fredag 27. februar 2009

Fremskritt :)

Prosjekt hekling går sakte, men sikkert fremover. Tror jeg begynner og forstå hvordan ting fungerer. Men ettersom jeg har flere ting på gang tar ting tid. Satser på å få ferdig noe av det i løpet av helgen, slik at jeg kan begynne på noe nytt igjen. Har masse garn liggende, så da er det vel bare å finne noe som frister.
Vesken jeg startet på tidligere er nå strikket ferdig. Til og med hanken har jeg klart å hekle. (Veldig godt fornøyd med det) Nå er veska i vakemaskina til tøving, så er veldig spent på det ferdig resultatet. Slik så den ut før tøvinga:

Hekle blomsten ble noe ujevn, men jeg er fornøyd med den allikevel. Øvelse gjør mester ( håper jeg)

Denne lua har jeg også begynnt på, men så var det noe jeg ikke forsto, så da stoppet det prosjektet opp. Får vel se litt mer på det i løpet av helgen eller høre om noen kan hjelpe meg hvis jeg ikke finner ut av det.


Fikk et lite innfall om å strikke ullsokker til Ingrid også. Forstå det den som kan, for det er jo ikke mange ukene siden jeg uffet meg over at det gikk så tregt å strikke sokker. Men det har gått mye bedre denne gangen, så kanskje har jeg begynnt å få til det også?






onsdag 25. februar 2009

Prinsesse Ingrid

I går hadde barnehagen karneval, og siden vi har en prinsesse i hus til daglig var det liten tvil om hva hun skulle kle seg ut som. Hun har snakket om hva hun skulle ha på seg, ha med seg osv i flere dager på forhånd, og denne jenta vet hva hun vil.Så det var en meget fornøyd jente som jeg sendte til bhg i går, sminket og pyntet etter alle kunstens regler.


tirsdag 24. februar 2009

Hurpetræff

I går kveld var det tid for hurpetræff igjen. Koselig og treffes til en hyggelig kveld sammen med godevenner med god mat og en super god kake. Her er vidunderet som Hege hadde laget til oss i går. En sikkelig kaloribome :) Men det må det vel være lov til å kose seg med på en helt vanlig mandag ;)


mandag 23. februar 2009

www.picnic.com

Har kommet over ett bilderedigeringsprogram som jeg synes var helt supert. Så enkelt at selv mor klarer det ;) Og en hel masse med muligheter.




Ingridpia

Til tider er jeg veldig glad for at vi har digitalt fotoapparat, da særlig når lille Ingrid finner kameraet og kommer på at hun skal knipse litt bilder. Mulig hun har sett mamman sin fly rundt i huset med kameraet og blitt litt inspirert. Ikke alle bildene er like bra, men hun glimter jo til innimellom :)

lørdag 21. februar 2009

Barnedåp

Sist helg var vi i barndåp til siste tilskuddet i familen Nilsen, lille Camilla som kom til verden i november. Det ble en flott dag som ble feiret med nærmeste famile og da nærmer vi oss nesten 40 stk (ja, vi er en stor familie...) Her kommer noen bilder fra den store dagen:



Dåpsbarnet Camilla

Camilla og gumor Aurora


Oldefar Olav med sitt 15 oldebarn



Fra venstre; Terje,Trond,Svein Olav, Kristin og Solbjørg

Ett søskenbilde hører med,men det er jammen meg ikke enkelt å få fem voksne mennesker til å oppføre seg så vi får ett bra bilde...

fredag 20. februar 2009

Mange løse tråder

Er litt usikker på om hekling er noe for meg. Klarer fint å få til luftmasker og fastmasker nå,men så fort jeg skal prøve meg på noe mer avansert, så blir det fort krøll. Blir så iritert når jeg ikke får det til, men jeg kan vel ikke gi meg med engang. Så jeg får vel bare fortsette å knote litt til i løpet av helgen også. Jeg minnes jo i det fjerne at strikkingen heller ikke var så lett til å begynne med. Tålmodighet er vel kanskje ikke min sterkeste side, så jeg må strikke litt i mellom heklingen, samtidlig som jeg legger nye planer for alt hva jeg skal hekle, strikke osv..

tirsdag 17. februar 2009

Håndarbeidsprosjekter

Da er jeg faktisk ferdig med vesten jeg begynnte på for et par uker siden. Den var enkel og strikke og tok ikke så veldig lang tid heller. Men jeg er allikevel ikke helt fornøyd, selv om den er grei nok og jeg kommer nok til å bruke den. Kunne ha tenkt meg å ha den litt lenger, går sikkert an å ordne det hvis jeg rekker opp litt,men det tror jeg virkelig ikke at jeg gidder.








Jeg har dessuten startet på neste prosjekt allerede. Må jo smi mens jernet er varmt og lysten til å strikke ennå er her. Tenkte å strikke en svart veske til meg selv, er litt usikker på hvilken kontrast farge jeg skal ha, men det finner jeg vel ut. Må uansett ut å kjøpe mer garn for nå er det tomt for svart. Jeg var nemelig så ivrig i går kveld at jeg begynnte med noe reste garn jeg fant i ei kurv her.










