søndag 30. november 2008

1 søndag i advent




Endelig var 1 søndag i advent her. Nå kan vi så smått begynne å telle ned til jul. Jeg er nok nesten like spent som barna. Ingrid var tidligere i uken blitt lovt å få tenne det første lyset, og har ventet lenge nå. Stor stas. Nå venter barna spent på morgen dagen og den første pakken i kalenderen. Er ikke helt i mål med alle gavene,men det blir vel i løpet av de nærmeste dagene.


I dag har vi prøvd oss på å lage krumkaker, ikke helt vellyket til å begynne med. Men det ble bra til slutt. Får vel prøve oss en dag senere også.

fredag 28. november 2008

Adventstid

Barna har hatt fridag fra skole og barnehage i dag, så da var planen å få frem litt pynt sammen med dem i dag. Ingrid hadde iallefall sett fram til det i flere dager nå. Klokka var så vidt passert 8 i dag tidlig da hun kom å lurte på om vi ikke skulle på mørkloftet og finne fram julepynten. Litt i tidligste til meg... Men det ble nå i løpet av dagen. Så nå er vi klare for adventstiden med lilla lys og duker. Adventsstjerna er også på plass i vinduet. Så nå er ikke jule stemningen langt unna. I morgen skal vi en tur på julemesse på Selsbakk, så da blir det vel litt inspirasjon å finne der også.

torsdag 27. november 2008

Sakte men sikkert....

Endelig skjer det noe i gangen her. Nå har det vært en laaaang pause,men nå går det sakte, men sikkert framover. Må vel bare innrømme at jeg har vært litt utålmodig med tanke på å få den ferdig, men har etter flere runder med meg selv innsett at det ikke hadde noen hensikt at jeg går å irriterer meg. Det går ikke noe raskere av den grunn, og den eneste som merker det er jo jeg.... Men nå er jeg bare glad fordi det går framover. Det er jo ikke jul riktig ennå.
Som bildene viser så er det litt som gjenstår ennå, men er sikker på at det blir veldig bra når alt er ferdig. Gleder meg til å få "ny" gang til jul :)

mandag 24. november 2008

Så var helgen over og hverdagen her. Går så utrolig fort disse helgene. I helgen så har vi vært skikkelig sosiale. Lørdag ble tilbragt i Kirkmyran, der fikk vi hilst på Signe Lise og Svein Olav m fam, oldefar, farmor og farfar, og Kristin og Jan Audun og litjtupp (som fortsatt er navnløs....) Ungene hadde det topp og fikk til og med tatt en tur ut i snøen.


Søndag var vi i byen. Mads var på kino sammen med Solbjørg og Øyvind og kikka på Madagaskar 2. Han var svært så fornøyd med dagen da han kom hjem til kvelden :) Jeg og Ingrid var på Lohove og passet på Mathias. Både Eskild og Line hadde kamp, og siden gutten hadde feber og er forkjøla så var det nok best å få være hjemme. Det gikk nå kjempe fint og passe han, var jo stortsett bli og fornøyd han, selv om formen ikke var på topp.

fredag 21. november 2008

Her kommer vintern...



I løpet av de siste dagene har vinteren kommet til trøndelag, ikke drømme vinteren med stabilt vintervær. Men vinter med snø,slaps, regn og vind. Snøen har pisket mot vinduene her og det har vært mest fornuftig og holde seg innendørs. Håper at vinden gir seg snart slik at ungene kan ta seg en tur ut og kose seg med snøen før den forsvinner igjen. Ja, vi bor jo i trøndelag, så noe annet kan vi vel ikke forvente. Ingrid vil gjerne ta frem skiene igjen, hun elsker jo å gå på ski. Kanskje får vi en mulighet i løpet av helgen?
Som bildene viser så ser ikke været særlig fristende ut. Da er godt å kunne sitte inne å se ut på stygg været mens vi fyrer i peisen.

søndag 16. november 2008

Ønskelister til jul


Kanskje på tide og få skrevet ned barnas ønskelister også. Ingrid har nå jobbet litt med saken selv, hun har vært veldig ivrig med å sette kryss i lekekatalogene som til stadighet dumper ned i postkassen her. Har prøvd å fortelle henne at det er liten sannsynlighet for at hun får alt det hun ønsker seg.... Mads er ikke fullt så ivrig på lekene, for så lenge han har datamaskina si så er jo han fornøyd.

