torsdag 29. januar 2009

Et hode fullt av tanker

Jeg grubler og grubler, men kommer egentlig ikke noe nærmere noen løsning. Hodet fylles jo bare opp med ennå flere tanker, og jeg får mye mer å tenke på. Livet skal sannelig ikke være enkelt.... Så hva gjør jeg da tro?? Skulle bare ønske jeg visste noe av det jeg vet nå den gang jeg var 18 år, da hadde jeg kanskje sluppet noe av denne grublingen.

lørdag 24. januar 2009

Store planer

Ja, nå har jeg virkelig store planer på håndarbeidsfronten. Boka som jeg skrev om i forrige innlegg er nå ankommet Tranghaugen. Og der var det masse fint altså. Men jeg har lovt meg selv at jeg ikke skal begynne på noe nytt før ullsokkene som jeg holder på å strikke til Mads er ferdige. Ullsokker er nemlig noe av det kjedligste jeg strikker, de er jo ikke så veldig store, men ting tar tid...
Er kommet litt lengre på sokkene nå da enn på dette bildet. Er snart ferdig med hælen på den siste sokken, så det skulle vel ikke være umulig å bli ferdig i løpet av helgen. Får motivere meg litt med bildene av alt jeg har lyst til å strikke fra den nye boka mi.



Denne synes jeg så kjempe fin ut, men kunne ha tenkt meg den i svart, for det er jo litt mer anvendelig.


Denne i grått elller svart tror jeg hadde blitt fin.
Dette settet var lekkert med hekle kanten rundt. Skal jeg lage dette så må jeg jo lære meg heklinga også.
Ja, hva skal man si, jeg kan jo snart fornye hele garderoben min....
Denne skal jeg helt sikkert strikke. Blir jeg ferdig med sokkene i helgen, så skal jeg kjøpe meg garn på mandag. Alle oppskriftene i boka er strikket på pinner 4 eller større og det passer meg perfekt, for da er det jo mulig å se fremgang i løpet av en kveld med strikking.
Ingrid ønsker seg en sånn veske, men i rosa da vel å merke....
Denne så god og varm ut, passer nok godt for meg som er litt frossen av meg.
En slik må jeg bare ha, uten ermer i den mørke grå fargen.

Denne var jo også kjempe fin. Vi får se hva det blir til i løpet av vinteren. Dette er bare ett lite utvalg av alt det fine som finnes i boka. Så er det noen der ute som ønsker å strikke litt, så er denne boka virkelig å annbefale.

mandag 19. januar 2009

Inspirasjonsbilder

Tror jeg trenger noen inspirasjonsbilder for å komme igang med alle planene mine. De to siste ukene har det gått litt treigt her. Ikke så mye som har skjedd utenom det aller mest nødvendige av husarbeid. Vi får håpe at energien tar seg opp slik at jeg kommer igang med prosjektene mine.


Denne boka dukker snart opp i postkassen her, så da får jeg vel massevis av inspirasjon, gleder meg.


Lille Ingrid skulle hatt en ny ullbukse, og denne buksa og genseren synes jeg var veldig nett. Ikke sikkert det blir ferdig i løpet av denne vinteren, men det kan jo bli engang.



Så var det prosjekt hekling da, kan vel ikke være så vanskelig å få til noen slike oldemorruter? Har angret mange ganger på at jeg aldri tok meg tid til å la farmor lære meg å hekle. Men hvem hadde trodd at jeg skulle få lyst til det da?? Hvertfall ikke jeg i en alder av 13 år.