Så i dag får jeg finne på noe annet. Tror faktisk at jeg skal prøve så smått å lære meg å hekle. Jeg har i allefall funnet fram håndarbeidsboken og heklegarn, så da vil det vise seg om det blir noe av det...





mandag 16. februar 2009

Vinter igjen

Så var det vinter igjen i trøndelag. All snøen som kom i starten på dette året var nesten borte, men så før helgen fikk vi ny ladning. Greit nok egentlig, for det er jo så mye bedre for barna når det er snø og ikke bare blankis. Men nå synes mor det er nok. Denne snøen kan holde seg her til vi har kommet til mars, så kan våren komme. Men ettersom vi bor i trøndelag er det vel lite sannsynlig at det kommer til å skje, vi må vel bare regne med at denne snøen forsvinner og at vi får mer snø, før det endelig blir vår.
Vinterstemning fra Tranghaugen:

tirsdag 10. februar 2009

Ingen vei tilbake??

Nå har jeg snart ingen unnskyldning lengre, dvs jeg har vel ikke hadd det til nå heller, men jeg er jo veldig god på å finne på noen. For nå har jeg kjøpt meg trimsykkel, så nå skal det bli fart på sakene (tror jeg i allefall...) Satt og kikka rundt på finn.no i går, og plutselig så dukka det opp en sykkel som var til salgs. Har kikka etter det før også, men så har de berømte unnskyldningene slått til ...( for dyr, for langt unna, vanskelig å få den hjem osv....) Men nå hadde jeg ingen unnskyldning på lager, da denne var billig og var til salgs på bygda og selger tilbød seg å levere den på døra her. Så i ettermiddag kommer "herligheten" i hus. Det vil nå vise seg hvor mye den blir brukt etterhvert, men som sagt med sykkeln i hus så har jeg ikke mange unnskyldninger igjen.

fredag 6. februar 2009

Vinterstemning

Har vært ute og gått et par formidager denne uka, og med masse minus grader ute er det utrolig hvor mange fine kreasjoner naturen lager. Som regel ligger jo fotoapparatet hjemme, men etter å ha sett så mye fint bestemte jeg meg for å ha det med meg på neste tur. Nå er jo ikke jeg noen naturfotograf akkurat (ikke "vanlig" fotograf heller for den saks skyld...) men litt bilder fikk jeg nå tatt. Hadde sikkert vært ennå bedre om jeg kunne litt mer om funksjonene vi har på kameraet også, men dettte var nå hva jeg fikk til...










torsdag 5. februar 2009

Små puslerier

Ettersom jeg fortiden stortsett går bare hjemme om dagene har jeg startet ett lite prosjekt med bildene våre. Har en del liggende som ennå ikke er kommet i album og en god del som ikke er fremkalt. Men som vanlig når jeg begynner å dra fram mine ting så har det en tendens til å utvikle seg. Mine små puslerier er visst ikke så små, jeg tror nemlig dette kan bli ett lang varig prosjekt...

Sånn så spisestuebordet ut da jeg hadde dratt fram eskene mine....

Bryllupsalbumen begynner å ta form, kanskje på tide?...

Satser på å få den ferdig denne gangen...

Mens jeg holdt på med albumen fant jeg jo mye annet spennende også. Begynnte på noen kort, det er jo så kjekt å ha noen liggende i tilfelle det skulle være noe.

Har i allefall funnet ut at jeg trenger ikke å kjøpe noe nytt tilbehør med det første. Jeg har sikkert nok til å fylle x antall albumer og lage tilsvarende antall kort også. Men så var det alle fristelsene da... Får vel holde meg unna slike butikker en stund framover.

mandag 2. februar 2009

Fritidsproblemer???

Jeg kan vel egentlig ikke skryte på meg å ha fritidsproblemer, for det er jo alltids noe som burde vært gjort. Men noen ganger er det nå bare slik at man ikke orker å gjøre noe fornuftig. Etter å ha tatt en liten runde med høyst nødvendig husarbeid her i dag, ble jeg sittende ved pc`n. Og det er utrolig hva man kommer over når man først sitter her og surfer. Jeg fant en litt moro side i dag som forvandler bildene dine til å se ut som om de er over 100år gamle. Så da måtte jeg selvfølgelig prøve ut dette, ikke alt som blir like bra, men moro er det allikevel. Her er ett lite utvalg av dagens tidsfordriv...

Fortsatt tankefull

Mor i huset er fortsatt litt tankefull, men det betyr ikke at alt annet stopper opp. Jeg er jo en del av den kvinnelige befolkningen, ergo jeg klarer å gjøre to ting på engang :)) Forrige uke fikk jeg strikket masse, så nå er jeg virkelig fornøyd med framgangen her. Ullsokkene til Mads er ferdig og allerede i bruk, jeg har kjøpt garn og begynnt på den grå vesten. Strikkes på pinner nr 7 , så her går det unna, Jeg er ferdig med ryggen og har allerede begynnt på det ene framstykket. Gleder meg til den blir ferdig, for da er det bare å begynne på ett nytt prosjekt.
Kjenner jeg begynner å få lyst til å male litt igjen nå. Har jo masse ting som jeg har litt planer for, men hadde jo egentlig bestemt meg for at jeg skulle vente til det var blitt vår slik at jeg kunne ta noe av malingen utendørs. Så nå får vi se hvor tålmodig jeg er da....