Ingrid:

  • Mikrofon(gjerne med stativ)
  • Barbie (både dukker og tilbehør)
  • My little ponny (gjerne tilbehør)
  • Sminkedukke
  • Bindeez
  • Tilbehør til baby born
  • Kjøkken (gjerne i tre)
  • Kjoler str 116
  • Nattdrakt/kjole str 116
  • Ellers alt som er rosa og lilla

Mads:

  • Mikroskop
  • Teleskop
  • Spill feks klossmajor ol
  • Guinnes rekord bok
  • Star Wars hjelm (med stemme forvrenger)
  • Pc spill
  • Spill til ps2
  • Klær str 140/146

fredag 14. november 2008

Beholde, kaste, gi bort ??

Som tidligere nevnt her så har jeg ett stort ryddeprosjekt pågang her. Synes egentlig jeg har fått gjort veldig mye de siste dagene,men undrer meg over hvor lite det vises. Kan det tyde på at vi har alt for mye?? Jeg mener selv jeg har vært veldig flink til å kaste ting som er ødelagt, det kommer jo uansett ikke til å bli fikset. Har samtidlig ordnet noen poser med klær og div som går til frelsesarmeen, og så er det jo noen som er så "heldige" å få arve ting etter oss. Allikvel hersker det fortsatt litt kaos her i huset. Tanken på hvor mye "rot" vi kommer til å ha om 10/15 år er skremmende. Nei, her må vi (eller jeg) bli flinkere med å ikke dra så mye rot inn i huset, så kanskje vi klarer å holde det sånn noenlunde vedlike, når jeg engang blir ferdig med denne ryddingen.

torsdag 13. november 2008

Et lite nurk

I går kveld ble vi tante og onkel igjen. Kristin og Jan Audun fikk ei lita tulle på litt over tre kilo. Hørte hun hadde masse mørkt hår, så da er hun nok lik mamman sin som baby. Nå gleder vi oss veldig til å få treffe den ny verdensborgeren. Ingrid kunne helt klart ha tenkt seg og tatt turen i dag. Mente det var unødvendig å dra i barnehagen, kunne jo ha dratt å besøkt tante isteden.

onsdag 12. november 2008

Nymala kjellergang


Da er jeg omsider ferdig med å male i kjellergangen. Tar litt tid når man bruker oljemaling. Men like greit og gjøre det ordentlig. Utrolig godt å være ferdig med det, og jeg ble nå iallefall kjempe fornøyd med resultatet. Da er det bare resten av kjelleren som gjenstår. Blir nok ikke malt så veldig mye mer, men det trengs helt klart rydding i stor skala flere steder.

tirsdag 11. november 2008

Snart jul??

Blir stadig vekk mer og mer klar over at det nærmer seg jul. Er vel ikke til å unngå, vi bomaderes jo med reklame både i posten og på tv hver eneste dag. Selv så er jeg vel i rute til jul, selv om jeg alltid føler litt på at mer skulle vært gjort. Er godt i gang med julegavene og har så smått begynnt med litt vasking. Må bare innrømme at det er ikke alt som blir rundvasket her i huset... det blir da jul allikevel. Tar bare det jeg rekker jeg, skal ikke stresse meg ihjel heller.

Men så var det årets ønskelister da. Må vel prøve å få kommet med noen gode forslag.