Det er jo lov å håpe at jeg kunne få til noen sånne søte små til neste advent...lenge til det ennå...

fredag 16. januar 2009

Æ har en plan

Høres my bedre ut å si at æ har en plan, for egentlig så er det vel litt nyttårsforsett. Men nå er vi jo kommet så langt i det nye året at det begynner å bli litt seint å komme med nyttårsforsetter. Så da legger vi isteden en plan for at jeg skal få gjenomført noe av dette i løpet av året her. Tenker jeg setter det opp som ei liste jeg, er så mye lettere å holde kontroll underveis da ;)
  • godteri kun i helgene
  • ut på tur, aldri sur (altså; trimme litt )
  • unngå skippertak, ta litt vær dag
  • lære meg å hekle
  • gjøre ferdig juleduken min, som har ligget i dvale 5/6 år

Hm, den ble liksom ikke så lang denne listen min, men jeg har masse annet som jeg gjerne vil få gjort i løpet av året, men det kan jeg vel ikke sette under nyttårsforsetter. Får vel ordne meg enda en liste. Det blir vel mer en ønske liste over alt jeg har lyst til å få gjort. Noe blir vel satt på vent pga penger, jeg burde vel ha satt opp sparing som en av mine nyttårsforsetter.

  • mal taket i kjellerstua
  • mal panelet i kjellerstua
  • sovesofa til kjellerstua
  • nye vinduer på stua og kjøkkenet
  • nytt vaskerom
  • nye vinduer på kjellerstua (det trekker litt med over 30år gamle vinduer)
  • nytt vindu til Mads, samt lysgrav
  • og sikkert ennå mer som jeg kommer på i løpet av året

onsdag 14. januar 2009

Lucky me

Det er jammen meg ikke så værst å ha bursdag på nyåret. Som tidligere fortalt så har jeg ikke feiret dagen noe særli, men nærmeste familie dukker jo opp. Og da vanker det jo noen gaver. Ekstra heldig var jeg jo som fikk litt penger også, så i går var jenta på bytur. Kunne jo ikke ha noe av at pengene ble liggende her uten å brukes til noe, det er jo tross alt salg i byen :) Så jeg var svært så fornøyd da jeg kom hjem med alle posene mine i går ettermiddag.
Disse plantene og pottene var så heldige å få bli med meg hjem fra Ikea i går. Samt noen lys og annet småtteri, så der forsvant pengene jeg fikk fra oldefar.
Denne lykten og de to små kronene ( telysestaker) kjøpte jeg på Kid for pengene jeg fikk til svigers. Svært så fornøyd med det, jeg får jo aldri nok av levende lys.
Denne bilde rammen og engelen (ja, jeg er klar over at jula er ferdig,men den var så fin og itillegg var den på salg ) kjøpte jeg på Black & White for pengene fra mamma og pappa. Jeg kjøpte også røde liftgardiner til kjøkkenet til neste jul.

fredag 9. januar 2009

Grått

Ute er det igjen grått, altså typisk trøndersk vinter med regn og is.Det jo kun ett par dager siden vi hadde strålende vintervær og så mye snø at vi kunne grave oss ned i den. Skal si det snur fort. Usj, jeg blir så slapp av dette vært her. I dag har jeg ikke orket å gjøre noe fornuftig, og jeg som skulle rydde bort siste rest av jula i kjelleretg. Hm, kanskje jeg får ånden over meg i løpet av kvelden?? Egentlig så er det vel liten sannsynlighet for at det skal skje, men det er jo lov å håpe.


Ikke mye igjen av vinterstemningen her nei...


I kveld tror jeg faktisk at mors gave til mor ( hehe, ja det er lov å skjemme seg selv bort...) skal nytes

Jeg tror jammen meg at jeg fyller vann i karet, tenner levende lys og tar ett lengre bad. Det gjør godt forbåde kropp å sjel og humøret tenker jeg :)

torsdag 8. januar 2009

Hurra for meg :)

Ja,hva skal man si, ett år gamlere. Hm,merkelig nok så merker jeg ingen forandring fra i går. Ei heller fra i fjor. Er det kanskje sånn at alderen kommer snikende uten at vi merker det, og plutselig en dag føler man seg veldig gammel?? Ja,ja samme kan vel det være, alder er jo bare ett tall, og akkurat nå er jeg veldig fornøyd med å være 33år. Passer meg perfekt :)
Så hva har så denne bursdagen ført med seg?? Ingen ting egentlig, feiringa har vi utsatt til i helgen. Har litt bedre tid da,så da kommer svigers og mor og far på pizza. Noen større feiring tror jeg ikke vi legger opp til. Men jeg har nå tatt meg sammen og fått ryddet bort siste rest av jula ( vel å merke i en etasje,kjellerstua gjenstår) samt fått fram litt annen pynt i dag da. Så da måtte jeg fram med kameraet. Jeg ønsker meg jo egentlig ett sånt speilrefleks kamera, men har insett at det kanskje er litt i overkant. Jeg har vel egentlig mer enn nok med det kamera vi har i dag, for jeg kan jo ikke å bruke alle finnesene som finnes på det engang. Men jeg øver og lærer noe nytt hver dag. Så her er en liten smakebit fra Tranghaugen 080109

