjen... da blir fokuset på å få ting ferdig. Men som vanlig når jeg er igang, så dukker det opp nye ideer underveis.. Ja, hva skal jeg si... ting har en tendens til å utarte seg litt. Nå holder jeg i allefall på med kjellerstuen. Skulle i første omgang bare male taket. Nå er det gjort og i tillegg er snart veggene ferdige også...vurderer nå om jeg skal legge tapet der det fra før er strie. Har sett for meg at det kan bli veldig fint. Så da gjelder det bare å få overbevist min bedre halvdel om det samme.
Kjellerstuen her i huset er jo ett kapitell for seg selv, den er ikke så veldig mye brukt, noe jeg tror kommer av at rommet er overfyllt med rot. Som bildene under viser så er det en salig blanding av møbler og rot. Skal prøve å få tatt en opprydding med det samme jeg holder på nå.

fredag 6. mars 2009

Helg igjen

Da var ei ny uke unna gjort og vi er klare for helgen. Har vært ei særdeles rolig uke for min del, men ukene går nå allikevel. Det som er positivt er at det nå virker som om vinteren er over for denne gang. Vel har vi mye snø ennå, men den har helt klart krympet masse den siste uken. Så nå går det virkelig mot vår. Er vel snart på tide å så noen sommer blomster også. Jeg har nå funnet fram det som har overvintret i kjelleren, så vil tiden vise om de har overlevd.
Strikke prosjektene går også fremover, men ettersom jeg har flere ting i "produksjon" på engang tar det tid å få noe ferdig. Vesken er ferdig,men ikke tatt i bruk. Lurer på om jeg skal sy fast en trykk knapp eller to under lokket, for det virket som om den åpnet seg så lett uten. Kanskje det kan være ett av mine mål for helgen. Luen som jeg startet på er snart ferdig nå, men den har jeg brukt mye lengre tid enn jeg trodde på. Å strikke halvpatent var ikke bare bare,i allefall når jeg aldri har prøvd det før. Men har etterhvert fått taket på det, så den blir vel ferdig i løpet av helgen.