Laila og Terje :


  • Hardangerbestikk, Kristin

  • Glass i blåklokke serien

  • Serviset Tid (mangler kaffeserviset)

  • Gavekort Ikea, Bohus, mm

  • Div pynt til huset, feks duker, lysestaker, bilderammer, mm
Her er husets små nisser før jul i fjor. Mamma gjør ett forsøk på å få til ett bilde til julekortet.

Kaoskontroll


Skulle vel ha hatt en runde med kaoskontroll i kjelleretasjen her i huset. Etter over ett halvt år med oppussing rundt omkring,bærer kjelleren preg av det. Med litt bytting av rom og rom som fortsatt ikke er ferdige, blir ting fort kaotisk. Driver jo og lagrer saker og ting midlertidig, og flytter litt fram og tilbake på dem. Ikke særlig smart egentlig,men typisk meg egentlig... Men nå har jeg ett mål om at det meste skal være i orden til jul,så får vi se hvordan det går... Noe bildet av kaos rommene blir det ikke, det egner seg virkelig ikke til fremvisning. Men jeg kan nå ta med ett bilde av kjellergangen. Slik så det ut da meste parten av rotet var flyttet til en annen plass og jeg skulle begynne å male. Er ikke helt ferdig ennå,men det blir snart og da får vi ta ett nytt bilde og se om det er noen forbedring.

mandag 10. november 2008

Boblebad


Etter at vi ble færdige med ny badet har det vært veldig populært til barna og bade, og da selvfølgelig med bobler. Masse såpe er visstnok gøy. Hærlige unger som en gang innimellom faktisk kan være perle venner :)

lørdag 8. november 2008

Femkløveret

Femkløveret, fra venstre Elisabeth, Marit, Bente, Laila og Elin

Torsdags kveld var vi samlet hele gjengen hjemme hos Marit. Ikke så ofte at vi treffes alle fem nå lenger,men vi har det jo veldig koselig når vi først treffes. Det er ikke noe problem å finne noe å snakke om hvertfall. Hadde det kommet noen andre inn,så tror jeg de ville ha vanskeligheter for å slippe til..... Vi har jo hatt hverandre fra dag en. Elisabeth er den som kom først til verden av oss, men det varte ikke lenge før resten kom som perler på en snor. Så i løpet av 11 mnd var femkløveret komplett, og siden har det vært oss fem.
Er bare så utrolig glad for at jeg har dere, for skulle det være noe så vet jeg at dere alltid er der for meg samme hva det skulle være. Gla i dere alle sammen.

fredag 7. november 2008

Den som sover synder ikke...


Må bare ha med ett bilde av Ingrid pia som sover så søtt. Hun er til tider veldig urolig om natta, så når hun sover så godt er hun jo bare kjempe skjønn. Brydde seg ikke engang om mamman som dreiv å blitza rundt henne :)

onsdag 5. november 2008

Nye oppdateringer


Da har det jammen meg gått flere uker siden siste oppdatering herifra. Får prøve å bli flinkere framover nå kanskje...
Høsten er hvertfall over oss for fult, eller er den kanskje over nå? Hm, det er jo ikke helt vinter riktig ennå heller. Men tempraturen er i hvertfall sunket betraktelig de siste ukene. Nå er vinterklærne funnet fram, bilene har fått vinterdekk og vi begynner å bli klare for den første snøen. For min del kan den vente ennå en stund før den kommer, men jeg tror nok ungene gleder seg til det blir vinter. Får håpe vi blir velsignet med litt mer snø enn sist vinter, da var det jo for det meste blank is.
Høsten har vært innholdsrik her på Tranghaugen. Barna er i full sving, og det er vel vi voksne også. Så vi har som regel ikke noe problem med å få dagene til å gå. Mads har endelig lært å sykle, noe som nå er blitt veldig populært. Hadde en periode med intensiv øving, før 5 klasse skulle til Eberg på sykkelbanen der. Og vi klart å få gutten på sykkel i god tid før klasseturen. Veldig stolt selv i allefall :)