onsdag 7. januar 2009

Strikke dilla

Jeg har for tiden strikke dilla. Som regel har jeg en liten periode hver vinter hvor jeg holder på med håndarbeide. Men nå har den vart mye lengre enn tidligere.Så nå føler jeg meg skikkelig effektiv. Har masse ideer til hva jeg skal strikke, det gjelder bare å få tid til alt. Jeg har til og med fått ferdig ting som har ligget lenge i kurven min. Så vil vel tiden vise hvor lenge denne dilla varer og om jeg får satt ideene mine ut i livet.








Skjerf

Skjerf, pannebånd og leggvarmere





Veldig fornøyd lita Ingrid




Skjerf og votter

tirsdag 6. januar 2009

Søndag var en hektisk dag for vår lille familie. Vi startet dagen i kirka hvor Mads fikk utdelt Nye testamentet. Gutten begynner virkelig å bli stor nå ja. Så tok vi turen til byen. Lillebror Martin ( som ikke er så liten lengre..) fyllte 15 år og det må jo feires. Etter noen timers feiring med nærmeste familie tilstede, pakket vi på oss godt med varme klær og dro til Leangen ishall for å se Eskild spille kamp. Og med en liten heia gjeng på tribunen fikk vi se Rosenborg hockey slå Lørenskog. Vi fikk til og med se Eskild score mål...






bildene er hentet på www.rihk.no

lørdag 3. januar 2009

Det snør, det snør....

Det nye året har startet veldig snørikt. Føler meg ganske sprek akkurat nå, for snømåkking er virkelig trim. Virker litt bortkastet snømåkkinga til tider, for bare få timer etter at snøen er ryddet bort ser det ut som om vi ikke har vært utendørs på flere dager.



På verandaen i går kveld, det begynner virkelig å bli snødekt nå...

Sånn var det når vi åpnet døra i dag tidlig, det gikk akkurat...







Ungene koser seg med snøen, ikke hverdagskost dette akkurat.





Ingrid er flink og hjelper mamma med snømåkkinga.

Mads lurte en stund på om det virkelig var en bil under all snøen.
Tranghaugen i flott vintervær.
Vinterstemning sett fra Tranghaugen.


fredag 2. januar 2009

Nytt år, nye ønsker!

Jeg starter året med å drømme meg bort, er så utrolig mye fint jeg kunne ha tenkt meg. Ikke det at jeg virkelig behøver noe av det,men det er jo lov å drømme litt. I allefall når det nærmer seg bursdag..


Denne klokka kunne jeg ha tenkt meg til stua,er litt lei den vi har...



Har fått sånn sansen for slike lykter til å ha lys i, og levende lys får man jo aldri nok av...
Denne hvite dab radioen hadde virkelig gjort seg på kjøkken benken min, må jo ha litt selskap mens jeg suller rundt på kjøkkenet.

torsdag 1. januar 2009

Nyttårsaften 2008

Da var 2008 unna gjort, og vi er spente på hva 2009 vil bringe. Etter en heller grå og trist mellomjul våknet vi til snø nyttårsaften. Det snødde så mye til tider at vi var litt spente på om vi ville se noen raketter. Vi har jo en kjempe utsikt her så nyttårsaften har vi god mulighet til å få med oss rakettene fra Trondheim. Ville jo vært typisk om det skulle snø så mye at vi ikke så noen ting når vi hadde bedt Signe Lise og Svein Olav m fam til nyttårsfeiring på Tranghaugen. De er jo ikke bortskjemt med utsikt der oppe i skogen. Men vi hadde hellet med oss, så det sluttet å snø før klokka ble 12.